[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peretele din spatele acvariului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
FLORI AN
Junior member
[Avatar]

IP:

am in spate pe geam lipit un poster (cu plante) si ma enerveaza la culme ca la fiecare cateva zile apar "bule" de aer si tre s-o iau de la capat cu lipitu
si ca de obicei cand vreau sa-mi simplific viata gasesc solutiile cele mai complicate
As vrea sa-l vopsesc (ca si capacu) cu spray probabil de la piese auto
in cazu in care asta e o idee buna, are loc vreo reactie chimica intre vopsea si silicon?
poate am geam colorat si pestii pe covor
a mai facut cineva asa ceva?
recomandati? sa ma risc ?
Ce alte solutii ar mai fi, ca nu vreau sa vad peretele prin acvariu ?
[Email] [MSN]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

pe sticla de silicon, scrie: "nu se vopseste". acelasi lucru ar trebui scris si pe peretii acvariului (cel putin din motive estetice...)
[Email]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

vopseste-l pe dinafara.
[Yahoo!]
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu e nevoie sa-l vopsesti! Merge foate bine si autocolantul daca e pus cu ceva mai multa atentie... (ca o parere personala - nu cu model ci culoare uniforma - albastru inchis sau negru).

Revenind la autocolant:
1. Stropeste uniform suprafata geamului pe care urmeaza a lipi autocolantul (fara mila - apa multa)
2. Incepe lipirea de la un capat (colt) desfacand putin cate putin din rola de autocolant
3. Foloseste un obiect cu o muchie drepta pentru a presa autocolantul pe sticla si a scoate bulele de aer. Obiectul folosit nu trebuie sa fie prea dur - sa nu zgarie autocolantul. Poti folosi de ex. o carcasa de caseta audio invelita intr-o carpa
4. Daca totusi si dupa aceasta operatiune raman cateva bule le poti intepa cu un ac si cu acceasi "scula" de mai devreme scoti aerul ramas
5. Daca si dupa operatia asta mai raman urme, "dare" si "bule" mai astepta 3-4 ziele - apa de sub autocolant se va evapora (lent) si vor disparea cu totul.

succese maxime

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

Eu am vopsit spatele si o laterala deoarece acvariul este amplasat intr-un colt. De vopsit am vopsit bineinteles la exterior, cu spray negru mat. Este vopsit de aproximativ 6 luni. Siliconul nu a fost afectat deloc si nici vopseaua nu s-a curatat nicaieri pana acum. Am avut si autocolant, dar cu vopsea arata mult mai bine. (poate din cauza ca n-am reusit niciodata sa nu am nici o bula indiferent cat m-am straduit)
Ce cred ca ar trebui sa ai grija e faptul ca aplicarea trebuie sa se realizeze uniform de prima data. Daca vopseaua s-a uscat si incerci sa mai corectezi vei strica tot pentru ca stratul uscat va incepe sa "infloreasca" pierzand aderenta la sticla.
Zona de aplicare trebuie sa fie pozitionata orizontal pentru a preveni formarea darelor in zonele unde a fost aplicata mai multa vopsea. Succes!

mobile in mobile
viviparu'
Senior member

IP:

Daca vrei sa vopsesti peretele din spate al acvariului poti face asta linistit. Nu se va intampla nimic. De altfel aproape toti crescatorii de guppy din State recomanda ca fundalul acvariului sa fie vopsit in negru.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

nu iti recomand vopseaua pentru ca daca te plictisesti de ea si vrei alta culoare ce faci?
autocolantul este cea mai buna solutie.
dar cel mai mult iti recomand un decor de polistiren arata cel mai bine.
decizia care ti se pare cea mai buna o iei tu.
asa ca succes.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
FLORI AN
Junior member
[Avatar]

IP:

Multam pentru pareri
Din motive financiare am ales solutia cu vopsitu... as prefera un decor de polistiren, dar pe aici e destul de scump. Am vazut prin galerie si tre sa recunosc: arata bine.
Cu vopsitu... ma asteptam sa fie pareri pro si contra... ma interesau argumentele, dar in primu rand daca siliconu se "dizolva".
Oricum capacul am sa-l vopsesc pentru ca mi-ar trebui cam mult autocolant...
Mai astept
[Email] [MSN]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... pai, in mod normal, siliconul si vopseaua nu ar trebui sa intre in contact ! ... sper ca n-ai de gand sa vopsesti geamul pe dinauntru !!! ... vopseaua se da pe exteriorul geamului ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

EU am pus in spate o carpa (o chestie :-) ) albastru inchis si se vede foarte marfa
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

FLORI AN wrote:as prefera un decor de polistiren, dar pe aici e destul de scump.
La noi o bucata de 100 cm X 50 cm si groasa de 4 cm e vreo 30.000 lei si 1 kg ciment e vreo 10.000 lei :paperbag: . Cu 2 bucati faci un decor pentru un acvariu marisor . Ce e scump aici ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
FLORI AN
Junior member
[Avatar]

IP:

oameni buni, normal ca vreau sa vopsesc pe exterior, dar pe la colturi este silicon si nu vreau sa se detelioreze si sa influienteze rigiditatea acvariului.
Exista un topic despre decoru "artizanal" ?
...ca daca nu, am sa va steresez (si pe mail, voluntari) cu intrebari
[Email] [MSN]
FLORI AN
Junior member
[Avatar]

IP:

FLORI AN wrote:
Exista un topic despre decoru "artizanal" ?

scuze, am gasit. Acum trebuie sa studiez
[Email] [MSN]
Marius_C
Member
[Avatar]

IP:

Eu la acvariu pe geamul din spate am lipit folie fumurie (din acelea care se folosesc la autoturisme )

image
Atata timp cat nu-ti pasa unde esti, nu te poti rataci.
FLORI AN
Junior member
[Avatar]

IP:

am intrat pe www.aquarium-background.com si m-am hotarat: incerc sa-mi fac un decor din spuma.Deci ma apuc de sculptura.
Probabil am sa revin pentru lamuriri pe parcurs.

Editat de Dolly
[Email] [MSN]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Eu am folosit polistiren extrudat in loc de expandat. E ceva mai scump (10 RON o bucata de 125x60 cm). Am folosit doua bucati dar mi-a mai ramas material. E mai dens decat cel expandat si mi s-a parut ca s-ar prelucra mai usor. Spor la treaba! Si asteptam poze sa vedem cum ti-a iesit.
somalia
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt foarte curios care anume e rostul polistirenului, ca sa fie decorul mai usor?
Eu ma gandeam ca daca tot se foloseste ciment, sa fie totul integral din ciment, chiar daca greutatea o sa fie considerabil
mai mare, dar am avea avantajul ca decorul nu o sa mai insiste cu incapatinare sa se ridice si nici nu mai exista riscul
ca sa ii spargem crusta de ciment accidental..
Eu am facut unul,...nu a iesit ceva de exceptie, dar nici urit nu as zice ca e...nu l-am pus inca in acvariu, e in faza de "marinare"
Daca cineva stie si despre ceva dezavantaje la ideea folosita de mine, i-as ramine indatorat daca m-ar lamuri si pe mine.
As incerca sa pun si o poza aici cu capodopera mea, numai sa descopar cum se poate posta o poza...
Gata...cred ca am atasat si poza...in momentul asta e si vopsit, sper sa nu afectez prea tare pestii cu capodopera mea...
[Thumb - background acvariu copy.jpg]

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: