[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Ma bate gandul ca filtrul ar fi vinovatul voi ce ziceti?
Acvariul e de 45l si filtrul face 1100l pe ora.
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca asta e debitul real nu prea e ok ca la debitul asta iti face furtuna in acvariu iar pestelui nu ii place sa se dea toata ziua pe topogan. Acum pestii mai iau si pauza fara sa fie neaparat bolnavi , ai mei se alearga ce se alearga si pe urma mai stationeaza aliniati ca la armata in partea de jos pe langa plante.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Acum nu stiu cat de reala e uitati aici filtrul http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=468
Cam ciudat dar vad ca e 550 l pe h.
Am vazut ca imediat dupa ce am scos filtru ca pestii sa manance ala a zbughito pacolo.
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Da e clar filtrul e de vina cum il scot din priza pestele da ture prin acvariu.
Ce as putea face? De filtru sunt multumit deoarece din cate am avut acesta este cel mai bun.
Nici nu am bani de alt filtru deoarece am dat bani cu sarbatorile deci nu mai am bani.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca tot il scoti din priza o sa ai ca rezultat un acvariu deciclat cu pesti zapaciti de cap si morti in final. Filtrul trebuie sa mearga fara oprire. Vezi ca trebuie sa aiba un buton de reglare a debitului - da-l mai incet sau chiar la minim.
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

L-am oprit doar sa vad daca el e vinovatul.
Nu are nici un buton pentru debit.
O fi vro sansa ca pestele sa se obisnuiasca cu filtrul?
Vad ca de 2-3 ore nu mai sta ca mortu intr-un colt.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2010 23:41:31

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Filtrul se alege in functie de volumul acvariului - logic, nu?
Cit despre peste - habar n-am. Daca ceilalti pe care ii ai sunt bine merci, nu inteleg de ce ar avea acesta o problema.

FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu de ce dar e de la filtru.
Daca luam un filtru mai mic de exemplu de 300-400 l/h nu isi facea treaba ca asta.
Vad ca nu mai sta prin colt si e chiar activ.
Am marit temperatura in acvariu la 28 de grade e prea mare? Poate face rau la plante?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

FilBil wrote: Am marit temperatura in acvariu la 28 de grade e prea mare?

Depinde cum ai facut treaba asta. Daca ai marit-o treptat cum ti-am spus in alt post si daca temperatura pe care o aveai inainte era de 26 grade, e bine. Numai ca ti-am zis clar ca tratamentul se face in alt bazin - pe care insa deduc ca nu il ai...
FilBil wrote:Poate face rau la plante?

Care plante? Cum se numesc? Ca sunt plante de apa rece, plante de apa mai calda - depinde.

Iar un peste care se afla sub tratament nu are nevoie de plante in bazin.
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Da nu am dar o sa tin cam 27-28 grade temperatura pana maine si pun si poze cu plantele.
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Imi recomandati si mie un filtru mai putin puternic pentru acvariu?
Sa fie intern si sa nu coste grozav de mult.
Totusi sa isi faca treaba bine.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa schimbi filtrul, neavand experienta foarte mare in acvaristica, risti sa decilezi acvariul si vei avea probleme.
Daca te pricepi (daca nu roaga pe cineva sa te ajute) mestereste o reductie pentru iesirea filtrului pe care il ai, astfel incat sa mai reduci putin din debitul filtrului. Acel model de filtru nu are nici un fel de reglaj

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu as vrea sa lamurim un lucru mai intii de toate - bazinul tau este ciclat? Stii ce inseamna a cicla un acvariu? Cu alte cuvinte - ai citit, ai inteles si ai facut exact cum scrie in Ciclul azotului?

Ca altfel degeaba iti tot spunem noi de deciclarea acvariului, de filtre si asa mai departe.
Unde nu stii sau nu intelegi, intreaba, ca nu e nici o problema.

Si acum o rugaminte - treci te rog frumos pe la rubrica Despre noi si prezinte-te asa cum se cuvine - nume real, virsta, clasa in care esti; descrie si acvariul/acvariile pe care le ai - volum, echipamente, plante, pesti etc. Asa vei putea primi si mai mult ajutor din partea noastra.

Eu personal apreciez faptul ca scrii destul de corect, ca nu am vazut la tine prescurtari de tip chat, mess si alte dracii d-astea si ca pari destul de interesat de pestisorii pe care ii ai. Mai ales ca vad ca te preocupa si inmultirea. Sper ca nu m-am inselat in ceea ce te priveste.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2010 15:49:27

FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Da nu teai inselat ma preocupa si vad ca pestisoru incepe sa se obisnuiasca cu filtru.
Azi le-am luat o planta noua cu care voi pune poze azi.
Mai am si eu o intrebare daca puteti sa imi raspundeti
Deci cum am mai zis am 4 zebre 2 molly 2 sanitari 2 xifo 1 tetra
Dupa ce nu o sa mai am acel tetra pot sa mai iau 2 femele guppy si un mascul? O sa fie suprapopulat acvariul?
Plante am 3 2 mari si una mica.
Acvariul este ciclat.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ar fi bine sa renunti si la zebre, care se simt mult mai bine in acvarii mari, unde au mai mult loc de miscare. Daca dai si tetrazona, e perfect. Ce sanitari ai?
Norbi
Junior member
[Avatar]

IP:

salut filbil
ai putea sa iti cumperi un filtru de la aquael fan 1 , sau de la resun care sunt ceva mai ieftine un sp-900 L sau un mini RS ,
dar vezi k in dotarea filtrului care l-ai cumparat sp-1100L mai vine o chestie care face ca apa sa iti iasa pe doua iesiri, poate ar fi mai bine sa o montezi aia daca nu vrei sa iti cumperi un alt filtru , astfel apa va avea acelas debit pe doua iesiri, nu pe una ...
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Sincer nu ma lasa inima sa renunt la zebre si dabia le-am luat.
Deci nu o sa fie suprapopulat daca iau 3 guppy si renunt la tetrazona.
[Yahoo!]
Norbi
Junior member
[Avatar]

IP:

poti sa calculezi cam asa : 2L de apa pe 1 cm de peste
poti sa pui si mai multi pesti , dak o sa ai zhef sa le faci zilnic schimburi de apa de 10/15 %
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Norbi wrote: poti sa calculezi cam asa : 2L de apa pe 1 cm de peste

Serios? Si acest lucru e valabil si pentru un astronotus care la maturitate atinge aprox. 35cm si are nevoie de min 150l apa/exemplar?
Norbi wrote: poti sa pui si mai multi pesti , dak o sa ai zhef sa le faci zilnic schimburi de apa de 10/15 %

Te rog sa pastrezi astfel de sfaturi numai pentru tine. Daca vrei sa ajuti pe cineva, atunci ajuta-l, nu-ti bate joc.

@FilBil - daca mai cumperi inca trei guppy, acvariul va fi destul de aglomerat, dar e optiunea ta. Cum iti cresti pestii, asa ii ai. Despre sanitari tot nu ai spus nimic. Sper sa fie corrydoras si nu alta specie care creste foarte mare.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

Norbi,o rugaminte :
ceea ce declari sa stii ca nu sta in picioare mai ales ca lucrezi in pet shop,dupa cum stii nu e chiar asa calculul peste/l?.
normal ca nu vom vedea inca in romania un pet shop cu acvarii adecvate ,sa respecte cantitatea de ape /peste.

Off topic,
am vazut in germania si olanda exact ca la carte,mai avem de invatat educatie fata de biete animale si client

On topic

Fibil
asculta ce spune @dolly avind in spate o experienta in domeniul acvaristicii si citeste articolul care ti-a pus la indemina,vei fi surprins ce afli si cu siguranta vei incepe acvariul de la a-z

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: