[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
algele sunt favorizate de oxigen?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pe unele din plantele din acvariul meu au inceput sa se formeze alge,
dar nu am inteles care este factorul favorizant ce le stimuleaza sa se dezvolte doar in anumite parti ale acvariului
locurile unde s-au dezvoltat alele sunt plantele din dreptul filtrului (este pozitionat intr-un colt opus cu geamul orientat spre fereastra) si langa pietre de la furtunele de la pompa de aer (pozitionate in zona de mijloc a acvariului)

nu s-au dezvoltat aceste alge in dreptul geamul care primeste cea mai multa lumina de la fereastra

concluzia pe care am tras-o este ca sunt favorizate de oxigenul de la tubul de la filtru si de la pompa de aer

intrebare: pot sa reduc sau chiar sa opresc aerul, atat de la pompa de aer cat si, eventual, pe cel de la filtru? pot apare alte complicatii?

multumesc anticipat

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai aparitia algelor nu este legata doar de pozitionarea acvariului, de lumina pe care o primeste sau de nivelul de oxigenare. Algele pot aparea dintr-o mie de alte motive, chiar si asa cum se intampla la tine, doar in anumite zone.
Primul lucru ce trebuie facut este identificarea acestora. Ne-ai spus alge, dar de care, ca sunt multe rau
In alta ordine de ide. Poti opri oxigenarea prin intermediul unei pietre de aer, daca faci in asa fel incat returul filtrului sa provoace mici valuri la suprafata apei.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alber wrote:Primul lucru ce trebuie facut este identificarea acestora. Ne-ai spus alge, dar de care, ca sunt multe rau

sa pun o fotografie
image

algele acestea sunt sub forma unei colonii de fire subtiri ce cresc pe frunzele plantelor si au o culoare individuala verde, dar privita colonia in anamblu da impresia unui puf/muschi de colorit negru-maroniu
[Thumb - 1.jpg]

This message was edited 3 times. Last update was at 15/02/2011 21:51:39

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Fuzz Algae
Cauta pe forum - sunt citeva posturi cu subiectul acesta sau pe net.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Fuzz Algae
Cauta pe forum - sunt citeva posturi cu subiectul acesta sau pe net.

am dat o cautare dupa aceasta denumire, dar ce am gasit pe acolo este de domeniul tragico-comediei
cuiva i s-a recomandat sa-si inlocuiasca neoanele, cu ceea ce omul s-a conformat, dar fara folos, altul a incercat cu apa oxigenata si a omorat pestii, altul a tinut acvariul in intuneric 4 zile - asta zice ca ar fi reusit sa scape de aceste alge, dar ce-or fi facut saracii pesti pe intuneric atatea zile?

in cazul acvariului meu, dupa cum am observat eu, aceste alge par sa se fi dezvoltat in apropierea emisiilor de aer si pe traseul primar al curentului de la filtru

pentru inceput am redus la minim pulverizarea jetului de aer din pompa de aer si am orientat in sus pe cel de la filtru, urmand ca sa rup cam toate frunzele acoperite de alge

3 sae am pus si eu in acvariu, dar par interesati mai mult de frunzele pe care colonia de alge este intr-o faza mai putin avansata

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

se pare ca oprirea injectiei de aer in acvariu (inchiderea completa a pompei de are si reducerea cu cca 90% a aspiratiei pentru fpompa de la filtru) au avut ca efect reducerea acestor alge,
este adevarat ca am tot eliminat si eu frunzele invadate de alge dar, cel putin, nu au mai reaparut si nici nu s-au mai extins pe alte frunze, cum aveau obiceiul

This message was edited 1 time. Last update was at 30/04/2012 00:40:36

[Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: