[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CO 2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
De ceva timp ma tot gandesc sa injectez co2 in acvariul meu de 100 l (L60, l40, h37). Am citit despre asta, dar nu inteleg cum sa dizolv co2-ul .
Se poate dizolva cu ajutotul unui filtru intern prin gaura pe care o are deasupra (din cate am vazut cu oxigenul, el "macina" bulele)?
Sau cum sa fac? Cum e mai usor si mai bine?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

PAUL MC wrote:...Se poate dizolva cu ajutotul unui filtru intern prin gaura pe care o are deasupra (din cate am vazut cu oxigenul, el "macina" bulele)?

Se poate. Partea proasta la metoda asta e ca plasticul filtrului devine casant in cateva saptamani din cauza CO2-ului. Si trebuie sa cumperi alt filtru.

PAUL MC wrote:Cum e mai usor si mai bine?

Cea mai eficienta metoda (prin simplitate si aspect) ramane, din cate am vazut, tot aia cu apa agitata intr-un borcan cu CO2.

image

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Adica pun furtunul cu o piatra (sau fara?) intr-un borcan(pahar)si acela care agita apa este un powerhead? Se gaseste la magazine de acvaristica? Si cum agita apa cu CO2 ? Fac gaura in pahar sau...?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Da, furtunul (fara piatra) baga CO2 in borcanul de plastic intors cu gura-n jos. Printr-o gaura facuta in lateral, powerhead-ul sufla in borcan apa care se agita in CO2, ia putin din el, apoi iese liber prin gura borcanului si se imprastie prin tot acvariul, ducand CO2-ul la plante.
Simplu!

PS: powerhead-ul e mic si banal, usor de gasit in orice petshop.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Si cum anume gauresti borcanul? Sau pot folosi un pahar (de unica folosinta)?
[Yahoo!]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu o bormasina de electrika(de mana) ,sau cu un cui incins.
E foarte usor chiar nu inteleg dc ti-e asa greu :sic:

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
eflorian
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu folosesc metoda cu filtrul intern de 6 luni si pana acum nu s-a intamplat nimic. Daca vrei sa vezi cum arata instalatia o poti vedea aici
[Email]
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Totusi parca e mai usor cu powerheadul decat cu filtrul inern.

Si mai am o intrebare. Acum am la acvariu 2 phillips TLD 54 de 18 w, dar as vrea sa le schimb. Am inteles ca cea mai buna combinatie este TLD 830 - Osram Fluora , dar nu am gasit in magazinele de acvaristica si nu stiu unde pot gasi asa ceva. Dar am gasit neoane din gama Glo (Sun, Aqua, Fluora). Care credeti ca ar trebui sa le iau , care sunt cele mai bune pentru plante?
[Yahoo!]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

TLD 830 cu Glo Fluora Merg foarte bine, un timp am avut si eu dar glo Fluora mi s-a spart .

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Sorinel18_my wrote:TLD 830 cu Glo Fluora Merg foarte bine, un timp am avut si eu dar glo Fluora mi s-a spart .

Se poate si TLD 54 cu un Glo Fluora?
Si o alta intrebare. Am vazut weekendul acesta la sellgros granule de argila. Se poate folosi asa ceva in acvaristica? :sic: :sic: :sic: :sic: :sic: :sic: :sic: :sic: :sic:

Acvariu 100 l (L70, l 40, h 37)
Incalzitor Aquael Aq-150
Filtru: Aquael Fan-3
Pesti:1 scalar, 1 betta, 15 neoni, 5 corydoras
[Yahoo!]
PAUL MC
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut weekendul acesta la sellgros granule de argila. Se poate folosi asa ceva in acvaristica? Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy

Chiar nu poate nimeni sa imi raspunda la intrebare?

Acvariu 100 l (L70, l 40, h 37)
Incalzitor Aquael Aq-150
Filtru: Aquael Fan-3
Pesti:1 scalar, 1 betta, 15 neoni, 5 corydoras
[Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

PAUL MC wrote:
Am vazut weekendul acesta la sellgros granule de argila. Se poate folosi asa ceva in acvaristica? Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy Goofy

Chiar nu poate nimeni sa imi raspunda la intrebare?

OFF topic

Tu la ce te-ai gandit ca ar putea fi folosite? Iti pun aceasta intrebare ca sa vezi la ce s-au gandit cele cateva zeci de persoane care au vazut intrebarea ta.

Intrebarea este una dintre acelea care nu prea indeamna la un raspuns. nimeni nu se complica sa raspunda un banal " Da, se poate folosi in acvaristica " din simplul motiv ca ar fi in aceeasi "echipa" cu tine.

De asemenea, au mai fost discutii pe aceasta tema( e adevarat, cu intrebari mult mai specifice), atat pe forumul vechi cat si, daca imi aduc aminte, chiar si pe acesta. Deci, asa cum spunea cineva, butonul Search ar trebui folosit cu mai multa incredere.

In al treilea rand, sa fiu sincer, nici in gradinarit nu stiu la ce sunt bune bilele de ceramica, si nici nu cred ca multa lume stie cu exactitate. Imi aduc aminte ca am intrebat o florareasa la ce sunt bune si am dedus cu destula greutate ca ar avea un rol estetic si inca ceva... deci, dupa umila mea parere, pot fi folosite eventual pe post de mediu de dezvoltare a bacteriilor intr-un filtru biologic, insa sunt solutii specializate pentru asa ceva.

Si ca sa puna capac la tot, in final ai procedat ca un copil alintat care bate din picior ca nu ii cumpara bunica inghetata. Nu prea se face asa ceva pe un forum serios

Daca am jignit cu ceva imi cer scuze, insa forumul presupune si participarea / interesul celui care intreaba, nu numai al celor care raspund. Personal ma consider inca un incepator in acvaristica( si voi ramane asa multa vreme, e clar), de aceea cand folosesc timpul unui om cu experienta pentru a primi raspuns la o intrebare, o fac cu respect, incercand mai intai sa gasesc eu variante. Nu trebuie sa iti spun eu asta, in acest mod ceilalti sunt stimulati sa te ajute, pentru ca inteleg ca ti-ai dat si tu interesul.

http://www.seachem.ro
[Email]
aka47
Junior member

IP:

cel mult mediu de filtrare....cu multe semne de intrebare si evident riscuri.Daca te-ai gindit cumva la substart....hmmmm....arata bine, stiu....dar nu merge.
pavel birta
Junior member
[Avatar]

IP:

incearce osram 865 merg plantele super bine.
ca reactor poti folosii de la zooplu.ro - reactor 100 aquamedic , costa 37 lei si dizolva super co2, eu il folosesc la bomba si sut foarte multumit

poze acvariu
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
pavel birta
Junior member
[Avatar]

IP:

www.zooplus.ro

poze acvariu
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

tu chiar nu intelegi?
Wed Oct 19, 2005 cum poti sa continui un thread in care nu s-a discutat nimic din anul 2005 ?
vezi ca incalci regulamentul si s-ar putea sa primesti un advertisment
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pavele lucrezi la zooplus, sau cum? E al enspelea topic redeschis de tine, si m-am cam plicist sa le recitesc. Fi putin mai atent da-o incolo de treaba.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pavel birta
Junior member
[Avatar]

IP:

am vrut doar sa dau o mana de ajutor.
nu am vrut sa fac reclama.

poze acvariu

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: