[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta bolnava (poza)  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari de incepator.

Am urmatoarea problema. Acum 4 zile am pus impreuna intr-un acvariu de 60l un mascul de betta, o femela de betta, 6 neoni si 1 guppy (pe rand, in interval de 2 zile, masculul ultimul). Inca de la inceput masculul a fost nervos si peste noapte, pana sa vad, a muscat femela de coada (vedeti in poza).

A doua zi, am scos masculul si acum sta separat intr-un acvariu mic. Dupa ce am scos masculul, am dat la pestii din acvariu mare larve rosii inghetate, de la Hornbach cumparate. Pestii mici n-au mancat mai nimic, in timp ce femela s-a umflat ca un balon. De ieri dimineata si pana acum, femela nu mai vrea sa manance, sta intr-un singur colt, nu se mai plimba prin acvariu si are ceva alb care ii atarna din locu prin care depune icre (dupa cum vedeti in poze). In acelasi timp, a inceput sa faca si spumele caracteristice betta la suprafata apei.

E bolnava sau depune icre?
[Thumb - 1.jpg]

[Yahoo!]
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu mai pot sa editez si acum am vazut regulile pentru postat aici.

Acvariu: 60x30x30, volum 60l. E in a 3-a saptamana. Caracteristici: pH 7-7.5 (in functie de CO2), GH 12, KH 6-7, NH4 0,05-0,1 (acum o saptamana), NO2: 0,3 (ieri), NO3: 1-5. Filtru intern la care am adaugat Bactozym (pastile cultura de bacterii), 48W (1 neon 24W 9000K, 1 neon 24W 6500K).

Mediu plantat, toata schema JBL de fertilizare (incepand de la substrat si pana la Feropol24) CO2 comprimat. Am pus la inceput AquaSafe, EasyBalance, Crystal Water pentru ca le aveam de la cineva. Mai pun din cand in cand, doar ca sa le consum. Schimb de apa cam 20% pe saptamana.

Hrana: TetraMin, Novo Fil bloodworms, TetraDelica, JBL hrana cu 40% spirulina si larve rosii inghetate (am dat o singura data)

Pesti: betta femela care sta cam de o saptamana in acvariu, betta mascul care a stat o zi in acvariu mare, acum sta in 3l si 6 neoni si 1 guppy care stau de sambata asta. Toti, in afara de betta femela achizitionati de la Hornbach.

[Yahoo!]
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

RIP din pacate...

Pestele asta era motivu' pentru care am inceput acvariul.
[Thumb - 2.jpg]

[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: