[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melci ucigasi & botia macracantha vs. melcii minusculi maronii si pomaceea  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

va salut! am descoperit in acvariu cativa melci maronii f f f mici (pana acum am numarat aprox 10) si as dori sa tin sub control inmultirea excesiva a acestor melci (nu m-ar deranja nici daca ar disparea de tot) si dupa ce am citit pe net, inamicii nr 1 ar fi botia si melcul ucigas. problema e ca in acvariu am si un melc pomaceea si as vrea sa imi cumpar si vreo 2-3 melci neritine dar mi-e frica ca vor fi atacati de melcii ucigasi sau de botia. ce ar trebui sa fac? va multumesc!
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Botia in niciun caz. Se fac prea mari si se simt bine cind sunt mai multi. Poate Anetome Helena, dar acestia atenteaza la puii de pomaceea. Sa tii insa ca si melcii aia mici si negri pe care ii uraste cam toata lumea au si ei rolul lor. Sunt un foate bun indicator al calitatii apei din bazin. Cind acestia incep sa moara, atunci nu e semn bun. Pot fi insa tinuti sub control daca acorzi atentie unor mici detalii, cum ar fi inlaturarea frunzelor moarte, a mincarii in exces, a evitarii supraalimentarii pestilor. Sau mai exista si metoda cu frunza de salata introdusa seara in bazin si scoasa citeva ore mai tirziu cu melci cu tot ori capcanele pentru melci existente in comert.
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

salut! foarte interesanta chestia cu frunza de salata, o sa incerc sa vad cam cati adun. am citit mai multe aricole pe diferite forumuri si parerile sunt impartite referitor la efectul benefic al melcilor "maidanezi", multi sustin ca ajuta la cresterea nivelului nitritilor in apa, acum nu stiu ce sa zic...decocamdtata sunt incepator, mai am pana sa imi dau cu parerea, multumesc pt sfaturi!
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lisandram wrote: am citit mai multe aricole pe diferite forumuri si parerile sunt impartite referitor la efectul benefic al melcilor "maidanezi", multi sustin ca ajuta la cresterea nivelului nitritilor in apa

Acest lucru este valabil si pentru pesti. Cu cit sunt mai multi, cu atit rezulta mai mult amoniac, nitriti etc. Ideea este ca atita timp cit numarul lor nu este alarmant de mare, nu prezinta un pericol. De aceea am si zis ca sunt metode mai putin "agresive" pentru a-i tine sub control. Sa nu uitam insa un lucru foarte important - schimburile de apa. Un acvariu populat decent si bine intretinut nu ar trebui sa ridice probleme deosebite.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca ai 10 stai bine, eu am peste 20 dar nu-mi fac inca griji
m-am ales cu ei probabil cu ocazia cumpararii platelor,
la mine sunt inca mici, cei mai mari sunt cam cat un bob de porumb
mie unul imi este mila de ei, as prefera sa nu fac genocid cu ei, ii mai las,
un angajat de la un pet-shop mi-a spus ca ar exista si unii pesti care s-ar hrani cu melci, ar putea fi o solutie atunci cand or sa se inmulteasca peste masura,

apropo, care o fi durata ciclului de inmultiere, ca eu mi-am facut acvariu cam in acelasi timp cu tine, poate putin mai tarziu, pe la inceputul lui decembrie 2010 si presupun ca cei peste 20 de melcisori ai mei provind din increle depuse pe plante la magazin

printre partile bune, parca ar curata geamul mai bine de alge decat un ancistrus

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: