[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme la HRANIRE  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

de unde pot sa stiu cata hrana trebuie sa dau la o alimentare sau pe zi, la un anumit numar de pesti
eu am 7 xipho - 3 masculi (am mai avut o femela, pe care am gasit-o moarta si cu burta devorata, nu stiu de cine), 7 neoni (am avut 11, dar 4 mi-au murit la cate 2-3 zile) si 5 sanitari (am avut 6, din care 2 ce stau lipiti pe geam iar 1 mi-a murit in prima zi dupa ce l-am pus in acvariu),
xipho par sa se hraneasca cel mai bine, dar parca nu toti, unii au burtile pre pline, si nu stiu ca sa fac cu ei, atat femelele cat si un mascul, alt mascul pare sa nu prea fie lasat sa vinala suprafata apei de alt mascul, in momentul cand dau mancare,
despre femelele de xipho nu pot sa-mi dau seama daca sunt pline cu icre sau sunt prea indopate cu mancare
despre neoni iar nu sunt multumit pt. ca nu par ca se hranesc prea bine, pentru ei incerc sa folosesc o hrana din buline micisi mai roscate, care cad de la suprafata apei, dar pare sa nu le prea placa, pentrru ca o inghit si apoi o scuipa, mai dau si fulgi, dar cam tot asa, nu pare sa o accepte, o cam tot scuipa,
fulgii care cad pe jos nu pare sa-i prea intereseze nici pe sanitari, care doar par sa o niroase si pipaie cu mustatile, dar nu o inghit, trec mai departe pe langa ea
xipho par sa manance ca spartii, am incercat sa pun mancare dupa stingerea luminilor, pentru ca sa o gaseasca cei mai flamanzi si care nu au reusit sa se hraneasca, dar ma simt si apar tot cei care sunt cu burtile superpline si iar mananca
deci nu stiu cum sa fac cu hrana, cata sa dau si cum sa fac sa o descopere mai greu, si nici sa nu mai putrezeasca atata pe jos, ca am ajuns sa aspir si la 2 zile, ca sanitari nu prea fac mare lucru

multumesc pentru lectura si ma bucur daca imi puteti da sfaturile necesare

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru un raspuns cat mai exact scrie intai ce acvariu ai ce plante , daca este ciclat , la cat timp schimbi apa .
Ca si cantitate de mancare se spune ca le dai cat pot manca in 3 minute . Ideal dupa parerea mea este sa le dai in portii mici de mai multe ori . Mancarea trebuie sa ajunga cat mai putina pe fundul acvariului pentru ca altfel deterioreaza calitatea apei din acvariu. Pentru neoni iti recomand sa folosesti AQUATIC NATURE TROPICAL ENERGY FOOD S care de altfel are desenati niste neoni pe ea . S-ul este de al small . Gasesti mancarea asta la REEF si nu este nici prea scumpa si te va tine foarte mult iar neonii vor fi inebuniti dupa ea.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acvariul este cel din pozele de la sectiunea DESPRE NOI - unul de 120 l,
ciclat ar cam trebui sa fie, pana sa-l populez cu pesti l-am tinut cu plante - cele care se vad in pozele de la despre noi, cam 2 saptamani
acema sunt in a 2-a saptamana decand am populat cu pesti
problema este ca parca nu apuca toti sa manance la fel,
pentru neoni o sa incerc cu hrana pe care mi-ai recomandat-o - acuma folosesc o hrana me care mi-a recomandat-o un vanzator de la un pet-shop, care este o granulatie mica 1-2 mm, rosie si nu ramane la suprafata, cade pe fund, dar se pare ca nu o prefera neonii, pentru ca vad ca o camscuipa, la fel fac si cu fulgii
singurii care se pare ca mananca sunt xipho, dar parca prea mult - exceptie un mascul care pare sa fie isgonit de la festin de un rival, despre restul, majoritatea fiind femele, nu pot sa-mi dau seama daca sunt bortoase sau au mancat prea mult, si nu stiu nici cine a devorat abdomenul femelei de xipho

cu 3 minute am retinut, dar ar fi mai bine de stiut si ce cantitate sa dau

apa am cam tot schimbat-l, nu mai tarziu de saptamana, iar acum am schimbat mai des, la cate 2 zile, cantitati mai mici - 10-15 l

multumesc pentru informatii

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
cu 3 minute am retinut, dar ar fi mai bine de stiut si ce cantitate sa dau

Cit iei intre doua degete. Nu este bine sa-i supraalimentezi la o masa. Mai bine le dai cite putin de 2-3 ori pe zi. Cumpara mai multe tipuri de hrana de calitate de la firme cunoscute - Hikari, Ocean Nutrition, Aquatic Nature, Jbl, Sera etc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: