| Author |
Message |
bluemonk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 15:16:40
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
bluemonk
Member
IP:
|
Incalzitorul de substrat al lui Amano pare sa contrazica principiile enuntate de acvaristica germana prin anii 80.
ADA merge pe incalzirea uniforma a substratului, dupa cum este detaliat aici : http://www.adana.co.jp/_e_product/pdf/GROWTH_PLATE.pdf
Teoria era ca incalzirea neuniforma si concentrata de-a lungul cablului genereaza curentii de convectie cu beneficiile stiute.
edit pc.ciprian am facut eu linku sa mearga
This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 20:10:43
|
|
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 15:51:56
|
flyer01
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d02e9bdc27a894e882fa0c9055c99722.jpg)
IP:
|
link-ul nu merge.
logic,solutia lui amano e ok.pai in natura solul se incalzeste im mare parte uniform,datorita soarelui.
cablurile de incalzire nu genereaza curenti de convectie fara un factor care produce curenti de miscare a apei.avand in vederea ca substratul si nisipul ideal pentru un bazin trebuie sa permita circularea acestor curenti face ca aceste cabluri sa fie eficiente,folosirea lor cu un substrat si nisip inadecvat nu da rezultate prea bune.
sistemul lui amano tot pe curenti de convectie se bazeaza..
in concluzie,eu spun ca oricare din metodele folosite sunt eficiente cat se tin cont de factorii necesari (substrat,nisip,curenti).
|
|
|
 |
bluemonk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 16:25:29
|
bluemonk
Member
IP:
|
Linkul este fara punctul de la sfarsit : http://www.adana.co.jp/_e_product/pdf/GROWTH_PLATE.pdf .
Tu ai dreptate ca efectul unui HC depinde de caracteristicile substratului, dar in privinta curentilor de convectie cred ca te inseli. Tocmai convectia caldurii de la cablu genereaza miscarea apei, adica acesti curenti de convectie. Alt factor care sa fie necesar nu stiu sa existe. Faptul ca substratul permite curenti e altceva. Intr-un substrat foarte compact asmilabil cu un solid caldura s-ar propaga mai mult prin conductie.
Practic e apropape imposibil sa verifici ca un HC produce curentii de convectie in substrat, trebuie sa-l crezi pe producator.
NU afirm ca sistemul lui Amano nu produce curenti de convectie atat timp cat n-am o metoda sa-i pun in evidenta.
Exemplul tipic de convectie il are fiecare in casa si anume caloriferul - o sursa concentrata cu o anumita densitate a caldurii radiate. Sistemul lui Amano nu prea urmeaza acest model. HC-ul se apropie mult mai bine de modelul asta.
|
|
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 17:23:44
|
flyer01
Membru de baza
IP:
|
m-am exprimat gresit,acum am vazut.initial am vrut sa spun ca sunt inutili acesi curenti de convectie fara a fii distribuiti uniform in substrat ,chestie la care are rolul important curentii de apa.
ca idee finala,eu unul nu cred ca domnul amano mananca ceva aiurea.multi il critica aiurea,de exemplu tom barr a spus ca ada soil nu e bun ptr ca a fost dobitoc si la sfarmat cand sa urcat pe el in bazin,alte persoane,de fel muulte critica sfatul cu 1w/l.sincer,de ce ar fii pus si el in bazinele sale atata lumina daca nu ar fii fost benefica?
pe aqua journal e un pdf ,manualul ada daca nu ma insel, unde arata ca la partea de filtrate foloseste na carbon,un carbune activ,chestie care majoritatea o vad gen asa NU.
chiar am vazut pe aici in cursul unor cautari pe aceaste teme niste discutii aprinse,si vin cu partea unde zic de ce amano ar folosii un carbune activ in un plantat,de ce pune 1 w/l,la care raspunsul e:pentru ca stie el ce face.
m-am abatut un pic de la subiect dar scopul a fost sa
dovedesc ca in orice tema legata de acvaristica sunt persoane sceptice,care nu inteleg ca cel putin domnul amano nu face produse de duzina.
germanii au fost si sunt la putere in continuare referitor la multe chestii din domeniul acvaristicii,dar asta nu inseamna ca numai ce au scos ei acum 30 de ani trebuie sa fie litera de lege,mai ales ca tehnologia a avansat muult azi,asa de mult incat daca ti-ai procura o camera cu infrarosu ai putea sa vezi acei curenti de convectie  ).
in final spun ca cine are bani sa isi procure produse ada sa o fac fara ezitare,cine nu se poate rezuma si la orice alte produse.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 17:24:59
|
|
|
 |
bluemonk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 17:58:10
|
bluemonk
Member
IP:
|
flyer01 wrote:m-am exprimat gresit,acum am vazut.initial am vrut sa spun ca sunt inutili acesi curenti de convectie fara a fii distribuiti uniform in substrat ,chestie la care are rolul important curentii de apa.
Distributia curentilor de convectie e data de modul in care este asezat cablul, nu de vreun alt curent suplimentar de apa generat de altceva. Si inca ceva : se pare ca te pricepi bine la subiect dar mai multa grija cu gramatica n-ar strica.
flyer01 wrote:
m-am abatut un pic de la subiect dar scopul a fost sa
dovedesc ca in orice tema legata de acvaristica sunt persoane sceptice,care nu inteleg ca cel putin domnul amano nu face produse de duzina.
germanii au fost si sunt la putere in continuare referitor la multe chestii din domeniul acvaristicii,dar asta nu inseamna ca numai ce au scos ei acum 30 de ani trebuie sa fie litera de lege,mai ales ca tehnologia a avansat muult azi,asa de mult incat daca ti-ai procura o camera cu infrarosu ai putea sa vezi acei curenti de convectie  ).
in final spun ca cine are bani sa isi procure produse ada sa o fac fara ezitare,cine nu se poate rezuma si la orice alte produse.
Se pare ca nu intelegi rostul topicului si forumului. Totusi un lucru pozitiv e ca ti-ai dat seama ca esti off-topic.
|
|
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 18:47:57
|
flyer01
Membru de baza
IP:
|
cand scrii grabit nu prea iti mai arde de gramatica
convectia este transferul de caldura sau de curent electric care are loc într-un mediu lichid sau gazos, prin deplasarea substantei respective.
curenti de convectie in ce mediu lichid= miscare pe verticala a partilor unui fluid, determinata de inegalitatea densitatilor acestor parti.
cablul ala logic ca il pui in substrat asezat in serpentina,doar iti arata orice manual de utilizare.
am inteles rostul topicului,dar se pare ca nu ai inteles tu la ce am batut apropo...
ca sa fiu pe topic iti spun ce am dedus:
amano a realizat ca aceste hc sunt puse in serpentina ca sa fie distribuita caldura cat mai uniform,asa ca a creat un sistem care produce uniform caldura.
o sa incerc sa caut o poza mai clara sau un clip ca sa vad cum este structura acestui growth plate si dupa imi dau parerea din pdv tehnic.
i
|
|
|
 |
bluemonk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 19:00:53
|
bluemonk
Member
IP:
|
flyer01 wrote:cand scrii grabit nu prea iti mai arde de gramatica
Dezacordurile nu tin de graba, ci de cultura generala.
flyer01 wrote:
convectia este transferul de caldura sau de curent electric care are loc într-un mediu lichid sau gazos, prin deplasarea substantei respective.
curenti de convectie in ce mediu lichid= miscare pe verticala a partilor unui fluid, determinata de inegalitatea densitatilor acestor parti.
cablul ala logic ca il pui in substrat asezat in serpentina,doar iti arata orice manual de utilizare.
am inteles rostul topicului,dar se pare ca nu ai inteles tu la ce am batut apropo...
Daca ai utiliza putin google ai vedea un lucru : convectia n-are nimic de a face cu curentul electric. Si n-ai inteles rostul topicului sau al forumului - nu e sa bati apropo-uri despre banii unora sau altora, ci sa porti discutii civilizate.
Rog un admin daca considera sa curete topicul.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 19:02:45
|
|
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 20:29:43
|
flyer01
Membru de baza
IP:
|
sincer nu stiu ce sa iti spun.nu prea permit atacuri la persoana,nici acest forum de fel,deci te rog sa iti schimbi atitudinea.
rostul forumului este sa debati anumite idei, sa bati apropo-uri,adica referiri la anumite subiecte.
discutia mea a fost pe cat se poate de civilizata,deci nu vad unde am gresit cu ceva .
nu folosesc google ca sa revizuiesc ceea ce stiu deja.
hai sa vedem ce scrie in dex referitor la convenctie
convec?ie - CONVÉC?IE, convec?ii, s.f. 1. Mi?care ascendent? a aerului, de natur? termic? sau dinamic?. 2. Mi?care de ansamblu a particulelor unui fluid. ? Convec?ia c?ldurii = transmiterea c?ldurii cu ajutorul curen?ilor de fluid naturali sau artificiali. Curen?i de convec?ie = mi?care pe vertical? a p?rtilor unui fluid, determinat? de inegalitatea densit??ilor acestor p?r?i. Convec?ie electric? = deplasare macroscopic? a unui mediu înc?rcat cu electricitate. – Din fr. convection. CONVÉC?IE s. f. 1. deplasare a unei mase de aer în sens vertical. 2. trecere prin câmpuri fluide a curentului electric sau a c?ldurii, datorit? deplas?rii particulelor lor componente. 3. (med.) metod? de pierdere a energiei calorice prin deplasarea aerului cald în jurul organului cutanat ?i înlocuirea lui cu aer rece. (< fr. convection, lat. convectio) convéc?ie s. f. (sil. -?i-e), art. convéc?ia (sil. -?i-a), g.-d. art. convéc?iei; pl. convéc?ii, art. convéc?iile (sil. -?i-i-) CONVÉC?I//E ~i f. 1) fiz. Transfer de c?ldur? sau de curent electric care are loc într-un mediu lichid sau gazos, prin deplasarea substan?ei respective. ~ for?at?. ~ natural?. 2) Mi?care pe vertical? a aerului. ~ în atmosfer?. [Art. convec?ia; G.-D. con-vec?iei; Sil. -?i-e] /<fr. convection, lat. convectio, ~onis
sursa: http://www.dex-online-ro.ro/cautari/convectie.htm
nu mai particip la aceasta conversatie pana cand nu iti revizuiesti atitudinea.mi-am spus opinia mea referitor la sistemul lui amano,daca cineva are ceva de zis sa zica,ca are dreptul la replica,cum avem toti.
edit: sunt pe ubuntu acum ,click pe sursa pentru a citii cum trebuie.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2011 20:30:59
|
|
|
 |
bluemonk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/01/2011 22:04:21
|
bluemonk
Member
IP:
|
flyer01 wrote:
nu folosesc google ca sa revizuiesc ceea ce stiu deja.
hai sa vedem ce scrie in dex referitor la convenctie
sursa: http://www.dex-online-ro.ro/cautari/convectie.htm
nu mai particip la aceasta conversatie pana cand nu iti revizuiesti atitudinea.
mi-am spus opinia mea referitor la sistemul lui amano,daca cineva are ceva de zis sa zica,ca are dreptul la replica,cum avem toti.
edit: sunt pe ubuntu acum ,click pe sursa pentru a citii cum trebuie.
Daca inveti fizica si termenii ei din DEX s-ar putea sa fi pe langa subiect. De pilda definitia din Larousse pentru convectie nu mentioneaza nimic despre "transfer de curent electric", cum te-ai exprimat cu copy-paste din definitia aceea. Nici alte dictionare ( http://www.thefreedictionary.com/convection) nu mentioneaza asta. Curentul electric in sine este un transfer de sarcina electrica, deci definitia aceea cam confunda transferurile. Dar nu neg ca in ultima vreme stiinta autohtona a simtit nevoia sa defineasca convectia si pentru curentul electric, desi n-am intalnit conceptul.
Daca vrei sa participi la discutie fa-o constructiv si inteligent, nu cu copy-paste-uri din DEX sau cu confuzii agramate de genul "initial am vrut sa spun ca sunt inutili acesi curenti de convectie fara a fii distribuiti uniform in substrat ,chestie la care are rolul important curentii de apa. " doar ca sa acumulezi posturi pe forum. Si ca sa te documentezi mai bine citeste articolul de pe acest forum referitor la subiect.
|
|
|
 |
|
|