Ma numesc Bogdan, brailean la origine , in Olanda de vreo 4 ani. Dupa o pauza de vreo 14 ani am decis sa reinvii una din pasiunile adolescentei. Am citit cu interes multe din topicurile de pe acest forum si in primul rand am ramas surprins de avansul tehnologic in tot ceea ce inseamna acvaristica.
Am avut vreo 5-6 ani acvarii prin anii 90, nimic deosebit dar am ceva cunostinte de "baza" in domeniu. Evident am ramas la stadiul de albastru de metil, filtre externe cu nisip de la uzina de apa si ce mai era posibil in Romania anilor 92-94.
Ca urmare am reinceput modest cu un acvariu Rena de 30 litri. Dupa o ciclare de vreo 5 luni (

, nu radeti ca nu prea am timp) am reusit sa-l "populez" in ultima saptamana.
Planul meu ar fi sa vad daca am timpul necesar sa ma ocup de "borcanul" acesta, si evident de a ma pune la punct cu tehnica curenta, inainte de a trece la ceva mare (180-300 litri ). Stiu ca in cazul acvariilor marimea conteaza

, si e mult mai usor de intretinut un acvariu mare fata de un borcan de 30 litri.
Cam asa arata borcanul in stadiul actual :
Populatie
4 Platy
5 Neoni
1 Hillstream Loach (Beaufortia kweichowensis) - cred ca am luat teapa cu asta , eu l-am luat pe post de curatator de geamuri

, dar am inteles dupa ce m-am documentat putin ca e cam pretentios pentru capacitatile mele "intelectuale", momentan. Doamne ajuta, vedem cat rezista !