kmol wrote:Nu pune sare in apa. Neonilor nu le place sarea. Molly pot trai bine mersi si in apa fara adaos de sare.
multumesc, acesta era raspunsul pe care-l asteptam, o sa mai intreb si la magazinul de unde i-am cumparat despre salinitatea apei in care au fost crescuti
carasii nu au ce cauta cu molly, xipho etc.Treb lor oferite alte conditii,temperatura apei mica,dimnesiuni acvariu etc
de carasi nu cred ca m-as putea desparti

, pentru ca-mi plac cel mai mult si mi-am dorit cel mai mult, despre xipho iar nu pot sa ma despart, tocmai acuma cand am puisori (a 11-a zi si n-a murit nici unul) de la ei - ceea ce inseamna ca s-au acomodat cu acvariul meu, iar cu neonii povestea lor este ca am ramas cu unul din prima achizitie, de cand mi-am populat prima data acvariul, dar din cauza unei ciclari insuficiente mi-au murit cei mai multi (10 din 11), unul s-a "incapatant"

si a "vrut" sa traiasca

, saracu', iar acuma nu era sa-l las singur, asa ca i-am completat cardul
referitor la spatiul pentru carasi presupun ca ar fi sufiecient, am doar 2 (inca pui si probabil amandoi/amandoua sunt fete), iar acvariul are 120 L, cel mult as mai lua un baiat, dar nu tin neapart pentru ca sunt interesat sa-i inmultesc, doar poate ca sa donez din ei, si nici sa-i supraaglomerez
despre temeperatura la carasi - in magazinul de unde i-am cumparat ii tinea la 24-25 grade C, iar eu am cam 25 (+/- 1 grad)
despre combaterea algelor: nu-mi fac mari sperante - incerc doar, mai intai trebuie sa vad cum se comporta
melci am, nu stiu cum se numesc, presupun ca sunt din aceea mai comuni, care probabil ca nu dau mare performanta, o sa incerc sa-i identific, dar sa mai creasca pentru ca cei mai multi sunt mici si foarte mici
va multumesc foarte mult pentru opinii si sfaturi iar, daca am deschis un topic despre molly black, ar fi foarte bine venite si alte informatii in legatura cu acestia