[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara, cum spune si titlul am o intrebare. Mie pe peretele principal si pereti laterali imi apar pete mici de verde care cred ca sunt de la plantele din acvariu....Cea solutia ar trebui sa folosesc ca sa scap de aceste pete care apar la cam vreo 4-5 zile de la schimbarea 50% a apei din acvariu
Multumes

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2011 21:57:27

[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Incepatorul wrote:Cea solutia ar trebui sa folosesc ca sa scap de aceste pete care apar la cam vreo 4-5 zile de la schimbarea 50% a apei din acvariu
Multumes

cea mai simpla solutie este sa le cureti cu o racleta, poti folosi si un card expirat sau de care nu mai ai nevoie, cu care le razui
am si eu astfel de alge, dar nu prolifereaza, le razui la saptamana sau mai rar, dupa caz
mai poti popula acvariul cu niste melci, de preferinta unii mai "de soi" (adica nu din aceia comuni pentru ca se inmultesc foarte mult, desi sunt buni si ei) si cu cativa pestisori ancistrusi

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2011 22:06:13

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Mda oricum multumesc de sfat dar depunerile nu sunt asa de dure ca sa le rad dau de 2-3 ori cu un burete de bucatarie in zonele unde sunt punctele si dispar ....

Mai astept sfaturi/soluti...
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Curata acele puncte cu un burete de vase, freci bine cu partea mai aspra. Asta inainte de schimbul de apa ca sa si scoti o parte din ele. Grija mare sa nu prinzi nisip intre burete/card/racleta si geam pentru ca il vei zgaria. Ancistrusii vor mai curata din ele insa uneori sunt destul de dure incat nici ei nu le rontaie. Cand vorbea de melci colegul Bogdan_Musat cred ca se referea la Pomaceea.
P.S. Atentie cu ancistrusii sa nu fie altceva... gen pleco care va creste enorm de mare.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pentru sfaturi dar eo in acvariu find incepator prin arta acvaristicei nu am plante gen Moss sau Anticus sau Elodeea... etc.
Anticus e planta nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2011 22:27:53

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Incepatorul wrote:Anticus e planta nu?

Anticus e de fapt Ancistrus, asa cum au scris colegii si nu e planta, e peste.
Alga pe care o ai se numeste Green Spot Algae sau mai pe scur GSA. Vezi ca sunt pe forum destule detalii despre ea.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: