Author |
Message |
lexxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/01/2011 11:26:16
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
lexxx
Junior member
IP:
|
Salut, ma numesc Alex Faca, si m-am reapucat de acvaristica cam de un an. Sunt spirit practic, asa ca echipamentele in mare parte sunt facute sau modificate de mine. Stau mai prost la capitolul estetica, asa ca nu pun poze pana saptamana viitoare, cand sper sa mai scap de furtunele si cablurile la vedere din acvariu.
Ca sa sumarizez, am un acvariu de 70x30x45, din sticla de 8mm, aprox 80l, pus pe un dulap self-made in acest sens si cu un capac bricolat tot de mine. Filtrarea este realizata de o pompa aquael de 650 l/min ce impinge apa intr-un filtru extern bricolat, cilindric, cu o capacitate de 1,8L si 3 medii de filtrare, inele ceramice, burete grosier si perlon. Incalzitorul e de 100W. Ventilatia aerului de sub capac este asigurata de 2 ventilatoare puse in capete care au si turatia reglabila, si care de obicei stau pe minim, pt a evita evaporarea apei. Iluminarea este asigurata de 2 becuri Philips de 2700 kelvin, 11W + unul de 5000K/11W. Am aditie de co2 cu bomba de drojdie.
In acvariu traiesc 2 ramirezi (femela gold si mascul blue), 2 SAE, 1 otocinclus, 1 corydoras paleatus si 1 corydoras julii, si deocamdata cei 2 gourami de la sectiunea donatii  .
Plante am: cabomba, elodea, echinodorus, valisneria, ceratophila, pistia, si microsorum pteropus pe mopan. Din pacate am probleme cu apa prea dura, si plantele nu merg prea bine, dar sper sa rezolv si aceasta problema pana reusesc sa mai iau niste pesti, ma gandesc la inca 2 femele de ramirez, si poate 5 neoni, daca nu sunt prea multi pt acvariul meu.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/01/2011 11:30:03
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Salutare si bun venit
Nu sunt multi pestii din acvariul tau, si nici daca-i iei pe ceilalti nu vor fi. Filtrul cred ca este destul de mare pentru a face fata incarcaturii biologice.
Cu pozele te iertam deocamdata, dar nu prea mult
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
lexxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 13:21:53
|
lexxx
Junior member
IP:
|
S-au mai schimbat lucrurile pe la mine prin acvariu, si a mai aparut si un nano... asa ca, sa va povestesc.
Am schimbat sistemul de iluminare in acvariul mare cu 2 neoane de 18W, un Osram 830 si un Philips 865, balasturi electronice, am schimbat si filtrul, cu unul intern JBL Crystalprofi i100, cel facut de mine nu era insuficient, dar fiind pus deasupra nivelului apei, in capac, aveam probleme cand se lua curentul si mi se dezamorsa, oricum JBL-ul arata bine, e silentios, si la cei 80-90L isi face treaba cu brio. De asemenea pe langa carbon din bomba am inceput sa pun Easycarbo, lucru care m-a ajutat sa stimulez cresterea plantelor si sa scap de micile probleme cu algele.
Acum rezidentii acvariului sunt:
2 ramirezi
2 SAE
4 otocinclus
9 neoni
3 scalari
1 cory paleatus
1 cory julii
in jur de 40 de creveti
melci de substrat
Acvariul e plantat masiv, se face schimb de 25% apa pe saptamana, si nu am probleme datorate suprapopularii, deocamdata scalarii sunt pui, am sa vad daca se alege o pereche si am sa renunt la al treilea. Hrana e formata din tetra granule si fulgi, si o data la 2-3 zile artemia salina inghetata (o dezghet si o clatesc inainte de hranire, apoi o dau usor cu siringa sa nu ajunga nimic pe jos).
Mai luasem un nano de 15 L pentru eventualitatea in care ramirezii ar dori sa depuna. Am mai avut 3 rami luati din Hornbach, care desi au fost foarte activi, s-au imperecheat de cateva ori, au imbatranit foarte repede si la cateva luni dupa cumparare au inceput sa moara pe rand, ceilalti doi rami, de provenienta romaneasca, cu un bagaj genetic mai colorat (nu sunt extrem de reprezentativi rasei, avand o culoare mai spalacita) au ajuns mult mai mari, si dupa mai bine de 1 an o duc bine mersi.
In fine, ideea e ca pana la urma am amenajat nano cu pietris si plante, filtru aquael fan 1 (dat incet), iluminare bec sylvania daylight 11W (cam 5000 kelvin) si am pus melci si creveti, dar parea sec fara niste pestisori veseli asa ca am luat 3 guppy, 2 femele si un mascul. Deocamdata nu am observat tendinte criminale din partea guppylor catre puii de creveti, vegetatia oricum fiind destul de densa in partea de jos.
Cateva poze aici: https://picasaweb.google.com/facaalexandru/Cam?authkey=Gv1sRgCIeXusuRouK6kQE&feat=directlink
sunt de acum cateva zile cand inca mai aveam o femela de ram din Hornbach, se poate vedea diferenta de marime intre femela aurie si aceasta.
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 14:14:13
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Arata foarte bine acvariul, chiar am gustat cu placere fiecare poza. Imi place foarte mult si planta care predomina in partea dreapta a acvariului, imi poti spune cum se numeste?
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
alexdell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 14:16:12
|
alexdell
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/63dfdeb1ff9ff09ecc3f05d2d7221ffa.jpg)
IP:
|
Foarte frumosi pestiucii si plantele, sa-ti traiasca
|
|
 |
VaiSiAmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 17:17:35
|
VaiSiAmar
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f740c8d9c193f16d8a07d3a8a751d13f.jpg)
IP:
|
superba femela de ramirezi, am impresia ca e varianta gold. ti-a depus vreodata? (ca m-as abona si eu la tine  )
sa-ti traiasca!
|
|
 |
lexxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 18:39:14
|
lexxx
Junior member
IP:
|
Goldie ti-ar multumi pentru complimente, a depus de mai multe ori impreuna cu masculul cel mare, dar din pacate in acvariul comunitar, o singura data au ajuns pana in faza in care innoata singuri, puisorii au reusit sa fuga pana intr-o tufa de java moss, pe care o aveam, dar de atunci nu i-am mai vazut. Daca vreodata ii mai vad pregatiti sa depuna, am sa-i separ in alt acvariu si am sa incerc sa le cresc puii. Din cate am vazut se dezvolta mai repede decat scalarii, si cu puii de scalar mi-a reusit faza de cateva ori.
Ea e varianta gold pura, iar masculul e corcit, probabil ca dintre pui majoritatea vor fi gold.
Pt pushkatu, eu am luat planta respectiva ca si sagittaria subulata, la prima vedere semana. Ulterior nu s-a dezvoltat ca si o sagittaria, iar spre rusinea mea nu stiu ce e... stiu doar ca se dezvolta repede, ii place lumina si carbonul si constituie o bariera excelenta pentru populatia de creveti si jocurile neonilor. Daca se prinde cineva ce e i-as fi recunoscator.
Multumesc tuturor pt complimente. Nui e extraordinar de aranjat, dar pestii se simt bine si asta e cel mai important pentru mine. Am incercat mereu sa obtin un biotop cat mai bun si echilibrat pentru pesti, nu un acvariu de expozitie. Daca ia nota de trecere la aspect e un bonus
This message was edited 5 times. Last update was at 28/05/2011 18:49:57
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/05/2011 20:16:18
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Multumesc pentru raspuns. Nu cred ca este sagattaria subulata. Eu am sagittaria si nu arata asa. O sa ma mai interesez si daca aflu iti spun.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
|
|
|