Cum se spune si in articolul "sticky" despre filtre, powerhead-ul este ieftin, dar are ca dezavantaj producerea unui curent uneori prea mare de apa. In cazul in care as fi posesorul unui Aquael Fan-X, as putea regla debitul. Dar cum marea majoritate a filtrelor nu au asa ceva (eu am unul Jebo, si, din cate stiu eu, nici Fluval X-Plus nu are - si nu apare nici in manualul de utilizare asa ceva), cum s-ar putea reduce curentul in acvariu?
Stiu ca pe vechiul forum exista o discutie de genul asta, dar cum el nu mai este "available", va intreb pe voi, cei care cunoasteti problema.
In principiu eu m-am gandit la un furtun de vreo 10-15 cm, sau teava de PVC, careia i se vor da cateva gauri, si care se va fixa la iesirea din filtru. Acum intrebarile:
1. Se poate inchide teava/furtunul la capatul liber, astfel incat apa sa iasa doar prin gaurile facute? Sau voi creea probleme motorului pentru ca el va lucra in sarcina?
2. Cum este mai bine sa fac gaurile? Mai putine si cu un diametru mai mare, sau pot sa fac relativ mai multe, si cu diametru mai mic?
3. Conteaza pozitia gaurilor pe suprafata furtunului/tevii? Se pot da oricum, sau e mai bine doar pe partea superioara/laturi, etc...
4. Cat de dese/rare pot fi date gaurile respective? (in principiu as vrea sa distribui presiunea in mod uniform)
Ei, si daca nu v-am plictisit cu atatea intrebari, poate primesc si ceva lamuriri. Multumesc anticipat.