[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bolborositoru!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
arathemis
Member

IP:

Am un bolborositor din ala cu bule, cu filtru din burete din ala paralelipipedic. Furtunasul de la pompa de aer pana la burete l-am congestionat intr-un loc cu ata pentru ca facea niste valuri de pestii d-abia inotau prin acvariu. Si de la ata aia pot sa fac sa mearga cat de tare/incet vreau bolborositoru`. Nu umblu eu prea mult acolo, l-am reglat sa fie cat de cat moderat. Acuma de vreo cateva zile am observat ca furtunasul in partea dinspre pompa a inceput sa capete o culoare maronie pe interior (furtunasul e transparent) mai accentuata spre pompa si isi pierde din pigment la 5 cm catre acvariu.

Oare fortez pompa? Ar trebui sa o las sa functioneze in parametri ei normali (sa nu congestionez furtunasu?)?

Mentionez ca pompa nu scoate nici un sunet ciudat sau nu arata prin nimic ca nu ar functiona ca normal.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
cyborg
Member
[Avatar]

IP:

Si l-a mine s-a colorat maro...si eu n-am nici un reglaj la pompa, n-am desfacut-o si nici n-am schimbat vreodata furtunul. O am cam de 4 luni. Deci nu cred sa o fi fortat tu. In plus, nu cred ca acea culoare isi are sursa in reglajul pompei/volumul de aer, ci mai degraba din "compozitia aerului"... .

Nature is definetly natural.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
georgian
Member
[Avatar]

IP:

in interiorul pompei este o bobina care poate sa aiba ceva urme de ulei fin. in timp este pulverizat fin pe furtun.

acvariul meu <"))))))><
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

arathemis wrote:Am un bolborositor din ala cu bule, cu filtru din burete din ala paralelipipedic...

De ce nu-ti iei un filtru intern? E mai performant, e mai silentios si nu face bulele alea urate si enervante...

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

pana iti iei un filtru intern sau o canistra incearca sa pui ininteriorul filtrului un difuzor, bulele vor fi mai mici si se atenueaza si zgomotul.
reveritor la culoarea tubului poate fi si de la aerul din interiorul apartamentului ,,daca esti fumator ai gasit raspunsul.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

Mersi de raspunsuri. M-ati linistit cel putin ca nu imi omor pompa de aer.

Nu sunt fumator, si chiar daca as fi nu as fuma in camera cu pestii (am auzit ca nu le face bine deloc, dimpotriva).

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

arathemis wrote:nu as fuma in camera cu pestii (am auzit ca nu le face bine deloc, dimpotriva).
Daca nu sufli fumu' in acvariu si fumezi moderat nu-i problema.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: