[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna- am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andru
Junior member

IP:

Am o femela molly care, dupa parerea mea, urmeaza sa faca puisori. Cum imi dau seama daca este asa si ce ar trebui sa fac? Sunt incepatoare iar acvariul l-am primit cadou, am o multime de pesti dar nu gasesc pe cineva sa ma ajute sa ii "inteleg" iar informatiile pe care le-am gasit pana acum nu m-au lamurit cu absolut nimic. Va multumesc
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Daca burta a inceput sa devina patratoasa atunci este aproape sa fete. In mod normal ar trebui s-o separi in alt acvariu, temperatura cam cu 2 grade mai mare si sa pui niste plante de suprafata sau niste plante de plastic sa se poata piti puisorii. Coloana de apa nu trebuie sa depaseasca 10cm pentru ca puii sa poata sa inoate cu usurinta pana la suprafata sa-si umple vezica inotatoare cu aer. Dupa ce fata, femela trebuie scoasa si pusa inapoi in acvariul comun iar dupa aceea trebuie sa ai grija de pui. Bafta

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Andru
Junior member

IP:

multumesc. Eu am pus-o intr-o maternitate dar pana acum nu am avut pestisori si nu stiu daca are ceva daca o pun prea devreme acolo singura sau se poate intampla ceva cu ea...
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Femelele de Molly pot naste cam o data la 23-30 de zile in functie de varsta si de conditiile care l-i se ofera.
Numarul descendentilor este deasemenea in functie de varsta femelei (la primele nasteri 5-10 pui iar mai apoi chiar 30).
Desi femela nu prezinta in mod normal fenomenul de canibalism este recomandat ca bazinul de nastere sa fie puternic plantat pentru ca puii sa se poata refugia (oricare dintre speciile plutitoare, "filigranate" sunt numai bune: Riccia, JavaMoss, Lemna minor, Pistia, Eichhornia-datorita radacinilor sau Elodea, Limnophila)

Daca ai separat femela prea devreme nu-i mare baiul. Mai cauta referinte pe net si... succes!

Later edit: Bine ai venit pe forum! Citeste cat mai mult si deoarece ai precizat ca ai "o multime de pesti" iti recomad sa te documentezi in ceea ce priveste numarul admis de exemplare raportat la marimea acvariului. Pe site (si-n forum) gasesti o multime de articole interesante!

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Andru
Junior member

IP:

Multumesc mult. Sper sa iasa totul bine! O sa va tin la curent oricum! Si cu siguranta o sa mai am si alte probleme
[Yahoo!]
Andru
Junior member

IP:

Eu zic ca nu am asa de multi dar sunt multe specii si ma cam incurc in ei la 100l am vreo 30 de pesti (neoni, guppy, molly, zebre si sanitari mici)
[Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

cam multi pesti pentru doar 100 L. eu ti-as recomanda maxim 20 din cei pe care ii ai. (eu as tine 10 neoni, 6 zebre, 2 sanitari si 2 molly).

Guppy doar o sa-ti inmulteasca si mai mult numarul daca ii tii mult.

Dar e acvariul tau si tu hotarasti ce faci. (poate ai niste exemplare misto de guppy si nu vrei sa-i dai)

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Andru wrote:Eu zic ca nu am asa de multi dar sunt multe specii si ma cam incurc in ei la 100l am vreo 30 de pesti (neoni, guppy, molly, zebre si sanitari mici)

Citeste Volumul acvariului si numarul pestilor si poate o sa-ti schimbi parerea. Si apoi imparte 100l la 30 de pesti si vezi cam ce iese...
Andru
Junior member

IP:

Pai ma gandesc oricum sa mai iau un acvariu ca pe asta il am la birou si vreau sa mai fac unul acasa...daca voi ziceti ca sunt prea multi...
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: