[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
salutare!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
jhonnyai
Unripe member

IP:

Buna, sunt Ioana din COnstanta si sunt, sper, membru nou al clubului iubitorilor de pestisori. Am un acvariu de aproape o luna de 60/30/30. Are termometru, incalzitor, filtru si vreo 7 pesti: 2 carasi aurii, 2 molly, 2 guppy si un sanitar. In primele zile, nefiind sfatuita cum trebuie, am pus pestii in acvariu imediat ce l/am amenajat. Habar nu aveam de ciclare si alte astea. Evident, au murit! Am mai citit pe la voi pe forum din experiente si, sa spunem, am mai aflat cateva. La o luna de cand stau numai cu un sanitar si un molly, azi, am luat pereche la femela molly, 2 guppy si 2 carasi balon de vreo 4 cm. inca nu stiu care e femela si care masculul. I/am lasat cu punga in care i/am cumparat in acvariu sa se acomodeze la temperatura din acvariu, apoi le/am dat drumul in apa ca imi inghesuisera si pe masculul guppy. Cum le/am dat drumul in apa, carasii s/au repezit la pitris si au inceput sa il ia in gura si sa il scuipe apoi. Le/am dat si hrana vie, etc. Seara insa, unul dintre carasi, cel mai viu colorat, sta pe fundul acvariului, cam trist! Se uita in geam si... atat! daca il deranjez, inoata, apoi iar se aseaza pe pietris. oare ce o avea? A inghitit pietris, sau...? Please, help!
[Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Carasii nu se tin cu molly si guppy, cer temperaturi diferite pt apa.
Citeste intai articolele de la coltul incepatorului daca vrei sa faci ceva din acvariul ala. Carasii iau in gura si scuipa nisipul tot timpul, 24 din 24, mancati, nemancati, pur si simplu asta le place sa faca.
Nu este asta cauza pt care sunt letargici. Citeste toate articolele, despre ciclul azotului, chimia apei, filtrare, schimburi de apa si iti vei da seama unde ai gresit.
Cel mai important: nu le da mult de mancare: maxim de 2 ori pe zi, cat iei in VARFUL degetului. Daca vrei sa te ajute cineva trebuie sa dai mai multe detalii despre acvariul tau, cum l-ai ciclat, ce filtru ai, ce temperatura ai pus...etc,etc.
Deasemenea foloseste semne de punctuatie corespunzatoare si alineate.

It is fear that gives men wings.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

jhonnyai wrote:Buna, sunt Ioana din COnstanta

Hello, si bine ai venit
jhonnyai wrote:Am un acvariu de aproape o luna de 60/30/30.

Cumva Ioana vecina?(tomis nord) Sau pura coincidenta?

jhonnyai wrote:Are termometru, incalzitor, filtru si vreo 7 pesti: 2 carasi aurii, 2 molly, 2 guppy si un sanitar.

Intradevar de carasi din pacate tre sa scapi, deoarece se vor face mari si nu vor supravietui in bazin asa mic, ca sa nu mai zicem ca fac foarte multa mizerie si mananca cam tot ce le iese verde in cale (plante),
jhonnyai wrote:In primele zile, nefiind sfatuita cum trebuie, am pus pestii in acvariu imediat ce l/am amenajat. Habar nu aveam de ciclare si alte astea. Evident, au murit! Am mai citit pe la voi pe forum din experiente si, sa spunem, am mai aflat cateva. La o luna de cand stau numai cu un sanitar si un molly, azi, am luat pereche la femela molly, 2 guppy si 2 carasi balon de vreo 4 cm. inca nu stiu care e femela si care masculul. I/am lasat cu punga in care i/am cumparat in acvariu sa se acomodeze la temperatura din acvariu, apoi le/am dat drumul in apa ca imi inghesuisera si pe masculul guppy.

Aici ai facut prima greseala, trebuia pe langa faptul ca ai tinut`o in bazin , sa completezi cate putina apa din acvariu in apa din punga, sa le faci o aclimatizare, sa ii obisnuiesti cu apa pe care o aveai tu in bazin.
jhonnyai wrote: Cum le/am dat drumul in apa, carasii s/au repezit la pitris si au inceput sa il ia in gura si sa il scuipe apoi. Le/am dat si hrana vie, etc. Seara insa, unul dintre carasi, cel mai viu colorat, sta pe fundul acvariului, cam trist! Se uita in geam si... atat! daca il deranjez, inoata, apoi iar se aseaza pe pietris. oare ce o avea? A inghitit pietris, sau...? Please, help!

De inghitit pietris nu are cum, se poate sa fie o chestie de acomodare, Incearca sa nu exagerezi cu mancarea chiar daca stau pe fundul bazinului, si sa nu ii misti, redu stresu cat se poate de mult

Si eu iti recomand sa citesti :
Inceputul-primul acvariu sa iti faci o idee despre cum "functioneaza" un acvariu
Volumul acvariului si numarul pestilor ca sa nu inghesui prea multi
Tabel Compatibilitate Pesti sa te feretsti din start cu incompatibilitatea dintre pesti, si
Populare, compatibilitate, suprastocare

exp wrote:Deasemenea foloseste semne de punctuatie corespunzatoare si alineate.

Cred ca este unu dintre foarte putinele posturi care este scris chiar corect. Din pct meu de vedere este usor de urmarit. Daca ai arunca un ochi pe alte posturi ai vedea ca te inseli legat de postul Ioanei

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hei, bine ai venit si stai pe-aproape.
Citeste ce ti-a recomandat Ciprian, apoi acvaristica ti se va parea floare la ureche.
Punem si o locatie in my profile?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
jhonnyai
Unripe member

IP:

jhonnyai wrote:Am un acvariu de aproape o luna de 60/30/30.

Cumva Ioana vecina?(tomis nord) Sau pura coincidenta?

Nu te inseli Cipri! Eu sunt! ma bucur ca te regasesc aici!
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

referitor la carasi, din scurta mea experienta (2 luni de cand am populat acvariul cu pesti), nu intotdeauna este incompatibilitate intre carasi si moly/guppy/alti vivipari
in cazul meu (2 carasi aurii/portocali inca pui - cca.5-6 cm corpul fara aripioare, 6 xipho + pui, 4 moly, 11 neoni, 6 sanitari coridoras, 3 sanitari hople, 3 ancistrusi, 3 sae) convietuiesc fara probleme, nu se mananca unii pe altii, nu se ciupesc etc.

o incompatibilitate ar fi legata de temperatura apei, carasii fiind cunoscut ca tb. sa traiasca in apa de sub 24 grade iar viviparii peste 24 grade - solutia ar fi sa incercati sa pastrati temperatura apei la valoarea de 24 grade

alt fel, ati putea sa faceti o vizita la magazinul de unde ati cumparat carasii si sa vedeti ce temperatura are apa in bazinul de unde i-ati cumparat - in cazul meu (norocul meu), vanzatorul tinea toate bazinele la temeperatura de 25-26 grade, inclusiv cele cu carasi

referitor la scormonit si la distrus plante de catre carasi, la mine iar nu s-a confirmat, din fericire, probabil ca este bine ca plantele sa fie bine sadite, adica infipte cat mai adanc in substrat - eu am un substrat mai gros, min. 5cm

referitor la volumul de apa, aici inclin sa dau dreptate - eu am un acvariu de 120L si probabil ca deja l-am cam suprapopulat, sau cel putin cand vor mai creste - in cazul dvs., in viitorul nu prea indepartate, poate va orientati spre un bazin ceva mai mare

articolele respective trebuiesc citite bine, pentru ca sunt importate,
in caz acvariului dvs. daca spuneti ca a trecut o luna, apa ar cam trebui sa fie ciclata

alte sfaturi, ca de la incepator la incepator:
de evitat hrana cu purici de balta uscati (pentru ca inbaloneaza pestii, iar in cazul guppy-lor si moly au prostul obicei de a manca "pana plesnesc") si cumparati hrana "mai de firma" - de exemplu fulgi de la tetra, pentru apa exista diverse solutii care o aduc cat de cat in parametrii normali, pe care vi le pote recomanda si vanzatorii de la pet-shop, incercati sa respectati programul de schimbare a apei - la saptamana cate 20-25% din apa, din cand in cand (la o luna/2 luni) sa mai spalati buretele de la filtru (spalarea/clatirea buretelui de filtru se face intr-un borcan/galeata cu apa din acvariu si nu altfel - pentru ca altfel distrugeti colonia de bacterii necesare, ce se afla in acest burete)

cand plecati de acasa cateva zile, este bine sa nu lasati in seama oricui sa va hraneasca pestii - pentru asta exista o hrana speciala care se dizolva in timp si asigura hranirea pestilor cateva zile, eu am incercat asa ceva si am fost multumit
la carasi, am citit si am si incercat, le place salata verde, bineinteles tocata f. marunt, aceasta este o modalitate de a-i hrani exclusiv pe carasi, care oricum au nevoie de mult mai multa hrana decat viviparii, dieta de care guppy si molly nu se vor atinge

referitor la sexul carasilor (dimorfism), din ce am inteles si eu, la masculi pe opercul ar tb. sa se vada niste punctulete albe, ai mei (de fapt ale mele) sunt fetite, dar se impaca bine insa, daca va ganditi sa-i inmultiti, cred ca sunt slabe sanse, nu este la indemana noastra a incepatorilor, iar eu unul nici nu-mi doresc, din cauza suprapopularii acvariului, pentru asa ceva tb. bazin de cel putin 3-400L - de inmultit cel mai usor sunt viviparii

succes in continuare

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: