[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclare / Amenajare acvariu 180 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc pentru sfaturi,

Am schimbat 20% din apa. Apa am luat-o direct de la retea si am folostit Aqua Safe si Easy Balance de la Tetra.

"Whatever your mind can conceive and believe it can achieve!" - Napoleon Hill
[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

O poza din aceasta dimineata cu acvariul, si inca 2 poze cu una din plante care mi se pare ca nu o duce foarte bine. Ce se vede pe ea sunt alge?
[Thumb - IMG_1568.JPG]

[Thumb - IMG_1581.JPG]

[Thumb - IMG_1580.JPG]

[Yahoo!]
cod_rut
Junior member
[Avatar]

IP:

byfulgu wrote:Aqua Safe si Easy Balance de la Tetra.

Regula: Mai intai intreaba aici si dupa aceea mergi la cumparaturi.
De ce? Pai e foarte simpu: omu` de la pet shop vrea sa-si vanda marfa (si nu-i nimic rau in asta) dar in proportie de 99,99% e habarnamist (si aici e problema).

Nu mai da banii pe chimicale. Nu au ce cauta in bazin. Lasa apa la declorinat 48 ore, fa schimburi regulate asa cum te-au invatat foarte bine colegii mei si e suficient.

In ce priveste plantele, ai carente, si da, ce se vede in ultima poza pe higrophila e bba. Totul pleaca de la lumina si continua cu fertilizarea, etc. Povestea-i lunga.

Ai rabdare sa se stabilizeze bazinul (2-3 sapt. daca nu mai bagi pesti)
Mai baga plante, de preferat cu crestere rapida, orice.
Spune-ne exact ce scrie pe tuburile cu care ti-a venit echipat bazinul.

Song From My Aquatic Garden - poze pentru prieteni
[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Aqua Safe si Easy Balance au venit in pachet, insa am mai folosit si in trecut. Nu prea am unde sa las 40 L de apa la declorinat pentru 48h, desi stiu ca ar fi mai bine. Pot pune maxim 4 bidoane de 5 L (adica 20 L) - pot incerca si astfel de schimburi - 20 L la 2 zile. Ar fi ok?

Tuburile sunt 2x30 W

SYLVANIA LUXLINE PLUS
F30W / 865
Daylight Deluxe

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

clorul iese din apa mult mai repede decat 48 de ore. cred ca iese si intr-o ora.
dupa mine nu are sens sa lasi apa sa stea foarte mult. e suficient cateva ore. scopul e sa iasa clorul din ea si atat, deci poti observa si vizual dupa cat timp a iesit clorul - ala e momentul in care-i buna de bagat in acvariu.

dar... daca tot ai aqua safe, poti sa tratezi apa cu aqua safe si sa o pui imediat in acvariu, ca aquasafe asta face printre altele: neutralizeaza si clorul. deci chiar nu mai e niciun motiv sa mai tii apa la decantat.

altfel, da, banii dati pe aqua safe si altele asemenea sunt bani aruncati.
de fapt, la acvariile plantate este chiar daunator sa folosesti aqua safe sau similar pt ca leaga multe elemente de care au plantele nevoie.

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cod_rut wrote: Mai baga plante, de preferat cu crestere rapida, orice.

Cum ar fi Elodea, Egeria densa, Ceratopteris, Pistia.
In bazin nu baga decit plante sanatoase, cu radacini puternice (unde e cazul), nu cu frunze pale, decolorate, gaurite sau pline de alge. Daca nu cunosti tipul de planta, pune o poza aici si cere informatii despre ea pentru a te putea interesa despre conditiile de crestere.
Incepe sa citesti cite ceva despre fertilizarea unui bazin. Pentru a avea plante sanatoase sunt necesare mai multe elemente - lumina, fertilizanti, CO2.
Ia si citeste ceva si despre tipurile de alge, pentru ca te vei lovi de ele. Sunt citeva articole pe forum facute Sticky in care sunt prezentate si metode de combatere.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:de fapt, la acvariile plantate este chiar daunator sa folosesti aqua safe sau similar pt ca leaga multe elemente de care au plantele nevoie.

Inlcusiv clorul este un element folosit de catre plante. Unele chiar manifesta carenta de clor.

Pune un autocolant negru pe spatele acvariului. Pe langa faptul ca ii va imbunatati estetica, pestii se vor simti mai in siguranta.

.
[Email] [Yahoo!]
cod_rut
Junior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:clorul iese din apa mult mai repede decat 48 de ore. cred ca iese si intr-o ora.

Adevarul e ca eu nu las deloc apa la declorinat, dar asta-i pe barba mea... Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asta. (Adevarul e ca nici n-as putea am insumat vreo 700 l de apa prin casa. )

@byfulgu Lumina e buna si suficienta pt plante cu necesitati medii. Citeste despre fertilizare si da-i bataie!

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2011 19:05:25

Song From My Aquatic Garden - poze pentru prieteni
[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

revenind la lumina, o tin aprinsa cam 6 ore pe zi, in bucati de cate 3 ore. Este ok asa? Voi creste treptat pana la 8-9 ore

[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Este bine sa tin filtrul la capacitate maxima, incluzand oxigenarea, capacitate maxima si sa il ridic putin a.i sa miste putin apa la suprafata, sau o capacitate medie cu exigenare?
Acum este setat undeva pe mediu, la 5-7 cm sub nivelul apei, cu un furtunas care aduce aer, facandu-se destul de multe bule. Se poate vedea si in poza de mai sus.

Care este pozitia cea mai buna pentru acest filtru?

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca il montezi astfel incat sa faca mici valuri la suprafata apei, poti opri aerarea complet. Pe langa faptul ca microbulele sunt inestetice, e posibil sa ai surpriza algelor datorita surplusului de oxigen. E bine ca filtrul respectiv incorporeaza si aceasta functie, dar eu unul as lasa`o pentru situatii in care o aerare suplimentara este necesara (ex. tratamente).

.
[Email] [Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am pus acum o supapa la furtunasul prin care intra aer si il pot regla la ce valoarea vreau eu, inclusiv opri de tot.

Am ridicat totusi filtrul a.i sa faca o miscare deasupa apei. Tot mai sunt cateva bule de aer care intra in apa, dar cred ca il pot lasa putin mai jos, si sa inchid aerarea de tot. Este ok?

[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Cautand pe internet diverse lucruri pentru acvariu am dat peste acest produs: http://www.acvamax.ro/product_info.php?cPath=33_64&products_id=2909
Ce parere aveti? Ar trebui sa cumpar? Nu costa mult si ar putea ajuta. Sau ce altceva imi recomandati pentru plante, eventual cu un link?

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Easy Carbo este bun, dar nu are acelasi efect ca o instalie de CO2.
Uite aici o discutie despre carbonul lichid ca sa iti faci singur o parere despre eficienta acestuia.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2011 19:01:48

Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da ajuta, si eu pun Easy Carbo, de obicei se foloseste impreuna cu EasyLife tot de la aceeasi firma sau unii folosesc ferropol.
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat 4 Melci Asasini (pentru melcii micuti si maronii care incepusera sa apara in acvariu) si 2 SAE (pentru urmele de alge ce se infiripau pe plante) pe care i-am introdus in acvariu.

Am scos de acolo cei 2 cori, deoarece, fara intentie, scormonind prin micile grupulete de Cuba reuseau sa o scoata.

Am mai introdus in acvariu 2 din scalarii care ii aveam in alt acvariu impreuna cu ceilalti, deoarece erau foarte "batuti " de acestia. Mai exact, ajunsesera sa stea ascunsi toata ziua intr-o nuca de cocos, iesind de acolo doar cand le dadeam mancare. Sunt in acvariul nou de 3 zile, si deja nu mai sunt asa speriat, inoata foarte vioi si pare ca le merge foarte bine.

[Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce imi recomandati pentru curatarea geamului acvariului? Cred ca au inceput sa apara urme de alge pe acvariu.

Astazi voi introduce in acvariu colonii de bacterii si pe seara vreau sa introduc si restul pestilor (5 scalari si 4 cory).
De asemenea, tot astazi voi face al 3-lea schimb de apa de 20% de cand am inceput acvariul

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai cel mai bun este un curatitor magnetic, gasesti pe piata de la ogroaza de firme. Uite un exemplu: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/accesorii_intretinere/Sera_Glass_Clear_S

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2011 20:57:33

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

cel mai bun curatator de geamuri, dupa parerea mea, este celebrul burete de bucatarie

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Noutati: Am cateva icre pe geamul dispre camera. Sunt doar 7. Au culoarea deschisa si un diametru de 2 mm. Oare ce la ce or fi? Scalari, melci asasini?

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: