[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum sa maschez cel mai bine incalzitorul si tuburile de la filtrul extern?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
djciorby
Junior member

IP:

Salutare tuturor.... sunt destul de incepator in "deale ciclidelor", dar sunt pestii mei preferati, deabea astept sa imi termin acvariul nou de 300L...
Prin urmare am nevoie de sfaturile voastre, deoarece am cautat in lung si in lat..si tot nam gasit ceea ce vroiam sa aflu.
Deciiii:

1) Cum maschez cel mai eficient incalzitorul si tuburile de la filtrul extern in background-ul 3D? As vrea sa nu se vada...

2) In acesti 300 L pot tine un Tropheus Mori ( fara femele) impreuna cu alte ciclide din Malawi ? sau o sa devina agresiv fata de toti (mai ales fata de femelele din alte specii) cand o sa fie in calduri?

Cam atat momentan...astept sfaturile voastre, oricum astept sa imi vina masa (am comandato pe net) si o sa pun poze in functie de cum il termin..

Va multumes anticipat.
[WWW]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa te uiti la malawi_crys cum a facut el Poti chiar sa bagi si bureti pt filtrare, dar asta depinde si de fundal, este cumparat sau DIY ?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 14:42:54

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Acuma, ascunderea incalzitorului si a altor echipamente depinde de background...daca e DIY sau de firma, daca ti-ai creat spatiu cand l-ai facut, etc, etc, etc. Dar eu zic ca nu are rost sa le ascunzi...sunt mai utile la vedere. Ascunzi incalzitorul, dupa care vei avea probleme cu dispersarea uniforma a apei incalzite de el...si tot asa.
In ceea ce priveste Tropheusii....eheeee.....e o cu totul alta "arta" cresterea acestora fata de malawi, mai ales daca vrei si reproductie.
Asadar, tropheusii se cresc in colonie, cel mai bine monospecifica. Amenajezi acvariul, il ciclezi cat de cat cateva zile gol, dupa care se populeaza concomitent cu intregul efectiv vizat a-l avea. Intr-o colonie de tropheusi nu mai "umbli" cu intrari sau iesiri de pesti. Cei introdusi nou, scosi, reintrodusi, sunt candidati siguri la a fi omorati de restu coloniei. Deci, un prim pas foarte important la o colonie de tropheusi este stabilitatea in timp si spatiu a acesteia.
Nu prea se asociaza, mai ales cu specii din acelasi grup. Adica, poti asocia un duboisi cu un ikola ca nu se vor incrucisa, dar daca bagi doua specii din grupul moori (pemba + ikola) ai mari sanse sa se reproduca incrucisat.
Sunt exclusiv ierbivori, orice alta hrana de alta natura ducand aproape sigur la bloat. Deci, spirulina e hrana lor de baza.
Daca vrei reproductie trebuie sa ai mare grija la parametrii apei...daca nu ai pH peste 8, gh si kh peste 10, cel putin, aproape sigur nu ti se vor inmulti !!!
Fiind in Cehia, ai sansa sa gasesti tropheusi foarte valorosi, dar la 300 litri cat e bazinul vei putea tine in el maxim o colonie de 12-15 bucati din specia care o vei alege tu.
Si in mod categoric nu se mixeaza cu malawi !!!
Bafta maxima!

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 14:47:25

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
djciorby
Junior member

IP:

background-ul este cumparat..poza in attachment...
Bureti nu vreau sa pun..vreau sa gasesc o modalitate, daca exista, sa ascund incalzitorul si tuburile de la filtrul extern....

[Thumb - background3D.JPG]

[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Of...bine ar fi sa-l schimbi . Este un decor amazonian care nu prea merge cu tropheusii. In spatele lui poti masca ce vrei, dar gandeste-te ca odata lipite marginile, sau fixat cumva, apa va circula mai greu. Eu am un decor luat de aici: http://www.aquadeco.eu/Winkel/229/48/ acest malawi 200, dar am pus totul in fata lui desi era spatiu suficient sa maschez totul in spate. Gandeste-te la functionalitatea "instalatiei"

[Email]
djciorby
Junior member

IP:

prima nelamurire....cum se manifesta: "orice alta hrana de alta natura ducand aproape sigur la bloat" bloatul cum se manifesta?

background-ul nul mai schimb, lam gasit ieftin si oricum nu vroiam sa bag 200 de euroi in el, sau ceva de genu....
cred ca o sa ma mai gandesc in legatura cu ascunderea echipamentelor, dar ma gandeam ca daca se respecta anumite reguli, nu se pierde eficicacitatea ......
oricum, daca aveti vreo poza cu nist emetode, sau explicatii, ar fi excelent...

Problema cu tropheusi e alta...eu nu vreau sai am doar pe ei, ma gandeam sal las doar pe asta singurel si apoi ceilalti sa fie din alte specii, familii (3 cu 1), de exemplu:
- Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba
- Hemichromis Lafalili
- Cyrtocara moori

cam cati pesti miar intra in 300L?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 15:14:49

[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Vad ca trebuie sa te mai documentezi un pic in ceea ce priveste africanii
Sigur, nu merge sa tii tropheusi daca vrei mai multe specii. Dar ce scrii tu....frontosele...ciclide de tanganyika, mari. In 300 litri incap cu greu 4 exemplare adulte; Hemichormis, ciclide de rauri, agresive in perioada de reproducere cand ideal e sa se tina o pereche in acvarii mici....Cyrtocara, ciclid de malawi, creste maricel. Deci, combinatia la care te-ai gandit nu merge absolut deloc. Primu pas...hotareste-te ce ciclide vrei sa tii...malawi, tanganyika, de rauri....difera necesitatile de apa, ecosistem. Da, vei vedea si bazine ciudate cu tot felul de combinatii pe principiul ca merge si asa. Dar asta nu mai e acvaristica.
Daca-l lasi in bazin doar acel tropheus care-l ai acum, sunt sanse mari sa fie omorat...el, sau el sa omoare alti pesti. Bloatul este un fel de "dropsy" a tropheusilor. Pentru ca sunt ierbivori prin excelenta au un tub digestiv foarte lung...proteina de origine animala este greu digerabila de tropheusi...se umfla si mor; cam asa se manifesta bloatul. Deci, tropheusii nu pot fi tinuti cu alti pesti carora le dai alta hrana in afara de spirulina...eventual, se pot tine cu alti pesti de Tanganyika, doar daca folosesti in alimentatia lor New Life Spectrum Cichlid formula.
Daca tot ai backgrund amazonian, poate te bagi la ciclide sud-americane...acolo conditiile nu-s chiar asa extremiste.
In 300 litri iti pot intra 4 frontose, sau 6-7 Cyrtocare, sau mai multi Hemichromisi, ori vreo 20 de mbune, sau vreo 12-15 tropheusi.

[Email]
djciorby
Junior member

IP:

in concluzie...daca ma bag la combinatia urmatoare,ar fi ok?

- 1 x tropheus
- 2 x Cyrtocara
- 2 x Hemichromisi (dacai gasesc)
- 1 x familie Pseudotropheus elongatus
- 1 x familie red dragon
- 1 x familie Labidochromis caeruleus
- 1 x familie Aulonocara baenschi

ceva de genul asta..sau o combinatie ceva....
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In concluzie, fac aerofagie!!!
Tropheus = Tanganyika, foarte agresiv mai ales cand e unic in bazin
Cyrtocara = Malawi de dimensiuni mari, 20-25 cm
Hemichromis = ciclid de rau, agresiv, alta poveste
Psedutropheus + Labidocromis = mbune de Malawi
Red dragon fish....hmmm...oare la ce te referi? Sa fie betta? Ca si lui i se mai spune asa....sa fie Flowerhorn?...ori poate Arowana? Deci, oricum, nu merge in combinatia ta.
Aulonocara = haplocromin de malawi, nu merge cu restu.
Deci, combinatia nu merge.
Hotareste-te asupra lacului din care vrei sa tii ciclide. E primul pas.

[Email]
djciorby
Junior member

IP:

acesta e red dragon-ul:
http://www.ratemyfishtank.com/photo-main.php/20122

"Aulonocara = haplocromin de malawi, nu merge cu restu" ---ce inseamna asta, de ce nu merg?

dupa cum vad in explicatii, nu prea pot cemi doresc eu, dar nu ma las batut, poate imi iese vreo combinatie
nam avut noroc nici la 6 din 49 , dar macar incercarea asta poate poate :

- 2 x red dragon
- 2 x cyrtocara ( stiu ca cresc mari, dar ii cumpar pui si pana cresc ei mai dureaza)
- 1 x familie Pseudotropheus elongatus
- 1 x familie Labidochromis caeruleus
- restul cam cate familii de mbune sa mai bag, cam cati pesti ar trebui sa pun in total?

scuzatimi greselile pe care le fac, dar sunt incepator in deale ciclidelor, imi plac multe dintre ele, si compatibilitatea exacta instre specii nu o sa o gasesc pe net niciodata....
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In sfarsit incepi sa te apropii de un adevar!!! Malawi!
Asa, uitasem ca sunt si Aulonocare numite red dragon.
Deci, noua ta lista merge cat de cat...aulonocarele sunt ele un pic cam hraparete si s-ar putea sa nu prea ai pui la mbune cat le vei tine combinate cu A...dar, per ansamblu, din noua lista ar merge cam asa....4-5 Cyrtocara, o familie de elongatus (1 mascul, 2-3 femele) una de labidocromis, tot asa si cam tot 4 bucati de aulonocare. Eu ma refer la un total de 16 pesti, adulti...in 300 litri, e cam la limita superioara avand in vedere ca cyrtocarele ajung la 20-25 cm, iar aulonocarele cam tot pe acolo.
Dar renunti la tropheusul ala ratacit si nu te bagi la hemichromis.

[Email]
djciorby
Junior member

IP:

Calin...tu de unde ai cumparat pesti in Brno? dami niste ponturi daca iti mai aduci aminte....

vreau sa le fac si eu o vizita indivizilor..poate poate gasesc niste exemplare interesante pe la ei..

mersi anticipat.

oricum, daca altcineva mai are idei bune ptr. aranjarea incalzitorului si tuburilor, sunt dispus sa ascult sfaturile, "cat mai multe si mai bine"
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cel mai bun petshop chiar din oras pare a fi asta: http://www.sklorex-akvarium.cz/kontakty/
Si astia m-au incantat prin varietatea mare de pesti care-i avea acu vreun an: http://www.aqualife.cz/index.php?modul=kontakty
Astia mi s-au parut subtiri: http://www.exoticbrno.com/prodejny.htm
Tot in Brno am mai fost la un petshop pe strada cu Facultatea de med vet, Palackého ii spune, undeva mai sus de facultate urcand pe linia de tramvai.
Astia au pesti grozavi in oferta dar sunt din Praga si doar pe baza de comanda iti poate livra: http://shop.miga.cz/index.php?path=242_308_29_334&sort=2a&strana=2
Astia de asemenea au o oferta de pesti super-tare, dar doar pe baza de comanda ferma. http://www.tanganika.cz/english/about-us/
Cam asta e tot ce stiu si am vizitat in Cehia.

[Email]
djciorby
Junior member

IP:

mersi ptr adrese...cu sklorex fac eu afaceri
nici restu nu sunt rai, dar la sklorex sunt tipii care mai stiu si engleza si pana acu sau dovedit si profesionisti.....
site-urile din Praga nu stiam de ele, dar o sa incerc sa vad daca pot comanda ceva, asa mai putine bucati...

[WWW]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu daca as fi in locul tau, as schimba decorul, as pune in spatele decorului incalzitorul si tuburile de la filtrul extern, si as mai adauga o pompa de apa pt curenti in asa fel incat sa se disperseze si apa incalzita iar ca specii as baga doar tropheusi asa cum a zis si Calin
djciorby
Junior member

IP:

oka doka....am revenit...
am nevoie de sfaturile voastre in legatura cu valorile apei.. trebuie sa scad Gh si sa cresc Kh....valorile apei sunt:
- NO3 < 50 ....si aici ar fi bine sal duc mai jos...deci astept un hint
- NO2 = 0
- Gh > 21 grade
- Kh = 3
- Ph = 8

din cate am citit pe net, la mine doar Gh-ul si Kh-ul ar trebui sa aibe alte valori, un Kh de minim 10 si Gh sub 15....
mersi anticipat de ajutor
[WWW]
djciorby
Junior member

IP:

am uitat sa mentionez un lucru.... in acvariu am destule pietre calcaroase....si cateva lemne (temporar) ....nu am spartura de scoici in filtru...

astept cu nerabdare un sfat...am citit o gramada cum sa cresti Kh..dar in acelasi timp creste si Gh....nam gasit nimik care sa imi zica exact cum sa scad Gh si sa cresc Kh.....

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2011 14:27:28

[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: