[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
FILTRU INTERN HAILEA RP-400  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihainet
Junior member

IP:

Salut,

Mi-am cumparat un acvariu complet Hailea de 60 L.....care vine cu acest filtru intern.
Dar vad ca este cam galagios,se simte mai ales noaptea,chiar daca il setez pe minim....este sub apa.....cat sa valureasca la suprafata.
Chiar mi se pare ca este cam puternic pt acvariul acesta.

Ce trebuie sa fac?

Multumesc!!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salut.
Atata timp cat filtrul nu-ti provoaca curenti prea puternici in acvariu incat sa-ti deranjeze plantele (presupun ca e plantat acv tau), sau pestii inseamna ca filtrul este ok.
Cat despre galagie depinde ce fel de zgomote face.
Un filtrul normal ar trebui sa se auda foarte putin, in conditii bune.
Incearca sa-i dai o clateala buna, poate a prins pietricele fine pe la elicie si s-au blocat.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/11/2010 12:45:03

mihainet
Junior member

IP:

Multumesc.,

O sa vad diseara cand ajung acasa.
Sunt sigur ca pana noapte nu a facut deloc zgomot!
Chiar m-am mirat ca este asa linistit....insa m-am trezit pe la vreo 2 noaptea cu un zumset sa zic asa.....parca era trimis zumzetul asta si la sticla acvariului si vibra.
mihainet
Junior member

IP:

Salve,

Tot la fel face zgomot...ca un bazait deranjant.
l-am desfacut cum scrie in instructiuni ,dar nu are pietricele sau altceva in el...e curat.
Poate asa trebuie sa fie mai zgomotos!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu trebuie sa fie zgomotos, mai ales daca ai zis ca a fost ok pana acum.
Poate e rupta o elicie, caci probabil asta face zgomot.
In mijlocul eliciei este o teava mica. In fiecare cap de teava trebuie sa fie doua gumite care fixeaza bine axul.
Verifica sa fie binne asezate si daca exista.
mihainet
Junior member

IP:

L-am desfacut......am scos elicia,care are un magnet....si intradevar prin mijlocul ei trece un ax.
Dar axul este simplu,nu are nimic in varf....dar daca il atingi cu degetul,se misca oriunde vrei.
Elicia sta pe ax,deoarece magnetul este puternic si o tine bine......dar banuiesc ca la viteza aia,se "balangane". Elicia este destul de mare.......il am de ieri filtrul.....asadar e nou,nu a avut timp sa intre pietris sau altceva...defapt am controlat in detaliu.
Pot sa ii pun ceva?

Multumesc!!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

iti lipsesc doua bucati de cauciuc.
Ai aici o poza aici
cu doua axe.

in cazul tau:
*una care sta in interiorul aparatului, cutia neagra. si altul in capatul eliciei.
*rolul lor este sa fixeze acel ax, tocmai sa nu joace.
*verifica daca in interior mai este, deoarece cateodata mai ramane, mai ales daca e noua. Poti verifica usor, bagand axul metalic in mijloc,(precis) si vezi daca intra bine.
Daca da, atunci este acea gumita acolo, dar e blocata sau poate chiar fixata. In acest caz iti lipseste cea din fata, adica cea exterioara de langa elicie.

mihainet
Junior member

IP:

Iti multumesc ca incerci sa ma ajuti.
Sa iti spun exact cum este: Cand il desfac si ajung la elicie....elicia are capatul inchis....elicia are corpul alungit....corpul este defap un magnet.....iar prin corp are o gaura care se termina la elicie.Elicia este un tot unitar cu magnetul.
Axul care iese din motor este o bara subtire metalica simpla.Pur si simplu lasi elicia sa alunece pe ax,si datorita magnetului puternic acesta o atrage si o tine puternic in locas.
Axul este pus intr-o concavitate si nu am cum sa umblu deoarece totul este sigilat cu un silicon negru,ca sa il protejeze de apa.
Pot eu sa confectionez ceva?......
Filtrul mai are o "tija mica" pt a da debitul mai tare sau mai incet.....eu il am la minim(are ca fanta care acopera elicia treptat).
Este adevarat ca asta strica filtrul?

Scuze ca iti pun atatea intrebari.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

deschide-l si fa o poza clara la toate pesele, e mult mai usor asa.
mihainet
Junior member

IP:

O idee buna.....o sa fac maine pozele si o sa le postez mai pe seara.|Deocamdata l-am oprit si l-am inlocuit cu filtrul de la acvariu de 21 L care il aveam inainte.
Ca deja scotea niste zgomote si vibratii ........si era prins bine in ventuze,chiar f bine.
mihainet
Junior member

IP:

Aseara a fost un calvar... a trebuit sa il inchid ca nu se putea dormi,mai ales ca locuiesc intr-o garsoniera,iar zumzaitul,zanganitul ala continuu ma exaspereaza.Parca carcasa vibreaza.
Ma gandesc sa cumpar alt filtru....am vazut cateva modele de Aquaelle parca le spune......scrie pe site ca au in interior axul din ceramica.
Sunt silentioase? Ce model pt 60 L sa aleg?

O zi linistita!!
mihainet
Junior member

IP:

Salut,

Pana la urma mi-am luat un AquaEL 1. Pt 60-100L....aproape nu se aude.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: