Salutare. Ca sa contrabalansez faptul ca acvariul meu are doar 540 de litri, si avand in vedere alte acvarii mai mari in care s-a bagat decor (fie bolovani, fie background) m-am gandit la binele pestilor si sa le las un spatiu generos de manevra, atat pe latime cat si pe inaltime. Asta ar fi motivul pt care ezit sa mai pun pietre.
Sau faptul ca am devenit tanar si obosit
Multumesc mult pt impresii.
Si o filmare mica
This message was edited 1 time. Last update was at 07/06/2011 09:34:53
....ca sa vin putin in ajutorul lui Boby, in viziunea lui, pitroaiele de fundul lacului Malawi arata aranjate exact asa cum au cazut pe fundul acvariului lui .........................chestie de imaginatia fiecaruia
acvariul arata super. bravo dl. Boby .......acu' asteptam algele, si berea ce se vrea consumata atunci cand ne vom lipi ochii de sticla bazinului
...cat despre domnul Cristi si ai lui pestani, doua cuvinte : RESPECT !!!!!!!!!!!!!!!
+1 la RESPECT si din partea mea Sper sa ne mai vedem pana pleaca.
As avea un pont pentru aparitia extra-rapida a algelor. Nu am incercat pana acum, doar ce mi-a venit ideeaadineaori...
Ce-ar fi daca ai curata pietrele din acvariul mic, in asta mare, astfel incat sa se imprastie prin masa apei si eventual sa se fixeze toti sporii aia pe pietre ? Cred ca ar fi mult mai rapid, decat sa astepti sa se formeze de la lumina.
Am baut o inainte sa-mi vina ideea asta, dar cred ca e plauzibila
Deci, ideea cu algele nu e rea. Dar deja am bagat filtrele ciclate din acvariul vechi si astea contin si sporii de alge.
Si nu cred ca mai e cazul pentru ca de cand am bagat si al 2 lea neon, de 2 zile, azi vad primele alge cum apar fin pe pietre. Nu stiam ce naiba rod aia mici acolo
Deci, cum spuneam algele nu intarzie sa apara. Si ca sa vedeti cum sta treaba o sa trantesc cateva poze, de control, ca tot mi-a imprumutat un coleg aparatul sau.
Alga incepe sa apara... sub atenta supraveghere a masculului de elongatus
Vedetele serii au fost Moori
Si o Iodotrofita care mi-a sarit in poza langa vedete si mi-a furat focusul
This message was edited 1 time. Last update was at 09/06/2011 00:17:04
Nu zic, o fi frumos, dar nu sunt convins ca as avea talent fotografic. Mi-am dat seama ca e mult mai greu decat pare treaba asta cu foto la pestisori. Crdeam ca daca am DSLR pe mana, gata, iese poza singura... De unde, am facut in jur de 100 de cadre si doar astea au iesit cat de cat.
Asa ca astept echipa de PRO, adica Pomi si Pesticu sa vina sa faca fotografii, nu poze cum fac eu.
Pestiucii s-au obisnuit cu acvariul, apa este in parametrii, algele se inmultesc.
Totul merge bine.
This message was edited 1 time. Last update was at 09/06/2011 09:16:07
Sunt 3 chestii mari si late cu care trebuie sa te deprinzi: diafragma(vestitul "f"), timpul de expunere si ISO, atat. Ce mai ramane ca sa iti iasa o poza belea este rabdarea si norocul.
Si iata ca dupa ce pestisori s-au obisnuit cu bazinul, s-au apucat de indeletnicirile clasice ciclidelor africane Ieri am observat una din femelele de Iodotropheus cu gusa. Nu am apucat momentul... DAR... azi am prins o mica parte din ritualul Labeotrofeusilor.
Va prezint perechea de Labeotropehus Trewawasae Chilumba Red, la treaba. Ma rog, au fost momente si mai fierbinti dar le-am acordat putina intimitate Dedic acest eveniment lui Malawi Crys
multumesc mult Bob! nasosul se "lafaie" in gagici acum..are de unde alege la ce apetit sexual are cred , insa , ca i mai trebuiau vreo 10 puicute..e nesatul tare trust me! nu mi dau seama daca victima este noua sau vechea nevasta..dar ce mai conteaza.. este clar ca i a umplut gura bine de tot :18:
bafta cu puiuti multi!
This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2011 01:08:06
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Imi place naturalul Deci, incerc sa intervin cat mai rar. Strippingu' il las la profesionisti.
Eu incerc sa ma bucur intr-un stil mai comod, de micul colt de Malawi
Sambata, acvariul a avut parte de o premiera in fata distinsilor invitati: Crys, Pesticu si Pomi si jumatatile fara de care am fi... doar noi (singuri si goi, in suflet desigur) Le multumesc pentru prezenta. Mi-a facut o deosebita placere si cu prima ocazie vom repeta.
Am sarbatorit cu niste beri si sucuri reci, depanand povestiri interesante, de interes acvaristic. Si admirand pestiucii care au devenit de-ai casei Algele, si ele, au impanzit acvariul.
Desigur, a urmat si o sesiune de fotografie. Pomi multumesc mult.
Va urma...
This message was edited 2 times. Last update was at 20/06/2011 23:11:46
exact in acest moment ne intrebam unde s pozele?! si ne am spus ca inca mai lucreaza Pomi la ele..dar ..surpriza!!!
superbe!!!
vezi ce nseamna mana unui profesionist?! hmm..felicitari Pomi!
ne am simtit super la voi si chiar ne a facut bine aceasta intalnire....multumim mult de invitatie...si o repetam sigur..promise
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Eu, personal m-am simtit ca acasa, mai ales dupa ce am absorbit primele bericioaice
hmm...si cei 10 km de tigari puse cap la cap..sudate , mai bine zis...de astea , ai uitat , domnule Pomi?!
Zona Crepusculara ..ceata ..fum ...in incaperea unde se ardeau tigarile! probabil ca asta i secretul in arta foto....n avem de unde sti...