[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Terariu indeajuns ? Ajutati-ma va rog frumos  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

am atasat 2 poze , sa mi spune ti daca este de ajuns ,ca informatie acvariul are 54l , as vrea sa stiu daca mai trebuie cumparat , sau este de ajuns pentru cativa pestisori , multumesc frumos, o zi buna va doresc , iulian
[Thumb - IMG_1439.JPG]

[Thumb - IMG_1438.JPG]

Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Salut Iulian, vrei sa faci acvariu sau terariu? Oricum ar fi nisipul ales de tine nu se potriveste niciunei categorii, rosu cu alb... urat, foloseste nisip normal natural pentru acvariu iar daca vrei terariu foloseste talas special sau turba. Succes!
PS: Pentru alte informatii citeste http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2011 15:50:25

[Yahoo!]
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariu trebuie sa iasa , stiu ca o fi urat pentru dumneavoastra , dar sunt 2 culori care imi plac, ma intereseaza doar daca cantitatea este de ajuns , restul de greseli mi le asum , multumesc frumos
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cred ca te referi la nisp de ajuns...terariu este total alta chestie.
este de ajuns dar nu este pus cum trebuie.nisipul trebuie pus inclinat ca sa iti faciliteze la aspirarea gunoaielor.
in partea de fata nisipul trebuie sa fie undeva la minim2-3 cm si in spate la minim 5cm.
referitor la culori,la acvarii nu se aplica orice preferinta.mie de exemplu imi place verdele,dar asta nu inseamna ca vreau nispul verde.
daca iti plac culorile rosu si alb sa stii ca sunt multi pesti si creveti care le au pe amblele...
am uitat sa isi pun ca poti calcula cate kg de nisip iti trebuiesc
inmultesti lungimea cu latimea acvariului si cu inaltimea care vrei sa o ai in acvariu
de exemplu pentru un acvariu cu o lungime de 100cm,o latime de 40cm si o inaltime de 5 cm cu nisp vine asa:
100x40x5=20000grame adica 20kg nisip

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2011 19:26:36

Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

flyer01 wrote:am uitat sa isi pun ca poti calcula cate kg de nisip iti trebuiesc
inmultesti lungimea cu latimea acvariului si cu inaltimea care vrei sa o ai in acvariu
de exemplu pentru un acvariu cu o lungime de 100cm,o latime de 40cm si o inaltime de 5 cm cu nisp vine asa:
100x40x5=20000grame adica 20kg nisip
Asa se calculeaza dar este vorba de litri, multe substraturi se vand la litri nu la kg tocmai ca sa poti aplica acest calcul. Sunt substraturi mai usoare care daca te apuci sa le cumperi in kg umplii 5 acvarii cu ele.
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in proporti de 98% densitatea nisipurilor folosite in acvaristica au aceasi densitate cu apa.calculul este facut ca sa iti dea o idee de cate kg ai nevoie in mare parte,ca doar nu il pui pe tot la boloboc...
ca sa fie si mai clar,nu m-am referit la substraturi sau pietrisuri,ci doar nisipuri cuartoase.
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

flyer01 wrote:in proporti de 98% densitatea nisipurilor folosite in acvaristica au aceasi densitate cu apa.calculul este facut ca sa iti dea o idee de cate kg ai nevoie in mare parte,ca doar nu il pui pe tot la boloboc...
ca sa fie si mai clar,nu m-am referit la substraturi sau pietrisuri,ci doar nisipuri cuartoase.
Am inteles, deci dupa ce ca nu stii ca Dupla (ground), JBL (manado) si chiar ADA (malaya) contin particule de substrat care plutesc (ceea ce inseamna ca sunt mai usoare ca apa) o perioada pana se inmoaie si se lasa la fund, mai erai si off-topic avand in vedere ca aici vorbeam de un sbstrat rosu-alb sintetic.

@Iulian08 daca tie iti place "dinamo" asa atunci nu mai intreba daca este bine, inseamna ca stii tu ceva si nu doresti sfatul cuiva ci doar sa-ti aprobe faptul ca este placut. Eu in continuare consider foarte urat acel substrat alb-rosu (care evident ca este ceva artificial nu quartzos), chestie care cred ca o vor observa si pestii care ii vei baga acolo.
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

iulian sa stii ca si eu am avut primul substrat tot rosu cu alb ca si tine si culmea e ca imi placea ca si tie culoarea . Cand ma uit in urma ma pufneste rasul dar eu nu stiam pe atunci nici de forumuri nici de nimic si nu aveam pe cinava care sa ma sfatuiasca . Ce pot sa iti spun este ca acel substrat se va umple imediat de mizerie si va trebui sa il curati toata ziua . La inceput va fi ok dar te vei mai plictisi dupa un timp de aspirat si stii cum e cu minunea si cat tine ea
Parera mea este sa asculti ce iti scrie fiecare si pe urma sa te decizi .
Parerea mea pentru inceput este sa iei manado care are o culoare naturala si este gazda buna pentru bacteriile benefice acvariului.
Avantajul lui este ca daca stii de unde sa il cumperi este cam la pretul cuartului care il ai acum in acvariu.
Pentru cantitate foloseste formula de mai sus.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2011 19:44:44

ACVARIUL MEU scape by @fanta
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@Ancistrus
intelege ca una e nisip cuartos si alta un subtrat.
substraturile au in mare parte in compozitia lor argile.
stiu bine ce sunt: Dupla (ground), JBL (manado) si chiar ADA (malaya),sunt SUBSTRATURI!
particulele alea de substrat nu sunt altceva decat substratul in sine,nu ca ele contin ceva in plus.despre partea de plutit nu stau sa iti explic procesul care se intampla si da cauza fenomenului in sine,iti pun doar ca orice subtrat trebuie inmuiat inainte de folosire.
nu vad unde am facut off topic cand omul intreaba daca este de ajuns cat pietris si-a pus..
apropo,pietrisul care il foloseste el nu este sintetic in sine(sa faci compoziti nu este ieftin),ci este tratat cu substante chimice.
te rog sa iti revizuiesti exprimarea si modul de a ataca fara a avea un motiv intemeiat, dar mai ales sa mai ataci indirect persoanele.daca lui ii place si are de gand sa il tina si acum dupa ce i-am spus ca nu este estetic,este alegerea lui.

Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

domnilor , am inteles fix 0 din certurile voastre , spuneti mi va rog ce pietris si cata cantitate , am inteles manado de la donpisote , ok , te rog spune mi cata cantatitate am nevoie la acest acvariu , de 54 de litrii , 60x30x30 si am sa fac intocmai, si chestia cum ca as sti eu , habar nu am sincer , si culoriile le am ales pentru ca am de gand sa bag ceva xipho , si am zis ca arata destul de bine , in fine , nu conteaza , deci spuneti mi voi cat sa iau si eu ma conformez, multumesc frumos , o zi buna , iulian
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Eu la un acvariu exact cu dimensiunile tale am pus fix o punga de Jbl Manado , de 10 L . ( Dar sa fac o mica paranteza , nu iti lua manado , iti mananca zilele, intradevar e frumoasa culoare dar e foarte usor si oricum l-ai aseza el tot se niveleaza, si se aspira foarte greu).

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@Iulian08
sus ti-am pus formula de calcul ,care precedent ti-a fost recomandata si de alt coleg si apoi am explicat niste chestii din care nu imi dau seama de ce nu ai inteles ceva.
ca sa nu mai spun ca nu se numeste cearta ce a fost mai sus,ci o dezbatere in care ti-am luat si apararea :
``daca lui ii place si are de gand sa il tina si acum dupa ce i-am spus ca nu este estetic,este alegerea lui.
``

pietrisul de granulatie mare nu este bun,cumparati ori nisip cuartos simplu ,ori nisip de rau,ori mergi pe substraturi fara nisip deasupra.alegerea de culoare si de marca este a ta.
cum spune si andrei,iti intra o punga de 10l/10kg.din calcul iese 9l/9kg dar nu inseamna ca doar atat trebuie pus.

sper sa fii lamurit acum si sa iei o decizie corecta

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2011 16:59:05

donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu personal cand postez ceva o fac numai in urma experientelor proprii si nu din auzite .
Iulian sa stii ca in general manado nu prea se aspira datorita calitatilor sale si in special bacteriilor care le gazduieste si care pe langa faptul ca actioneaza ca si un filtru dizolva si excrementele pestilor .
In general manado nu se aspira mai ales daca ai si ceva plante in acvariu . Eu am in acvariu manado din septembrie si nu l am aspirat niciodata pana acum .
Uite ca sa vezi ca am avut acelasi substrat ca si tine am sa pun o poza . Al meu mai era si amestecat iar backgroundul era peisaj marin , si ce incantat mai eram de cum arata .
[Thumb - P1020610.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 30/01/2011 23:09:18

ACVARIUL MEU scape by @fanta

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: