[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Ma numesc Emanuel Magdici, am 27 ani si locuiesc in Iasi.
In ce priveste acvaristica, dupa cate am citit pe aici, pot spune ca nu am experienta deloc. Am avut un acvariu cand eram in scoala generala, avea vreo 60 l, pe care l-am indragit foarte mult, dar odata cu plecarea la liceu, s-a terminat cu el. Pentru ca de atunci si pana acum nu am avut niciodata un spatiu al meu (tot timpul camine si chirii), nu mi-am mai facut acvariu. Acum insa am in sfarsit un apartament, un loc de munca stabil si m-am gandit foarte serios la un acvariu.
Cu toate ca nu am experienta, as vrea un acvariu mare 400-500l, pentru ca stiu ca va urma un moment in care voi vrea ceva mai mult, si nu vreau sa fac acelasi lucru de mai multe ori. Acvariul va fi unul populat cu specii de plante si pesti de apa dulce. Am vazut ca nu este simplu deloc sa reusesti sa transformi un bazin intr-un colt de natura, dar cred ca pot reusi acest lucru cu ajutorul vostru. De altfel chiar sunt pasionat de cam tot ce tine de natura. Am terminat facultatea de biologie in Iasi, la univ A.I. Cuza, (spec. Ecologie si Protectia Mediului) si sunt masterand la Piscicultura la Agronomie in Iasi. Chiar daca nu am experienta practica foarte vasta, cred ca o sa inteleg mai usor tot ce o sa-mi explicati ,pentru ca stapanesc putina teorie.
Inca odata salutari tuturor!

Omnia tempus habent!
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Emi. La 400-500 de litri o sa ai pe ce face practica nui ii problema. Sper ca beneficiind de ajutorul membrilor acestui forum si cu ceva determinare din partea ta sa reusesti ce iti propui. Nu o sa fie usor, mai ales ca incepi direct cu ceva zic eu urias(cel putin pentru nivelul meu), dar nimic nu este imposibil atata timp cat omul are ambitie si vointa. Multa bafta si rabdare iti doresc si te asteptam cu poze in viitorul apropiat.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Emanuel
bine ai venit si ne bucuram ca ti s-a reactivat microbul acvaristicii ......vezi ca ti-am lasat msj PM

fostul user ozy
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Sa stii ca un acvariu mare este mult mai usor de intretinut decit unul mai mititel. Poate parea paradoxal ceea ce spun, dar, daca esti hotarit si pus pe fapte, ai sa te convingi singur.
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru incurajari

Omnia tempus habent!
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

ozy wrote:Emanuel
bine ai venit si ne bucuram ca ti s-a reactivat microbul acvaristicii ......vezi ca ti-am lasat msj PM

Nu am gasit nimic. Sper sa nu fie vreo problema cu userul, pentru ca mai intai am facut cont pe aceasta adresa dar mi-a dat o eroare si apoi mi-am facut cont pe Calin1412, de unde am postat de altfel primul topic. Am selectat sa ma loghez automat si urmatorul post pe care l-am facut a aparut de pe Emimag. Rog un admin sa stearga contul Calin 1412, daca se poate. Ms

Omnia tempus habent!
dan1977
Junior member

IP:

Salut Emi,

Daca ai rabadare si ceva banuti disponibili sa investesti in acest colt de natura poti face lucruri deosebite intr-un 400-500l. Documenteaza-te foarte bine asupra preturilor la toate echipamentele si nu in ultimul rand ar fi substratul pentru ca daca unele lucruri( cum ar fi un decor gen buturuga, piatra, planta ) il poti schimba substratul e costisitor si mai greu de schimbat la acel volum pe care il doresti. Gandeste-te pe ce tip de fertilizanti mergi de la inceput este un alt aspect important. Nu te increde in sfaturile vanzatorilor de la petshop-uri cere aici sfaturi pune intrebari si documenteaza-te pentru ca ei nu cauta decat sa isi vanda marfa cred ca foarte putini in tara asta ( 10%) stiu ce si cum sa recomande ceva.Un magazin online cu produse profesionale este Reef (nu ii fac reclama dar cred ca toti sunt de acord cu acest lucru iar George,patronul, este un profesionist.
Asa ca iti doresc bun venit si succes cu proiectul tau!!!!!!!!!!
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit! Sa te pregatesti "sufleteste", pentru 4-500 de litrii vei cheltui ceva bani.
Sa iei in considerare tot ce tine de acvariu: suport, bazin, lumina, filtrare, substrat etc.
Nu vreau sa te dau inapoi, insa pasiunea asta necesita ceva bani si nu in ultimul rand rabdare.
Numai bine!
[Email] [Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pentru sfaturi! Eu nu am chiar o imagine foarte clara asupra a ce vreau sa fac. Cum se procedeaza? Mai intai aleg speciile de pesti si in functie de acestia aleg substrat, plante etc?

Omnia tempus habent!
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pai se face asa:
1.Vezi de citi banii dispui
2.Te hotarasti ce pesti doresti
3.Cit de mare vrei sa fie acvariul
4 .Ce echipamente i-ti trebuie
5. Locul de amplasare al acvariului
6.Acordul familiei(fara gluma ) am intilnit citeva cazuri
Si in functie de astea mai discutam

Ogar batrin dar.... cu miros fin
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Emi!Ai terminat protectia mediului?Si cum ti s-a parut?Acuma unde lucrezi?Multa bafta, ape limpezi si ma scuzati de off-topic.

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

pajeroking wrote:Bine ai venit Emi!Ai terminat protectia mediului?Si cum ti s-a parut?Acuma unde lucrezi?Multa bafta, ape limpezi si ma scuzati de off-topic.

Facultatea a fost frumoasa, dar parca ce ani de studentie nu sunt frumosi? Si, nu lucrez in domeniu. Am incercat si la Ape si la Garda dar nici o sansa, cel putin in contextul politico-social actual!

Omnia tempus habent!
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

lazarginel wrote:Pai se face asa:
1.Vezi de citi banii dispui
2.Te hotarasti ce pesti doresti
3.Cit de mare vrei sa fie acvariul
4 .Ce echipamente i-ti trebuie
5. Locul de amplasare al acvariului
6.Acordul familiei(fara gluma ) am intilnit citeva cazuri
Si in functie de astea mai discutam

1. Intr-o prima faza sunt dispus sa investesc in jur de 20-25 mil odata. Dar pe termen lung cred ca pot investi vreo 2 mil pe luna, fara sa afle nevasta-mea
2. Ca si pesti nu stiu deocamdata, dar stiu sigur ca vreau un acvariu bine plantat
3. 400-500 litri
4. Nu stiu! poate imi spuneti voi
5. La birou
6. Nu-i cazul

Omnia tempus habent!
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Aveau prin Hornbach un acvariu frumos la 25 de milioane. Era destul de mare (peste 250 - 300l, dar nu scria volumul)
Pachetul continea:stand, filtru extern, incalzitor de 300 de w, niste substante (easy balance si aqua safe cred), capac acvariu cu neoane, minciog si cam atat.
Ramasesem masca langa el
Da-i o fuga pe acolo
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Emi

Colegul nostru Ogar batrin adica Ginel are dreptate mai ales cu familia.............ce buget dispui si ce doresti!!!................noi fiind locali te mai ajutam!

fostul user ozy
[WWW]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Eu n-am zis ca n-are dreptate, doar ca nu este problema in cazul meu! Mai mult, acvariul nici nu va sta acasa, va fi facut la birou!

Omnia tempus habent!
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok..............atunci sa scoata banutii boss-ul

fostul user ozy
[WWW]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Nu as putea sa plec de la plante si apoi sa aleg pestii? Pentru mine frumusetea unui acvariu e data mai mult de plante decat de pesti! As vrea sa ma ajutati sa aleg prima data plantele.

Omnia tempus habent!
cristi_Cta
Junior member

IP:

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

foare buna alegerea...............prima oara planteaza acvariul ,cicleaza apa si apoi in 2-3 saptamini vei pune pestisorii.....bafta

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: