Dar secretul nu e acolo, ci in "F". "
F-ul, F-ul. Unde e F-ul?"
Sa facem precizarea ca, de fapt , "F"-ul nu este ceea ce pare ... Acest "F" , dupa cate mi am dat eu seama, defineste "subtil", de fapt si de drept, "deschiderea" picioarelor stativului pe care era pozitionat aparatul dar nu e cazul aici..caci sambata aceasta, stativul a lipsit...deci , odata cu el, si panaceul "F"...
stiti ceva...ma minunez si eu de cata logica si deductie dispun in aceste momente la miez de noapte...Nu ma luati in seama! si nu luati de buna definitia aceasta...e departe de adevar [i]
somn usor!
scuze Bob pentru off topic
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
hop si io - a fost exact ce trebuia : gazde minunate, un acvariu frumos, bere rece, barfa multa amestecata cu caterinca, si aer conditionat .......altfel nu cred ca se putea.
multumim pt invitatie !!!
dl pomi - un maiastru !!!
"felicitari bob! arata super ! se vede clar ca pestanii se bucura de un regim special din partea voastra..multa dragoste si atentie...
vazand acest clip, ne mai consolam cu faptul ca macar cu o mica parte din pestii nostri nu am dat gres in alegerea noilor stapani...
tine o tot asa! vom sta cu ochii pe evolutia lor !
bafta!"
p.s. am "reiterat" comment-ul de pe youtube , mot-a-mot, nu din lipsa de inspiratie, ci pentru ca am vrut sa intaresc cele afirmate acolo
This message was edited 1 time. Last update was at 26/06/2011 12:06:40
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Foarte interesant acvariul! Desi eu sunt cu "plantatele" acvariul tau m a inspirat, probabil o sa mi fac si eu un Malawi!
Mi a atras atentia agitatia din acvariu, coloritul pestilor, mai ales cei galbeni fac tot spectacolul si pietrele care par vii, nisipul curat....chiar inteleg de ce nu mai au rost plantele in aceste acvarii, fara ele ai la ce sa ti pierzi gandurile.
Domnu Crys, multumesc mult pentru impresii. Avem grija de pestiuci ca de niste copilasi
Toni, multam pt cuvintele frumoase. Sa stii, caeruleusii (adica aia galbeni) erau in momentul curtarii, iar spectacol fac toti in general. E o placere sa le urmaresti comportamentul. De-aia am vrut ciclide, in special africane. Au atitudine si un comportament deosebit. Frumusetea plantelor ar fi umbrita sau "rontzaita" Daca te hotarasti sa-ti faci, nu o sa-ti para rau
Salutare. M-am intors din concediu si mi-am gasit animalele intr-o stare foarte buna. Au stat fara haleala cam 5 zile, pauza o zi in care le-am dat de doua ori papa si un schimb de apa, si apoi inca 5 zile fara mancare.
Puii de Moorii au crescut ca nebunii, cel mai mult. Apoi vin Aceii care nu ma mira. Dar si la restul remarc o crestere vizibila, de exemplu la masculii de iodotropheus care de cand i-am bagat in bazinul asta au mai luat un centimetru in lungime
Vorba lunga... stiti voi. Arunc si un update.
This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2011 17:26:35
Un nou update!
Tot la schimb de apa s-a nimerit. Nu as fi filmat, DAR am observat ca pestanii isi vad de treburile lor cu nonsalanta. Practic ma impiedic de ei cand aspir substratul sau cand dau sa sterg geamul de alge, ma rog de ei sa se dea la o parte
In acest episod, veti putea urmari masculul de elongatus in calduri si una din femelele sale, la datorie. Apoi si masculul de labeotrofeus cu chef, gusatele la ele acasa, masculul de Moorii, Caeruleus dar si restul pestanilor.
Din ciclul juniori - puiutul de Caeruleus si cel de labeotrofeus, nascuti si crescuti aici. Mai am vazut cativa, dar sunt inca timizi si stau doar intre pietre, mai greu de filmat.
La fel veti observa cum masculul de elongatus se lupta cot la cot cu teava de aspirare ca un caine turbat. Si multe altele, doar pentru cunoscatori.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/09/2011 01:09:29
am re-citit acum topicul tau; am vazut ca ai si tu niste dimensiuni generoase, ramanem on-topic, despre acvariu vorbim. 180 x 50 x 60 ce n-am inteles este care e inaltimea 50 sau 60 ?
ce vreau sa te intreb de fapt este ce inaltime m-ai sfatui sa-l fac pe al meu avand in vedere ca baza va avea ~175 x 60 ?
husky17 wrote:am re-citit acum topicul tau; am vazut ca ai si tu niste dimensiuni generoase, ramanem on-topic, despre acvariu vorbim. 180 x 50 x 60 ce n-am inteles este care e inaltimea 50 sau 60 ?
ce vreau sa te intreb de fapt este ce inaltime m-ai sfatui sa-l fac pe al meu avand in vedere ca baza va avea ~175 x 60 ?
salut !
incerc sa ti dau eu un raspuns..
Dupa cum bine stii, in cazul acvariilor pentru africani, se aplica regula "cu cat mai mult si mai mare, cu atat mai bine" dar bineinteles ca mereu vor exista limitari din punct de vedere functional, practic, al spatiului disponibil, financiar etc.
Se vehiculeaza in cazul ciclidelor africane faptul ca inaltimea acvariului nu prea ar conta si ca, de fapt, lungimea si adancimea acvariului sunt cele de care trebuie sa te ingrijesti.Este adevarat, insa eu nu sunt total de acord cu acest lucru. Am vazut acvarii de peste 1 m inaltime care aratau intr un mare fel iar pestii "jubilau" in aceste "vile de lux" si tinand cont ca apele natale ale Marilor Lacuri africane au adancimi ce depasesc usor 20 m , teoria cu "inaltimea nu conteaza" nu prea sta in picioare.
Cu toate acestea, referitor la aspectul practic, o inaltime mai mare de 60 cm ti ar pune probleme atunci cand ar veni vorba de intretinerea (curatarea) acvariului. Din experienta proprie iti spun ca de cate ori stergeam geamul din fata si lateralele acvariului meu, ma alegeam cu niste vanatai pe cinste pe brate sus la incheietura cu umarul (si nu sunt o persoana miniona) pentru ca ma cazneam sa ajung cu buretele pana la baza acvariului , uneori trebuia sa folosesc o scara pentru a face treaba ca lumea. Probabil un Ghita Muresan de peste 2 m inaltime ar sterge de la departare orice acvariu fara mari probleme insa nu toti suntem asa de bine facuti . Lasand gluma la o parte, sfatul meu este sa te opresti la 60 cm cu inaltimea , iar daca este posibil sa mai adaugi cate un pic la dimensiunile celelalte. Daca ai ajunge la un 2 m lungime si un 80 cm latime ar fi superb. O inaltime mai mica de 60 cm nu spun ca nu este acceptabila insa daca pui si grosimea stratului de nisip si faptul ca nu vei putea umple acvariul pana la refuz, vei ramane cu un maxim 40 cm coloana de apa, ceea ce mi se pare foarte putin.
Acum totul depinde de tine si de limitarile de care vorbeam la inceput.
Iti uram bafta !
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."