[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme acvariu 54l!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ionutzica
Junior member

IP:

Salutare,

Zilele trecute am bricolat si eu renumita bomba cu CO2. Ieri am pus-o in functiune. Astazi dimineata, am observat pe fundul acvariului un neon mort, practic nu mai avea burta. Care sa fie motivul? Mi se pare ca pestii stau mai mult la suprafata apei. Oare sa fie prea mult CO2? Astazi am fost sa caut niste teste de apa...dar nu am gasit in tot Galatiul!!!

Poze cu acvariul mai jos!

image

image
[WWW] [Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce difuzor de co2 ai? Daca ai atasat furtunul de co2 la filtru sa scoata bule pe acolo, da e posibil sa fie lipsa de oxigen, fiindca pompa nu face valuri la suprafata=> fara oxigenare. Daca nu, nu stiu cum sar fi putut dizolva co2 in apa cu atatea bule.
Din cate vad eu apa mi se pare un pic cetoasa, poate o fi intrat niste mixtura de reactie in avariu.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
ionutzica
Junior member

IP:

ca difuzor folosesc un tubulet lung de aprox 25cm, luat de la un petshop... este conceput ca un locuitor pentru piatra de aer...are gaurele foarte fine..... Bulele care se vad sunt de la filtru.... vazund ca stau la suprafata...am marit debitul de aer...
[WWW] [Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai bine se oxigeneaza apa prin valuri la suprafata.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca nu este de la co2. Bomba nu scoate atata ce2 cat sa omoare pestii plus ca prin piatra de aer dizolvarea lui in apa nu prea esta eficienta.
Dupa ca ai bagat aer au mai stat la suprafata ? Neonii stateau si ei la suprafata ?

ACVARIUL MEU scape by @fanta
LUPmic
Senior member

IP:

Cand ai dat reset acvariului, ai tinut filtrul in functiune, ai pastrat apa in ceva galeti?
E posibil sa nu ai acvariul ciclat, deasemenea e posibil sa mai ai decese.
Recomand schimburi de apa mici si dese(zilnic 5-10 litrii)
[Email] [Yahoo!]
ionutzica
Junior member

IP:

intre timp am gasit teste de apa...am facut testul si am urmatoarele rezultate:

NO3: 10 (safe)
NO2: 5 (water change)
GH: 8 p (OK)
KH: 15 p (cred ca e un pic cam mare)
PH: 7.6
Cl2: 0

Testele sunt de la Tetra. Sunt singurele care le-am gasit!
Temp apei 27-28 de grade.
Am facut schimbul de apa... Dupa acel neon nu a mai murit nici un peste...dar ceilalti tot cam la suprafata stau, exceptie facand ceilalti neoni...

This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2011 13:02:27

[WWW] [Yahoo!]
aco
Member

IP:

Din cate imi dau seama ai folosit teste 5in1/6in1.
Nu te sfatuiesc sa te increzi in ele, sunt doar orientative.
Un test de no2 dedicat e sfant!
[Email] [Yahoo!]
ionutzica
Junior member

IP:

am dat o groaza de bani pe ele ..cam 50ron..
[WWW] [Yahoo!]
aco
Member

IP:

Imi pare rau..
[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu personal pana acum am trecut prin 3 ciclari si de fiercare data am masurat valorile de nitriti si nittati cu betisoare 5 in 1 jbl si nu am dat gres . Testele dedicate sunt bune mai mult cand faci fertilizare si ai nevoie de acuratete mai mare desi si aici sunt semne de intrebare avand in vedere ca apar diferente de valori intre diferiti producatori .
Parerea mea este ca poti sa merigi cu betisoarele pentru ciclare .

ACVARIUL MEU scape by @fanta
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Problema trebuie cautata in comportamentul pestilor. Trebuie vazut de ce stau la suprafata incercand sa respira. Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2, ori amandoua. Ce ai de facut. Incearca sa reduci aditia de CO2 (chiar si cu o piatra de aer, la un bazin de 54 de litri poti avea prea mult CO2) si sa indrepti returul filtrului in sus, astfel incat sa obtii o usoara valurire la suprafata apei.
Testele nu arata foarte rau, dar ar merge totusi si un schimb de apa. Pe valoarea Ph-ului aratata de acel test nu pun mare baza.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote: Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2, ori amandoua.

Cu afirmatia asta m-ai bagat in ceata... si cred ca nu numai pe mine...

Parerea mea!? ...

Acvariu deciclat => NO2 "neprocesati"
Temperatura ridicata a apei => CO2 in concentratie mai mare decat la temp scazuta + aditie de CO2 => si mai mult CO2 => foarte putin O2 dizolvat in apa (pt ca si apa are un maxim de saturatie al gazelor dizolvate) => pestii stau la suprafata sa poata respira...

de ce nu incerci o aerare puternica!? in cateva ore ar trebui sa se vada o modificare in comportamentul pestiilor daca lipsa de O2 e problema...E mai simplu decat sa ne lasi sa ne tot dam cu presupusu'

This message was edited 3 times. Last update was at 11/07/2011 09:51:19

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu cat temperatura este mai mare cu atat saturatia gazelor va fi mai mica. Implicit si a oxigenului. Cand se ajungea la saturatie de gaze in apa sigur avea perlare ceea ce nu este cazul aici. Posibil sa fie procesele biologice date peste cap plus vreo intoxicatie de nitriti, eventual si un mic spike de amoniac mai spre dimineata si aia e treaba.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

e clar ca ai NO2 in apa, adica filtru neciclat.
schimba apa, reduce populatia de pesti etc asa incat sa ai NO2 = zero si dupa aia mai vorbim.
probabil bomba de CO2 nu are nicio legatura cu decesul neonului, adica NO2-ul e principala ta problema acum.

si pt NO2, testele 5 in 1 sunt foarte bune. ideea e ca NO2 trebuie sa fie zero, deci nu te intereseaza daca este 5 sau 6, problema e ca nu este zero iar asta poti vedea f bine cu un test 5 in 1.

VaiSiAmar
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu fac teste tot cu JBL 5 in 1 si ca si valori orientative sunt ok. daca vrei precizie e normal sa iti trebuiasca teste dedicate. Am acvariul ciclat de 4 luni si totusi cand am bagat butelia de CO2, impreuna cu un difuzor ceramic, in functiune pestii mei stateau pe la suprafata iar bazinul perla in proportie de 80%. Dupa ce am ajuns la cantitatea de co2 dorita, citita pe un test dedicat ph/co2, am oprit aditia din butelie si intr-o ora/doua pestii mei se scufundau din nou. Deci da, incearca cu mai putin co2 - desi moartea neonului nu prea se explica, sunt pesti destul de rezistenti, toata lumea ii chinuie in aquascaping
asta fara sa ma gandesc la varianta dramatica in care ar fi ajuns amestec din bomba in bazin
LUPmic
Senior member

IP:

"Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2"

A vrut sa spuna prea putin O2, desigur a gresit cand a scris>
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am intrat si eu in ceata, nu doar voi. Cel mai mic Lup mi-a ghicit gandul greu de exprimat
LUPmic wrote:"Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2"

A vrut sa spuna prea putin O2, desigur a gresit cand a scris>

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ionutzica
Junior member

IP:

Da, problema pare ca s-a mai stabilizat pentru moment: am redus temp. apei, prin schimb de apa si prin aerul conditionat din camera. De murit nu a mai murit nici un peste. Am mai redus populatia de pesti, donand cativa dintre ei... Cred ca totusi problema a fost CO2 in exces, robinetul pe care l-am avut pe instalatie neetansand aproape deloc. In plus de asta, am avut si drojdie mai multa decat scria pe reteta de preparare a bombei, pentru ca intarzia sa apara procesul de fermentatie. Am eliminat o parte din cauze si acum pare a fi mai bine. Oricum intentionez sa mai fac un test, si eventual inca un schimb de apa.... daca e nevoie...
[WWW] [Yahoo!]
ionutzica
Junior member

IP:

Am refacut testele astazi, la 2 zile dupa ce am facut un schimb de apa. Rezultatele sunt urmatoarele:

NO3: 15
NO2: 1
GH: 8 d
KH:10 d
PH: 7.6
CL: 0.8

Cred eu ca par a fi normale cu exceptia clorului, care nu stiu de ce nu e 0. Deobicei tin apa o saptamana la declorurare!
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: