[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut de la un incepator  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
doubleg
Unripe member

IP:

Salut.
Ma numesc Marian si sunt acvarist incepator.

De o saptamana am un acvariu AquaPro 80 (80x35x40 - 126 litri) cu accesoriile cu care este livrat (filtru intern, incalzitor, termometru, capac dotat cu 2 neoane de 18W)

Momentan am in el asa:
2 plante: Cabomba aquatica + Elodea densa
15 neoni
4 Cory (2 albi si 2 negri)
2 Labeo bicolor

Ca substrat, am pus 25kg de pietris cu granulatie de 2-3 mm, + o piatra maricuta care va fi imbracata cu un moss si imitatia unui vulcan sub care am pus o piatra aeratoare ......

O sa mai vina in curand niste Guppy si Xifo, si cu siguranta un mascul de Betta.....
O sa vad si ce alte specii mai pot pune, insa mie imi plac foarte mult neonii, asa ca ei vor fi baza pentru alegerea celorlalte specii.

Bineinteles o sa mai pun si ceva plante si as vrea un muschi (moss) care sa imbrace piatra.

O sa incerc sa pun si ceva poze, insa trebuie sa ma prind cum functioneaza treaba.....

Revin cu alte detalii si update-uri.
Marian

AquaPro 80 + Neoni, Cory, Labeo
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, asteptam si pozele.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
doubleg
Unripe member

IP:

Iata si ceva poze.

Imediat dupa ce am pus apa:
image image

A doua zi de dimineata, apa s-a mai limpezit
image

Dupa cateva zile mi-am facut si masuta pentru acvariu. O satisfactie deosebita cand am terminat-o la 3 dimineata si am vazut cum vine acvariu pe ea
image

In perioada de ciclare:
image image image

image image

Si acum si pestisorii:
image image
image

Foarte greu de prins in aceiasi poze cei doi Labeo. Mai ales ca se harjonesc destul de mult. Cel cu coada mai colorata pare cel dominant.
image image

Si am uitat mai devreme sa specific ca mai am si 2 zebre
Jucause foc, iar una dintre ele este foarte mancacioasa. Cand le dau mancarica este peste tot, si se umfla, de zici ca sta sa pocneasca

Cum o sa vina si noi locatatri (dupa week-end) mai fac poze si vi le arat.

Intre timp, daca aveti sugestii , critici , aprecieri , vor fi binevenite pentru ca sunt de abia la inceput.

Ca idee, am vazut aquascaping-ul de mai jos, si am ramas impresionat. As vrea sa incerc sa vad ce iese.
image

Copacelul este cel pe care vreau sa-l incerc insa, la o scara ceva mai mica, si combinat cu vulcanul. Pentru vulcan am vazut intr-o alta poza, cu o piatra de aerare mult mai mare, iar in el introdusa lumina de culoarea rosie, pentru efectul de eruptie..... o sa vedem daca reusesc asa ceva.

Uploaded with ImageShack.us

[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

"O satisfactie deosebita cand am terminat-o la 3 dimineata "

Bine ca nu suntem vecini
Treaba buna ti-a iesit cu masa!
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sper sa nu te superi dar vulcanul si imitatiile alea romane nu se pupa cu scape-ul ala pe care vrei sa incerci sa il realizezi....de fapt nu se pupa cu absolut nimic care sa induca ideea de colt de natura, sunt pur si simplu niste kitchuri....dar acum fiecare cu gustul lui....In rest, cred ca ai tendinta sa suprapopulezi, parerea mea ca numarul de pesti pe care il ai acum este suficient. Zebrele sunt pesti de card, nu se tin doar 2.

si vad o scoica acolo, scoate-o, o sa iti creasca duritatea apei si nu cred ca e ok. Si nu ai nici un fundal sau e ceva bej? ar da mai bine ceva negru sau albastru.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/05/2011 14:23:16

Aberdain
Member

IP:

castelul e urat in acvariu.
incearca sa pui fundal negru sau albastru inchis
daca vrei sa creasca plantele alea scoate aerarea si orienteaza jetul filtrului spre suprafata apei incat sa faca mici valuri, in acest fel apa se oxigeneaza suficient
lumina ar trebui mai multa la acel volum de apa
ai grija ce combinatii de pesti faci. betta mascul se va hrani cu cozile guppy-lor
nu-l aglomera cu pesti prea mult
zebrele nu se tin doar doua, minim 6-8
n-ai pus deloc substrat fertil, plantele s-ar putea sa nu supravietuiasca daca nu fertilizezi cu ceva (poti pune niste bile de la JBL in pietris sa le mai dai niste nutrienti)

in rest e ok,
Spor

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
doubleg
Unripe member

IP:

@LUPmic - daca te-ai gandit la zgomot, nu prea am facut, pentru ca PAL-ul mi l-au taiat cei de la care l-am cumparat. A ramas doar partea de ansamblare, care nu a fost zgomotoasa (bormasina cu baterie).
Si da, intradevar a iesit destul de bine. Nici eu nu ma asteptam sa iasa asa. ...... Ce modest.....

@Oana - nu am de ce sa ma supar, tocmai de aia cer sfaturi.
Imitatiile romane vor disparea, daca imi iese copacelul. La inceput mi s-a parut o idee buna
Fundal inca nu am si sunt in cautare. Exact cum ai spus si tu negru sau albastru, insa pana acum nu prea am avut timp sa umblu dupa el. Am gasit doar la Diverta, si costa in jur de 70 ron (dimensiune 80x35). Destul de mult dupa parerea mea.

Despre suprapopulare nu stiu ce sa zic. Pestii din acest moment, nici macar nu se observa prin acvariu. Poate ca e de la lipsa fundalului, insa unii stau pe fundul acvariului (Cory albi), altii stau pititi dupa filtru (Labeo) - pana le creez un ascunzis sau ceva. Doar neonii ce se mai invart prin seciunea mediana, insa sunt foarte mici .....

Despre zebre m-am gandit ca ar trebui mai multe, insa la magazin mi-a spus sa nu mai iau ca o sa-mi alerge neonii..... asa ca am zis sa ma mai documentez si apoi mai vedem.

[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

exista la magazinele de bricolaj autocolant si in mod sigur te costa mai ieftin. Cat despre neoni....crede-ma intr-o luna o sa ii vezi sigur. Si eu am avut problema asta cand am luat 20 de neoni mici si am rezistat greu tentatiei de a mai lua pt ca nu se vedeau deloc dar acum......totul e sa ai un pic de rabdare si sa nu te arunci la cumparat pesti din prima.

Cat despre betta, se pare ca e pestele momentului, toata lumea vrea sa il aiba si aproape nimeni nu ii nimereste partenerii de acvariu....parerea mea, din tot ce am citit despre el, e ca trebuie tinut singurel in acvarii de tip nano pentru ca e un pic cam prea razboinic.

in rest Aberdain a zis ce mai era de zis....

Forum Index » Despre noi
Go to: