[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un acvariu tip tablou???  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Draqla
Junior member

IP:

Buna ziua sunt nou in ale acvaristicii si de cateva saptamani tot adun informatii si m-am documentat si m-am oprit la o idee.
ideea consta intr-un acvariu de perete stil tablou 120cmLungime/inaltime 50cm/si latime de 20 cm si sticla groasa de 8 mm in total de 120litri si vreau sa-l populez cu cichlide africane pt ca misepare mie ca nus asa de pretentiosi la duritate pH etc din latimea de 20 cm al acvariului mai ramane cam 17 cm pt ca 3 cm fac backgroundul din polistiren de 3 cm cu diferite forme si ciment dar ma tot gandesc daca au loc in cei 17 cm ramasi ca din care am citit si vazut cichlidele nu au mai mult de 8 cm si binenteles acvariu cu filtru cam de 700L/h pompa de aer incalzitor si tot ce trebuie inclusiv testele de apa
Si binenteles ca la urma acvariu il voi incadra intr-un chenat de cornier (L) de 3cm pe care il voi prinde "bazat in perete" ca in final cred ca va avea cam 150 de Kg
Intrebarea mea este :oare va iesi ceva??? s-au voi cheltui bani si voi munci degeaba
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau dar trebuie sa-ti tai avantul. Acest acvariu NU este pentru ciclide africane. Care au cerinte particulare in ceea ce priveste marimea bazinului, calitatea apei. Ca marime, le plac elementele de suprafata, adica lungimea si latimea cat mai mari. La cei 17 cm latime, i-ai chinui. Cei de 8 cm sunt printre cei mai mici si, personal, nu cunosc decat cateva specii mai rare...restu', cele comune, ajung toate pe la 10 cm lungime, iar latimea bazinului tau nu le-ar fi suficienta nici ptr dansul nuptial. Ca volum, un acvariu de ciclide africane incepe de pe la 250 litri....minim. Le place apa mai dura, cu kh, gh pe la 10, ph pe la 8...ma rog, sunt multe cerinte care ar trebui sa le asiguri, dar, cum spuneam, genul acesta de bazin pur si simplu nu merge la africani!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Draqla
Junior member

IP:

pai si atunci cam ce specii ar merge???
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

neoni,rasbore,tetra,si alte minunatii de pesti de talie mica...
Draqla
Junior member

IP:

Ok m-am lamurit .Si inca ceva la un asemenea acvariu imi va ajunge un tub de 80ml de silicon??? si ce plante vor merge la asemenea pesti neoni,rasbore,tetra
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

50 de ml? Nici pasta de dinti nu are atat de putin. Adica nu-ti ajunge

In privinta plantelor. Poti pune orice plante vrei tu, cu conditia sa le asiguri necesarul de lumina fertilizare si CO2. Asta daca vrei asa ceva. Daca nu, baga Valisneria, Elodeea, ceva Anubias. S-ar putea sa mearga

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: