[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buna  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
frontdoor
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna. Sunt Ioana Oprea, sunt din Bucuresti si sunt la liceu. Mi'am achizitionat de o luna un acvariu de 64 L cu tot cu pachet (filtru, neon, incalzitor). La inceput nu credeam ca imi va placea foarte mult, dar pasiunea a crescut pe zi ce trece. Mi'am luat o broscuta pe care am s'o las inca 2-3 luni si am sa o mut in acvariul ei propriu si personal, doua betta femele, un betta mascul pe care l'am pus in bolul lui, doua ventuze-dar mi'a murit unul de curand decolorandu'se si inca 2 pesti ce au murit de gris, si de curand 2 carasei- unul a murit chiar azi, presupun ca mancat, si m'a desumflat destul de tare. Am folosit o solutie de albastru de metil si acum totul este bine. De asemenea, mi'am mai cumparat si o planta. Din cand in cand mai pun chestioare de la Tetra, EasyBalance si AquaSafe.

M'am inregistrat pe acest site deoarece m'am cam speriat de intamplarea carasului si vreau sa imi continui hobby'ul asa cum trebuie.

As usual, there is a great woman behind every idiot. [John Lennon]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Bine ai venit.Ape limpezi.

Coz007
claw93
Member
[Avatar]

IP:

1.Treceti locatia in My Profile,2.Nu are ce cauta broscuta in acvariu,acvariul trebuie ciclat din cauza asta ti au murit pestii
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Ioana. In primul rand iti recomandam sa citesti materialele de pe site/forum:
Ghidul incepatorului: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Ciclul azotului: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Carasii au nevoie de un volum mare de apa si de o filtrare foarte buna precum si de o temperatura relativ scazuta, sunt pesti de apa rece iar temperaturile din bazinele cu pestii de apa calda nu le fac bine. In general se recomanda 50 litri pentru fiecare caras. Masculii de betta se tin singuri, dar nu in boluri, acolo sunt chinuiti si nu le poti oferi conditii decente. Broscuta nu are ce cauta in acvariul cu pesti, iar in doua trei luni mare parte din pesti ii vor deveni din companioni de acum mic dejun pranz sau cina.
Pentru ca in aceasta sectiune doar ne prezentam iti recomand sa deschizi un topic dedicat problemelor tale.
Ape limpezi sa ai.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit iti spun si eu si stai prin zona, vei avea doar de castigat.

claw93 wrote:1.Treceti locatia in My Profile,2.Nu are ce cauta broscuta in acvariu,acvariul trebuie ciclat din cauza asta ti au murit pestii

Nu crezi ca un "bine ai venit" ar fi fost mai indicat?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Ioana

Bine ai venit intre noi

fostul user ozy
[WWW]
frontdoor
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi si welcomuri. Broscuta am sa o mut intr'un acvariu mai mic. In magazin erau 6 carasi mari la vreo 50 si ceva L si nu pareau sa se supere, eu am vreo 60L de apa pusi asa ca are destul spatiu.

kmol wrote:Bine ai venit Ioana. In primul rand iti recomandam sa citesti materialele de pe site/forum:
Ghidul incepatorului: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Ciclul azotului: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati....

Am citit dinainte multe articole. Betta este intr'un bol destul de mare si are si plante, deoarece nu am vrut sa'l chinuiesc intr'unul mic. In legatura cu broasca, am zis 2-3 luni, deoarece nu stiu exact cat creste pe luna. Temperatura este la 23 de grade, dar la mai scazut nu ma incumet datorita celorlalti pesti.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/02/2011 11:54:45

Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

borscuta daca este din cea de florida, cu tample rosii, va creste foarte mare, am avut si eu doua chiar. Daca e femela cu atat mai mult va creste. Dar problema nu e cat va creste, ci ca dejectiile broastei sunt foarte nocive pentru pesti, am facut si eu greseala asta acum multi ani si mi-au murit foarte multi pesti.
frontdoor
Junior member
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:borscuta daca este din cea de florida, cu tample rosii, va creste foarte mare, am avut si eu doua chiar. Daca e femela cu atat mai mult va creste. Dar problema nu e cat va creste, ci ca dejectiile broastei sunt foarte nocive pentru pesti, am facut si eu greseala asta acum multi ani si mi-au murit foarte multi pesti.

Nu este de florida, pe ''eticheta'' scria ca este broscuta cu burta alba . Multumesc ca mi'ai dat un motiv concret, nu doar ca nu e bine.

Forum Index » Despre noi
Go to: