[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Icre albe scalari  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
costinbbu
Junior member

IP:

Am o pereche de scalari care au depus in acvariul comun pe o placa de plastic verde pe care am transferat-o intr-un acvariu maternitate de 25 de l in care am pus un incalzitor si o piatra de aer. In decursul a 3 zile de cand le-am mutat s-au albit cca 6-7% din icre. Este vreo problema daca nu curat icrele albe ? Pot afecta si icrele bune cele albe ? Specific ca in acvariu mic am pus si cateva picaturi de tripaflavin... iar temperatura apei este cu un grad mai mare decat in acvariul in care au depus (26 de grade). Iar daca este problema si trebuiesc curatate va rog sa imi spuneti si mie cum le curatati voi de obicei pentru a nu afecta si celalte icre bune.

Cu respect, Costin.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2010 22:01:23

florinel
Junior member

IP:

Salut!In primul rand sunt curios cu ai transferat placa cu icre din acvariu comun,in acvariu in care sunt acuma?Ce fel de apa ai folosit?Icrele sunt cu perechea care i-a depus?
[Yahoo!]
costinbbu
Junior member

IP:

Apa din acvariul in care sunt acum este jumatate apa plata Carpatina Light cu ph 6-6,5 si jumatate apa statuta cam de 1 luna si jumatate. Icrele sunt singure in acvariu maternitate fara perechea care le-a depus. Transferul l-am facut cu ajutorul unui lighean ... pentru a nu avea icrele contact cu aerul, temperatura aerului nefiind aceeasi cu a apei.
florinel
Junior member

IP:

Bun,pana acuma este totul bine!Daca ai multe icre care sau albit incearca sa le dai jos,foloseste o „scobitoare”,dar ai grija sa nu le deranjezi si pe cele bune!Incearca sa ridici temperatura la 29-30 de grade,ca sa eclozeze icrele mai devreme!
[Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut! La mine scalrii au depus in acvariu cu apa vehe de trei luni si cam murdara, am transferat icrele eclozate( la stadiul la care aveau codite iesite din icre) de pe filtru de apa unde au fost depuse intr-un bidon de cinci litri gaurit cu un ac mare (pentru a intra apa ,,oxigenata" din acvariu) , deci tot in apa aceea. Momentan puii au 9 zile si de ieri le-a dat si ochii, si sper ca de maine sa ,,zboare" prin masa apei din Pet, si binenteles incepe hranirea. O sa incerc cu Fluid Nobil Artemia JBL. Ma mir cum de mai traiesc puisorii?! Stiu ca nu dau un exemplu bun , dar fiind dat faptul ca sunt primii pui ai perechii mi-am zis sa risc.

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
florinel
Junior member

IP:

Salut!In apa veche de 3 luni de zile,nu o sa iti traiasca cei mici!
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pe viitor incearca sa nu lasi icrele nefertilizate cu cele fertile pentru ca o sa ai parte de niscai mucegai alb care nu e bun deloc nici pentru apa,nici pentru pui care se lipesc de el si raman blocati acolo pana mor.
metoda cu scobitoarea e cea mai ok...
ca sa ai parte de o apa buna la pui schimba o cantitate de 25% din volumul apei vreo 3-4 zile la rand si apoi la 2-3 zile in care adaugi 2 picaturi de albastru metilen/10l
florinel
Junior member

IP:

costinbbu sunt curios de ce nu ai lasat icrele cu perechea?Din lipsa de spatiu sau din ce motiv ai separat perechea de icre?
[Yahoo!]
crisp
Junior member

IP:

Sal ....perechea mea de scalari devoreaza icrele de regula in a doua sau a treia zi de la depunere ( de obicei depun pe frunze de anubias )....asa ca am taiat frunza cu ouale si am transferat-o in bazin de 10 -12 l curatat si dezinfectat bine .... si umplut cu apa din bazinul de depunere ( ce este veche.... dar filtrata bine) la aceiasi temp (26 ) ......
am pus si cateva picaturi de triplafalvin ....
cateva oua s-au albit dar fara mucegai ...au eclozat mai greu, dar .....azi am un banc de puiet vesel si hranaci de scalari pe care ii hranesc de doua ori pe zi (daca am timp si de trei ori )cu artemia proaspata (tin sa mentionez ca nu am avut nici o victima in aprox. 10 zile de cand inoata liber in card , am sifonat si fundul bazinului in a treia zi dupa care am completat tot cu apa din bazinul cu parintii))
Deci se poate si asa !!!!!
BAFTA....!!
[Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

crisp,scalari ca si discusi isi papa icrele cand respectiva pereche este stresata,sunt si alte motive,dar principalul motiv pentru care isi devoareaza increle este stresul.Din ceea ce ne-ai scris tu acolo,eu am inteles ca ai ecloza icrele la o temperatura de 26 de grade si ne spui ca au eclozat greu...oare din ce cauza au eclazat greu?simpul temperatura trebuie sa fie mult mai mare 28-29 de grade de ce?(asa este specificat in literatura de specialitate,pot sa spun si din propria experienta,o experienta de 7 ani de zile,in care am inmultit numa scalari).Am un sfat pentru tine,incearca sa hranesti pui de mai multe ori,dar sa te asiguri ca vor manca tot ce le dai tu,de le dai peste masura nu e bine...si sunt sigur ca tu stia despre asta!Ne bucuram sa aflam ca au supravetuit toti,sunt curios peste o luna,cati vor fi?Mult succes din partea mea!
[Yahoo!]
costinbbu
Junior member

IP:

florinel nu am lasat icrele cu parintii din lipsa de spatiu... au depus in acvariul comun, intre timp am curatat icrele albe cu o scobitoare foarte usor si totul este ok, momentan nu s-a mai albit nici una.
flyer01 schimb canitatatea de apa specificata de tine dupa ce am pus icrele in acvariul maternitate ?
Apa pe care am pus'o la inceput este ok ? sau ce apa trebuie sa folosesc pentru acvariul maternitate innainte sa transfer icrele ?
florinel
Junior member

IP:

Daca perechea este una tanara,primele depuneri nu are rost sa-i si luat icrel,sa le incercam sa le crestem noi,trebuie lasata perechea timp de mai multe depuneri,sa vedem cum face fata,daca rezista la stres,daca aereaza icrele,trebuie sa se obisnuiasca cu ideea,puilor.Sunt unele perechii care se descurca cresc pui destul de bine,dar sunt altele care fac prapad din prima,si nu are rost sa iti pierzi timpul si rabdarea cu ele.Revin,dar daca perechea e ok,atunci va face o treaba mai buna ca noi din toate punctele de vedere!Eu zic sa ai rabdarea cu perechea!
[Yahoo!]
costinbbu
Junior member

IP:

Am inteles, dar momentan nu am un acvariu destul de mare in care sa tin si perechea si icrele. Au depus in acvariul comun unde presupun ca nu ar fii rezistat icrele sau chiar daca rezistau cand ieseau alevinii erau devorati de ceilalti colocatari ai acvariului si m-am gandit ca poate reuesc eu sa tin aceasta monta. Cat de curand voi face un acvariu doar pentru perechea de scalari si vor depunde acolo. Ce imi recomanzi pentru acvariul pe care il voi face florinel ? dimensiuni, echipamente ?
florinel
Junior member

IP:

Simplu,acvariu steril,incalzitor,piatra de aerare,ca si filtru un burete enorm,ca si echipamente astea!o sa ai nevoie de un con de vrei treaba buna,un acvariu de peste 50 de litri e ok,merge si mai mic,dar stresezi perechea.Multi o sa zica si lumina???Da eu te sfatuisc sa ai si lumina,de ce?Pai perechea trebuie sa isi faca treaba si seara,nu neaparat noaptea!Poti sa pui acvariu intr-o camera unde nu umbla multi,si gata!Asta e tot ce poti face tu,restul depinde de pereche!
[Yahoo!]
costinbbu
Junior member

IP:

Ok, mersi mult florinel.
florinel
Junior member

IP:

Nu-i pentru ce!oricand!
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

costinbbu wrote:
flyer01 schimb canitatatea de apa specificata de tine dupa ce am pus icrele in acvariul maternitate ?
Apa pe care am pus'o la inceput este ok ? sau ce apa trebuie sa folosesc pentru acvariul maternitate innainte sa transfer icrele ?

schimbi cantitatea de apa incepand cu a doua zii de cand ai transferat icrele(le pui azi,maine incepi schimbul de apa).
prima apa care se pune in ``maternitate``,trebuie evident sa fie din un acvariu ciclat,ca sa nu ai surprize,deci apa din acvariul in care au depus parintii este ideala,iar apa ce se completeaza sa fie apa pusa la declorinat cu o minim 24 ore inainte sa faci schimburile.eu obijnuiesc sa pun mereu la declorinat 20 l ca sa am pentru orice eventualitate

coco1985
Junior member

IP:

Salut.....pentru icre foloseste un pic de albastru de metil din farmacie pentru combaterea ciupercilor care iti pot afecta icrele,
doi la man, pereghea ta de scalari este pozibil da fie o pereche "falsa", este posibil ca unu din scalari sa se fi cuplat inainte cu un alt peste de obicei masculul
Asa am patit si eu, am avut o pereche si femela mi-a murit iar mascului s-a cuplat cu o alta femela de scalart dar numa pana la depunere, dupa depunere masculul nu lasa pe noua femela se se aproprie de icre si minca icrele si tot asa la vre-o 6 depuneri pana am renuntat la asa numita pereche falsa

http://acvaristica.urmatorulpas.com
coco1985
Junior member

IP:

Pentru puisori poti folosi linistit ca hrana SERA MICRON dar in cantitati foarte mici pentru ca se murdareste repede apa .

http://acvaristica.urmatorulpas.com
crisp
Junior member

IP:

florinel ...
ai perfecta dreptate ... dar conditiile de viata a perechii de scalari nu sant in totalitate ok ... si poate datorita faptului ca nu i-am crescut eu ci au fost tinuti izolati( de fostul ) si folositi numai pentru monta!!!
au 6 luni la mine si inca nu s-au adaptat ( dar respecta cu strictete programul de monta )...
Da poate peste o luna or sa mai fie ceva de numarat.....
Multumesc de sfaturi ...
Bafta la toti si multa rabdare ....
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: