[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Recomandari Hardware Acvariu 250 L  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
razvan2008
Junior member

IP:

Salutare baieti. Am si eu un acvariu de 250 L, vreau sa il fac cu Leeri & Discusi.

1. E ok combinatia de pesti de mai sus ?
2. Ce pesti pot baga cu discusi/leeri ?
3. Vreau un sistem extern. La cei 250 L ai mei (si o inaltime de aprox 1,50 m cu tot cu suportul metalic) face fata cu brio un JBL e1500 ? Daca nu, ce mi-ati recomanda si de unde pot face rost de acel filtru ?
4. Ce fel de lumina sa iau pentru combinatia de pesti de mai sus ? Vreau si plate in acvariu, dar nu din cele foarte pretentioase. Am inteles ca e nevoie de o lumina nu prea intensa. Ma gandesc la 2 tuburi T5, 1 mai spre alb si unul mai spre albastru, aveti ceva recomandari in acest sens ?
5. Un incalzitor de 250 W imi ajunge nu, 1 W pe L ?
6. Ce altceva mi-ati mai recomanda, din punct de vedere al hardware-ului ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre !

Razvan
dj_ando_83
Member

IP:

1- nu
2- neoni, ramirezi sau alte specii din bazinul amazonului compatibile cu discusii
3- e suficient (eu am un DIY de vreo 6L cu 700L/H la discusi si e suficient)
4- las pe altii mai experimentati
5- unul de 300 ar fi si mai bun tinand cont ca vrei discusi. eu am incercat sa pun la al meu un incalzitor de 150W (acvariu de 165L brut) dar a trebuit sa mai adaug inca unul de 100W.
6-......
[Email] [Yahoo!]
ender67
Member

IP:

Filtrare: e1500 e prea puternic la 250l, face curenti prea puternici pentru discusi. Ai de 6x filtrarea, ori asta e buna si la africani. Ia un e900 (ai de 3-4 ori filtrarea, OK pentri discusi), pune un burete pe capul de intrare si umple filtrul cu medii poroase - renunta la inelele ceramice si baga bile poroase Eheim.
Lumina: n-ai recizat dimensiunile acvariului. La un 250 l poti sa ai cam 100x50x50. 2 x 39W T5 HO e de ajuns. Discusii nu agreaza lumina prea puternica, si trebuie sa impaci si capra (aka discusi-lumina mai slaba) si varza (aka plantele). Poti sa iei o lampa Hagen T5 HO 36" 2x39 W (cam 360-380 lei) si neon Osram 840 si / sau 865 (cam intre 15 si 25 lei la Marbo Trade). As merge mai mult spre cool white - daylight pentgru a pune in valoare toate culorile discusilor (ai albastru, dar ai si rosi si galben...deci merge bine un daylight) si pentru a evita surprize neplacute cu algele (vezi spectrul agreat de plante si cel agreat de alge). "Discusi in plantat" nu e o chestie imposibila dar trebuie mentinut un echilibru delicat intre cerintele pestilor si ale plantelor (cerintele de iluminare / temperatura / nutrienti se cam bat cap in cap).
Incalzire: mergew si unul de 200W, si chiar unul de 150W .. dar sa fie Jaeger (Eheim). Pe cel de 150 W sdcrie ca merge lq maxim 300 l si sunt in kiturile Eheim/MP de 180 l, asa ca merge foiarte bine un 200W sau chiar si un 150W. Incalzitoarele Jaeger / Eheim au stcla mai groasa, izolarea etansa mai buna, si inca doua avantaje de baza pentru discusi: au reglare si la peste 30 grade (32..34) si au calibrare. E drept ca sunt si mai scumpe de 2-3 ori decat alte marci, dar pentru discusi le recomand "cu caldura"
Hardware suplimentar: poate chiar o mica instalatie de CO2. /In functie de buget, presurizata (e bine sa fie cu electrovalva si temporizator pentru inchidere pe timpul noptii si chiar ph-controller) sau macar o "bomba" pentru buget redus.

This message was edited 2 times. Last update was at 12/09/2010 10:30:48

razvan2008
Junior member

IP:

Multumesc frumos pentru informatii. Alte pareri ? Care e faza cu discusii & plantele, ca mi-a mai zis cineva ca e mai complicata treaba asta ?
dj_ando_83
Member

IP:

pai discusii vor o temperatura mai mare de 28-29". asta in cazul in care sunt sanatosi. majoritatea plantelor nu vor tolera bine temperatura la care discusii se simt bine. in cazul in care trebuie sa faci vreun tratament si trebuie sa ridici temperatura la mai mult de 32-33" le poti spune adio plantelor .
ps- daca iti permite buzunarul poti lua un e 1500. chiar daca are debitul mare, acesta se poate regla. ai mai multe avantaje daca e mai mare.
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Alege un filtru de capacitate mai mare si ai avantajul une cantitati mai mare de material filtrant(filtrare biologica excelenta daca pui Siporax) ,nu se stie cand vei vrea sa schimbi acvariul si atunci e bine sa ai un filtru care sa poata face fata.Eu la 72 l am avut un filtru Tetra de EX400 si nu prea eram multumit,acum am Eheim 2226 si nu regret investitia.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa mergi pe filtru cel mare. Daca o sa ai probleme datorate curentului de apa invelesti teava (cea cu gauri pe unde iese apa din filtru) partial sau total cu un burete nu foarte fin dar nici foarte grosier si ai rezolvat problema.

Ce altceva mi-ati mai recomanda, din punct de vedere al hardware-ului ?

Un filtru rapid (nu trebuie ceva sofisticat) + neaparat pe admisie sa pui un burete (vei folosi canistra in mod eficient si umblii mai rar la ea). In rest succes si nu uita multa "maculatura" in materie de discusi citita inainte de a te apuca de treaba.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/09/2010 21:37:35

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: