Nu stiu cu exactitate culoarea. Am dat mana libera la domnu care mi-a facut fundalul, daca a facut treaba buna pana acuma va face si in continuare.
El a zis ca Gri si nuante de gri sa potrivesc cu pietri de rau.
Acuma partea rea e ca nu prea mai e vreme de mers pe rau dupa pietri, sa vad cum ajung sa iau acuma cateva.
Baga repede un drum, cum prinzi vreme frumoasa. Am vazut ca Duminica sau Martea viitoare ar fi vreme mai ok pe langa Sibiu. Dar tu o sa vezi mai bine pe pielea ta Ar fi mare pacat sa nu bagi pietre asortate.
Bafta
This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2010 21:10:29
Acvariul arata bine. Dar....bolovaneala e complet nepotrivita. La tine merg bolovani rotunzi sau ovali, in ton coloristic cu decorul. Chiar daca vor creste alge si culoarea nu mai va conta, forma pietrelor va ramane mereu aceeasi si nu e foarte potrivita.
In rest, felicitari ptr finalizarea proiectului.
super fain acavriul, am citit despre jurnal inca de la iceput si asteptam fianulul,jos palaria.
Imi place fundalul ,imi inchipui cum va arata cind va fi acoperit cu alge.
Ce as schimba eu pe acolo (gusturile nu se cometeaza), pietrele aranjate una linga alta pe mijloc, primele 2 din stinga as muta spre spate stinga si ceea mare alba mai spre spate linga anubias
Si cand te vei plictisi de "lumea" malawi-lor...ia legatura cu mine sa te introduc intr-o alta lume, mult mai spectaculoasa...aceea a tanganikanilor !!! Ca "tancu" tau e foarte potrivit!
Frumos, n-am ce zice.
Ba da, am Mergand pe ideea lui minnardy; fa totusi un efort si cauta cat mai repede niste bolovani rotunzi. Refuz sa cred ca pe la tine nu-si face nimeni vila cu gard din piatra de rau . In felul acesta si pietrele si decorul se vor acoperi uniform. Altfel, vei avea cateva luni in care algele vor acoperi doar fundalul
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Daca te grabesti, poti sa prinzi pana se pune zapada pe la munte, sa gasesti pietre potrivite.
minnardy wrote:Si cand te vei plictisi de "lumea" malawi-lor...ia legatura cu mine sa te introduc intr-o alta lume, mult mai spectaculoasa...aceea a tanganikanilor !!! Ca "tancu" tau e foarte potrivit!
Nu te lasa corupt
Malawi si Tanganyika nu pot fi comparate. E ca si cum ai compara un mar cu o para, fiecare cu plusurile si minusurile lui.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2010 22:31:03
Multumesc pentru urari si aprecieri si pentru atentie la detalii.
@ minnardy , multumesc pentru oferta acuma ma uitam si la tine la galerie, foarte frumosi pesti vad ca si tu esti fan Perlmutt. (Am si eu 5 dar unu de 2 zile de cand e in bazinul mare nu il mai gasesc)
O sa mai discutam ma bucur ca mai sunt pasionati de ciclide si prin ardeal.
@pomi, nu ma mai pot lasa corupt de altceva acum. I-am promis sotiei ca ultimu acvariu va fi cel de 60L ... apoi cel de 120L ... apoi cel de 300L (aici incep africani) ... apoi asta de 900L si GATA.
Trebuie sa stau pe tusa o buna perioada.
Chiar acuma cand scriam reply la post a trecut sotia si mi-a zis "Ce iti zic baieti de pe forum sa iti faci delfinariu acum ?"
Inca nu m-am hotarat ce specii las in urma dar va trebuii sa mai limitez din numarul lor. Atm sunt 72 de pesti la numar.
Incercati sa faceti noi achizitii cand sunt sotiile plecate de acasa. Puse in fata faptului implinit, in afara de clasica privire de "tu altceva mai stii?" nu au ce face. Functioneaza de fiecare data . Scuze de offtopic.
Am citit topicul tau si in primul post am vazut acel "calculator" pentru grosimea sticlei, calculator care la tine arata la glass thickness 10mm... ai folosit geam de 10mm la acvariu de aproape 900 litri?? Sincer iti doresc tot norocul din lume cu sticla aia float de 10mm dusa la extremele extremelor... chiar daca ai doar 50 cm coloana de apa si multe intarituri, sunt totusi 900 litri, mie mi-ar fi fost frica sa-l fac si cu geam de 12mm, dar tu poate esti mai documentat in ceea ce priveste rezistenta sticlei in conditii de presiune/temperatura/socuri mecanice. Inca odata mult succes si sa te bucuri de acest hobby cat mai mult timp.
PS: Eu personal in acel calculator as fi optat pentru un safe factor 5 (very safe) respectiv grosime geam 12 mm, nu de altceva dar ai folosit geam float normal, nu special pentru acvarii.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/01/2011 16:41:42
Hehe, mersi pentru atentionare. E mai mult decat sigur, cele 2 intarituri longitudinale si cele 5 pe latime toate de 8 cm latime sunt mai mult decat destule pentru presiunea creata.
Intradevar mi-a fost frica la inceput, mai ales la prima umplere cand am stat cu sufletul la gura sa vad daca face burta sau nu; totul a fost ok si nu a facut nici 1 mm burta.
Am scos apa dupa 2-3 ore si l-am mai lasat 2 zile pana l-am umplut definitiv pentru a lasa siliconul sa isi revina la forma lui si sa se rigidizeze.
Intre timp am pus niste noi locatari:
3 Masculi de Dimidiochromis Compressiceps
2 Masculi de Borley1 Mascul de PerspicaxIar de la Orio:
2 Masculi de Sciaenochromis ahli
2 Masculi de Otopharynx lithobates
1 Mascul de Alonocara Baenshi ... care sper sa il aduc pe linia de plutire pentru ca e in stare critica acum.
Pana cand fac un filmulet cu noi locatari am decis sa prezint acvariul meu de "cresa":
Hagen de 60L Cub
Am decis sa pun in el nisip cu spartura de coral, de asemenea si pietrii calcaroase.
Chiar daca multi merg pe un acvariu steril sunt de parere ca calcarul acela ajuta puii sa isi formeze un schelet mai dur si mai sanatos.
Schimbu de apa il fac odata la 2 zile si e foarte usor fiind doar o galeata de 15 Litri.