[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
rama in substrat?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
kublai
Junior member
[Avatar]

IP:

In dimineata asta am vazut in substrat ceea ce cred ca ar fi o rama ... Sunt curios cum pot scapa de asa ceva ca mi-e groaza sa nu se inmulteasca. Substratul e aquabasis, pietris 3 mm, acvariu e ciclat de ~ 8 luni pesti am otto, cory albino si un betta si o gramada de RCS.
Din pacate am cautat pe net si nu am gasit nimic relevant.

Atasez si o poza cred ca e edificatoare.

http://picasaweb.google.com/lh/photo/oUMPkgAVIr2fdjW0iE9DdDLRvxkTazKG8LW4G0bIDN8?feat=directlink

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2010 16:17:52

Coltul meu de verdeata ...
http://picasaweb.google.com/crisansor/200L?feat=directlink

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e rama obisnuita care o stim de prin gradini. Aia nu rezista mai mult de 1 minut in apa. Daca ai hranit cu tubifex sau mai stiu eu ce mancare vie/uscata adunata de prin balti poate ai luat vreun pui sau ou al acestei creaturi. Parerea mea, in principiu, e sa o lasi acolo. Nu cred ca poate sa faca mai mult rau decat bine. Ea se hraneste cu resturile organice ajunse in substrat si le va reduce la nivel de mulm, care e benefic pentru plante, cel putin. Mai misca si substratul sa nu se formeze zone anaerobe unde se produc deobicei gaze periculoase. Votul meu e sa o lasi in pace sa isi vada de treaba ei.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

o fi benefica dar arata groaznic...

Dennerle addiction..
kublai
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum ce e ciudat ca in acvariul asta nu am introdus nimic de cel putin 5 luni... Mancare nu am folosit niciodata altceva decat Hikari si JBL deci exclus sa fi aparut de prin "balti". In dimineata asta am luat laturile vizibile din acvariu la inspectie si nu am gasit nimic ... deci "taratoarele" se plimba.
Acum sa revenim la actiuni corective ... are cineva idee cum pot scapa de ele?

Coltul meu de verdeata ...
http://picasaweb.google.com/crisansor/200L?feat=directlink

[Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

baga mana dupa rama...si atentie la hrana de la taraba..de data asta ai luat ''o rama'',data viitoare cine stie...

.....
[Email] aim icon
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

scubu wrote:baga mana dupa rama...si atentie la hrana de la taraba..de data asta ai luat ''o rama'',data viitoare cine stie...

Ia uite ce spune colegul aici:
kublai wrote:Mancare nu am folosit niciodata altceva decat Hikari si JBL

Deci cade

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Este interesant cum de ajuns acolo!!!!!!!!!

fostul user ozy
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu o planta, in rahatelul de la vreun peste adus recent, prin apa de la robinet, cu nisipul din acvariu, etc. Gandestete de unde puteai sa aduci ceva infestat cu larva/ou al ramei, asta daca totusi te roade curiozitatea de unde ai adus-o. Iar pe partea cealalta, daca te deranjeaza vizual iti doresc vanatoare placuta.

Cand mai umblam la plantele de fundal mai scoteam odata cu mulmul adunat in jurul radacinilor care o rama din asta mica rosie dar niciodata nu depaseau 1,5 cm si la fel tot ce am folosit in acvariu a fost cumparat de nou inafara de pesti care au fost cumparati de la diferiti crescatori si cateva plante luate de la colegi acvaristi. am fost putin ingrijorat la inceput dar luat pe cale logica si putin studiu nu mi-am mai batut capul. Se pare ca una dintre botii vaneaza la greu fiintele astea, cred, daca or mai fi prin substrat.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: