[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema cu o pereche de gourami albastru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare
Am nevoie de sfatul vostru
Am un acvariu de 100L in care se afla si o pereche de gourami albastru
Problema e ca de aproximativ 2 saptamani masculul de gourami o hartuieste pe femela, o fugareste prin tot acvariu pana gaseste saraca de ea un adapost sa se fereasca de el.
Acvariul e bine plantat dar degeaba, ca o gaseste mereu.
Am observat faptul ca atunci cand opresc pompa sa ii hranesc, masculul dupa ce mananca, merge intr-un colt al acvariului si incepe sa faca spume la suprafata apei,
ca si cum ar pregatii cuibul pentru ca femela sa depuna icre.
Din cate vad eu, femela nu este destul de rotunjita ca sa fie pregatita pentru depus icre.
Intrebarea mea este ce sa fac sa nu o mai fugareasca in halul asta. Abea ca apuca sa manance cate ceva cand ii hranesc ptr ca si atunci o fugareste.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2011 22:05:37

Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut tidy, incearca sa-i faci o ascunzatoare dintr-un ghiveci de flori mai mare, spart sau orientat catre peretele acvariului, sa n-o vada permanent, sau si mai bine, desparte acvariul cu o plasa fixata pe o rama de sarma sau plstic, pana-i trec raufacatorului nabadaile. Daca nu-i pregatita sa depuna icre o alunga pana o omoara.

PS:
Deschide te rog un topic la rubrica "Despre noi"si scrie-ne cate ceva despre tine. Ar fi foarte folositor sa citesti si regulile dupa care ne orientam noi aici, pe forum, ca sa fi cel putin in tema. Asta poate preveni unele neintelegeri neplacute cu care ne-am confruntat la alti colegi.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2011 01:42:20

tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Ms mult, voi incerca variantata cu despartirea acvarului cu plasa, dar asta pentru cat timp trebuie sa o las in acvariu, pana ce va fi pregatita femela sa depuna icre? Si ce comportament ar trebuii sa aiba femela cand este pregatita?
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca observi ca devine rotunjoara o poti elibera din "cusca", dar trebuie sa fi atent la ei, ca uneori se pot continua certurile chiar daca e pregatita sa depuna. Cand e intrecuta masura trebuie sa judeci singur, e o chestie de experienta acvaristica. Cauta pe net filme cu depuneri si orienteaza-te ca sa stii ce-i normal si ce nu.
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, am sa-ti urmez sfatul, tocmai acum confectionez o plasa ca sa o pot separa intr-o parte a acvariului.
Intrebarea mea este daca plasa este din sarma de aluminiu subtire ca cea din care se fac plase de tantari, nu va afecta calitatea apei din acvariu? Bineinteles o voi spala inainte de introducere cu apa cu sare dura sa nu cumva sa introduc ceva bacterii.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Aluminiul nu afecteaza apa daca are suprafata oxidata. Daca insa e proaspat slefuit poate fi daunator. Nu stiu cum reactioneaza cu solutia concentrata de sare, asa ca trebuie spalat bine cu apa curata.
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, ms mult de sfat
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai am o problema, Au inceput sa-mi apara in acvariu alge brune si mie ciuda ptr ca am investit in plante destul de scumpe si nu vreau sa le pierd.
Nu stiu din ce cauza au aparut, am citit despre acestea ca ar aparea din cauza luminii reduse, a insuficientei de lumina.
Intrebarea mea e: daca am un tub de neon normal de 18W la acvariul meu de 100L e suficient?
Sau astept si o parere: ce tub de neon ar fi recomandat pentru acvariul meu?

This message was edited 2 times. Last update was at 31/01/2011 18:27:17

tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

rog un moderator sa inchida acest topic, am transferat problema cu gurami la indexul Anabantidae
Va multumesc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: