Author |
Message |
pc.ciprian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 23:12:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
pc.ciprian
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4cf33e18ede11b79827bc78b7f2075ae.jpg)
IP:
|
lasa ca scapi tu duminica de valisneria
|
Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ? |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 00:46:21
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Abia astept!!! Si mai ales, abia astept sa dau drumul la acvariul de 25!!!
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 17:58:45
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
M-am gandit sa nu va mai obosesc cu un nou topic despre noul proiect de 25 de litri. Asa ca o sa il deschid aici si o sa tot vorbesc despre el tot aici. Sa descriu "marfa" mai intai si apoi sa incep bombardamentul cu intrebarile...
Deci, avem una bucata acvariu home-made cu dimensiunile L-45, l-20, H-30, adica fo 27 de litri brut.
Filtru intern Aquael FAN micro 250l/h
Incalzitor cu termostat Hailea de 50w
2 neoane de 11w Aquael in compartiment de plastic, cu droser, acumulator si alte chestii tehnice direct in priza
Aquabasis plus + manado
Viitoare bomba CO2
Locatie i-am gasit pe holul "vastelor apartamente"  , sub o etajera dedesubtul careia sper ca voi monta neoanele, pentru a nu mai da banii pe o lampa Dou Boy de 26 de w. Deci acvariul il voi vrea open-top, lumina cred ca va avea suficienta 22w la un volum net probabil de 20.
Ca plante, pana se termina ciclarea, cred ca voi baga o cioata cu moss, niste fire de Hydrocotile Leucocephala, niste Staurogyne si niste Utricularia, eventual 2 anubiasi nana, ca am prea multi si, poate, lotusul care a crescut gigantic si nu ii mai gasesc locul in bazinul mare... toate provenind din bazinul comunitar. Fauna inca nu m-am decis. Un banc de Microrasbora poate si niste creveti, mai vad...
Neoanele pe care vreau sa le prind de etajera vor veni cam la 26-28 cm de suprafata apei, asta daca nu pun ceva sub acvariu, ca sa il mai "inalt" oleaca. Am atasat o poza mai jos cu acvariul si eventuala pozitie a neoanelor, pe care le voi prinde cu niste bride de etajera.
Intrebari: Sunt prea sus neoanele? Cum sa le "imbrac" cat mai estetic posibil? Par prea multe plantele pentru asta "mic"? Frunzele mari de lotus ajunse la suprafata apei se taie de jos, pentru a lasa sa se dezvolte cele mici de dedesubt?
|
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 18:45:47
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Asa cum sunt in poza, tuburile iti vor ilumina foarte bine papusa aia din dreapta. Sunt mult prea sus. Fa-ti un corp din "ceva" (pal, alukobond, tabla s.a.m.d.), lipeste pe interior niste folie reflectorizanta sau inventeaza un reflector si suspenda-l deasupra bazinului la vreo 5-7 cm. Il suspenzi de polita de sus cu niste cabluri (varianta mai simpla si mai buna, pentru ca il vei putea ridica cand umbli la acvariu) sau il prinzi cu niste console in perete. Scoate ecranul din plastic de pe tuburi. Ai vazut vreodata un filtru Aquael Fan Micro? Are un buretel care e 1/5 dintr-un burete de bucatarie daca nu mai mic. E mult prea mic, mai ales pentru inceput. Nu pune "matahala" de lotus in borcanelul ala, asta daca nu cumva exista lotus nana varianta petite. Fa totusi un topic nou pentru piticanie. Ti-ai cumparat filtru extern pentru bazinul mare sau astepti sa facem o cheta aici pe forum?
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 19:58:49
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
@brawn, filtrul acela mi-a fost recomandat de mai multa lume ca fiind foarte bun pentru "piticanie", deci il voi pastra.
Nu am sa deschid alt topic, pentru ca nu vreau sa "poluez" forumul cu atatea topicuri.
Filtrul extern nu am luat inca, deoarece la mine in casa nu cresc milioanele pe pereti, ca iedera.
Gluma cu cheta pe forum mi se pare cel putin deplasata, daca nu de prost gust, parerea mea...
In rest, multumesc pentru sfaturi.
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 20:31:05
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
E.... gusturile nu se discuta. Nu am stiut ca esti asa de sensibil. Imi cer scuze. Pur si simplu bazinul tau merita sa scape de filtrul actual, chiar daca este un filtru foarte bun. A trecut ceva vreme de cand ai anuntat ca vrei sa-ti cumperi un filtru extern. Recent te-ai interesat de pretul unei instalatii de CO2 cu butelie. Acum iti faci un "cubulet"... Eu incerc sa realizez ce-mi propun si dupa aia fac altceva, dar... fiecare cum vrea si cum poate. Am avut Aquael Fan Mikro si nu l-as recomanda decat pe post de pompa de curenti sau de power-head la un reactor DYI. Iti doresc mult succes la toate planurile pe care le ai!
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 21:56:38
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
@brawn, nu sunt asa sensibil, dar nu imi plac replici gen "iti va lumina papusa", "...doar daca lotusul este vreun petite nana". Chiar prostalau nu sunt, dar nici megaarhisupercunoscator, de aceea scriu la "ghidul incepatorului". Daca eram profesionist, faceam direct acvariul si il puneam la "aquascaping". Filtru extern am zis ca "as vrea" sa iau cand o sa pot si va deveni o maxima prioritate, dar la 4 milioane este inca scump sa arunc banii astia direct. De instalatie m-am interesat intrucat am vorbit cu niste oameni care imi ofereau niste butelii, reductoare si vroiam pur informativ sa stiu cam la cat ma duce, tocmai pentru a fixa prioritatile. "Cubuletul" l-am luat pe bucati, adica am cheltuit niste sume mici de bani la niste intervale mai mari de timp, astfel ca am ajuns sa am aproape ce imi trebuie ca sa ii dau drumul. Nu il vreau sa fie de "aquascaping" in doua luni, e mai mult ceva de experiment.
In fine, intrebarea mea era legata mai mult de neoane, daca tot mi-au ramas si nu le-am achizitionat special, vroiam sa le si folosesc. Am intrebat pentru a auzi sfaturi, astfel incat sa incerc sa fac cat mai putine schimbari prin casa si sa nu mai cumpar alte lampi sau alte accesorii. Am si io prin casa asta o nevasta care nu e vreo scorpie nebuna, dar nici nu e tocmai genul care sa zica zilnic "a, pune cabluri, demonteaza, muta mobila, fa ce vrei, mai ia-ti vreo 2-3 acvarii, mai pune vreo 5-6 prelungitoare sa aiba copilul de ce sa traga prin casa. Deci trebuie sa lucrez "diplomatic", daca intelegi. De aia cer mai intai sfaturi pe mai multe planuri, ca sa stiu de cati bani sa dispun, de cate chestii am de modificat etc...
Sper ca prin poliloghia mea, posibil inutila si plictisitoare, sa ma fi facut inteles. O sa incerc sa pun ceva intre dulapior si acvariu, pentru a-l apropia cat mai mult de neaone. Ma interesa cam la cati cm. minim ar trebui sa fie de neoane incat sa fie ok. Simplu.
L.E. Frunzele mari cat palma de lotus care ajung la suprafata se taie pur si simplu de jos de tot pentru ca alea mici sa se dezvolte normal?
This message was edited 2 times. Last update was at 08/01/2011 22:15:48
|
|
 |
merlin21
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 22:59:33
|
merlin21
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f02208a057804ee16ac72ff4d3cec53b.jpg)
IP:
|
neoane sunt chair foarte sus si din pacate nu o sa faci nimic cu ele asa.
foarte bine ca le cobori, dar cu cat vei cobora mai mult cu atat iti va fi mai greu sa lucrezi la acvariu.
totusi diferenta intre neoanele tale si un solar boy duo nu este doar una de pret.
apropo un filtru extern pt nano nu ajunge la 4 milioane, pt astfel deacvarii exsita resun sau boyu de 200l/h care ajung cam pe la 1 milion cu transport de pe ebay.
|
Dennerle addiction..
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 23:02:12
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Dupa schimbarea bombei, cam la jumate de ora a inceput co2-ul sa urce in draci, cam 2 bule pe secunde ajung sus, in "taifun". Astfel ca o data la jumate de minut iese cate o bula din aceea mare si "galagioasa", pe mustiucul de sus. E prea mult co2 sau e normal sa iasa? In mustiucul ala nu merge pus un filtru de tigara, ca acea bula sa nu se "piarda"? Sau nu trebuie obturat sub nicio forma pentru a nu se crea acumulari prea mari de gaz?
L.E. @merlin, era vorba de Cristal profi E900 de la JBL in discutia mea cu brawn
This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2011 23:03:21
|
|
 |
pc.ciprian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/01/2011 23:34:19
|
pc.ciprian
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4cf33e18ede11b79827bc78b7f2075ae.jpg)
IP:
|
cirotariu wrote:M-am gandit sa nu va mai obosesc cu un nou topic despre noul proiect de 25 de litri. Asa ca o sa il deschid aici si o sa tot vorbesc despre el tot aici.
Pune mana si deschide alt topic nu incurca oalele, fiecare bazin cu povestea lui, si stai linistit ca nu poluezi forumu cu nimic
cirotariu wrote:Intrebari: Sunt prea sus neoanele? Cum sa le "imbrac" cat mai estetic posibil? Par prea multe plantele pentru asta "mic"? Frunzele mari de lotus ajunse la suprafata apei se taie de jos, pentru a lasa sa se dezvolte cele mici de dedesubt?
Dap sunt prea sus, cel mai estetic este sa faci din o tabla, sau un material care poti sa il indoi un suport in genul lampilor de la ADA Si sa o prinzi cu un lantisor finut de polita de mai sus. Va da super bine iti garantez asta. De bricolat nu e greu.
Dupa parerea mea niciodata nus unt prea multe plante pt un bazin atata timp cat sunt aranjate cu gust
brawn wrote: Ai vazut vreodata un filtru Aquael Fan Micro? Are un buretel care e 1/5 dintr-un burete de bucatarie daca nu mai mic. E mult prea mic, mai ales pentru inceput. Nu pune "matahala" de lotus in borcanelul ala, asta daca nu cumva exista lotus nana varianta petite. Fa totusi un topic nou pentru piticanie.
Intradevar filtru poate fi relativ subdimensionat dar asta nu inseamna ca nu este deloc. Te-ai uitat de curiozitate in filtrele aquamedic flow 60? alea cele mai mici. Sa vezi ce burete au? unu mai mic decat cele de la fan micro, care este un filtru bun pentru inceput.
brawn wrote:Ti-ai cumparat filtru extern pentru bazinul mare sau astepti sa facem o cheta aici pe forum?
Daca tot esti tu atat de binevoitor nu vrei sa il cumperi tu personal? Arogantele de genu sa stii ca nu le permitem pe aici. Eu personal i-am recomandat colegului ionut sa isi cumpere INTAI sistem de co2 si apoi filtrul, pentru ca cel intern face fata la ce are el acolo, are o apa cristal. Asa ca te rog frumos sa incetezi cu chestiile de genu. Omu isi cumpara cand are cand poate cand vrea si ce vrea
cirotariu wrote: Ma interesa cam la cati cm. minim ar trebui sa fie de neoane incat sa fie ok. Simplu.
L.E. Frunzele mari cat palma de lotus care ajung la suprafata se taie pur si simplu de jos de tot pentru ca alea mici sa se dezvolte normal?
Depinde foarte tare de IR-ul neoanelor cat de puternice sunt ca si intensitate ca sa patrunda coloana de apa, daca faci cum ti`am recomandat cu lampa care o poti regla pe inaltime nu ai o problema ca te poti juca mereu in functie de cum vrei
Frunzele de lotus poti sa le tai de jos de tot fara nici o problema, frunzele mici se vor face si ele mari la un mom dat dar vei avea mereu frunze noi
cirotariu wrote:Dupa schimbarea bombei, cam la jumate de ora a inceput co2-ul sa urce in draci, cam 2 bule pe secunde ajung sus, in "taifun". Astfel ca o data la jumate de minut iese cate o bula din aceea mare si "galagioasa", pe mustiucul de sus. E prea mult co2 sau e normal sa iasa? In mustiucul ala nu merge pus un filtru de tigara, ca acea bula sa nu se "piarda"? Sau nu trebuie obturat sub nicio forma pentru a nu se crea acumulari prea mari de gaz?
Nu stiu sa iti zic cum functioneaza nebunia aia de taifun deci nu ma pot exprima daca mere bagat filtru sau nu, incearca sa pui un filtru de tigara sa vezi ce iese
Si ca sa vedeti de ce i`am zis ca momentan poate sa stea fara filtru extern si sa mearga pe sistem de co2, cam asa arata bazinul colegului la momentul vizitei mele pe data de 3. Apa este cristal, nu are pic de imputritati si nici mizerie, personal cred ca filtru care il are il poate duce in continuare fara probleme o perioada chiar dac apierde putin din spatiu.
|
Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ? |
|
 |
pomi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 00:02:27
|
pomi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a3048e47310d6efaa4b1eaf55227bc92.jpg)
IP:
|
Frumosi Barbi si bazinul la fel, bravo.
|
Biotop Malawi || Biotop Amazon
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 00:08:32
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Mda, parca imi place si mie mai mult din pozele tale.  O sa deschid un nou topic cu "piticania" (@brawn, nu folosesc ghilimelele la misto, ci o sa adopt acest nume, cu permisiunea ta, pentru ca imi place) dupa ce il startez. Zilele astea o sa incerc sa rezolv cu neoanele, despre care nu prea am gasit multe de citit, ca sa vad valorea IR-ului. O sa ma mai documentez.
Cat despre taifunul "giulestinei", mi-e cam "tarsala" sa pun un filtru de tigara. Nu stiu, repet, daca acel mustiuc trebuie obturat sau nu. Mi-e sa nu se transforme filtrul intr-un "glont"  In orice caz, se simte "la greu" bomba cea noua. Cred ca am "gatit" cea mai buna bomba din reteta a lui Dalles de pana acum. O sa fac si teste maine la PH sa vedem daca scade...
L.E. Multumiri, Ciprian, pentru sustinere si pentru poze.
L.L.E. Pomi, multam. Nu cred ca ma pricep la bricolat lampi precum matale, dar o sa fac tot posibilul sa iasa ceva frumos.
This message was edited 2 times. Last update was at 09/01/2011 00:15:13
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 00:37:16
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
@pc.ciprian: Mi-am cerut scuze fata de cirotariu. Nu s-a vrut a fi o aroganta, la fel ca si "luminat papusa" sau "lotus nana varianta petite". Nu am vazut filtre Aquamedic flow 60 (nici nu cred ca exista, mai degraba Aquatic nature flow 60), dar stiu din proprie experienta ca Aquael Fan Mikro isi pierdea debitul cam la 3-4 zile. Ai dreptate in privinta prioritatilor.
@cirotariu: Eu am o instalatie compusa dintr-un stigator cu CO2 la care i-am schimbat robinetul, un reductor industrial si un robinet de reglaj fin. De primele 2 poti face rost relativ ieftin daca stii unde sa cauti, al treilea costa vreo 35 lei in magazin. Daca vrei detalii, iti stau la dispozitie.
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 00:41:59
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
@brawn, multumesc, cand ma apuc de butelie voi tine cont de sfaturi.
P.S. Nu m-am suparat, sau daca m-am "burzuluit" oleaca  mi-a si trecut. No offence taken, stai linistit. Sa uitam si sa trecem mai departe
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 13:50:29
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
PH-ul a scazut la ~7,2. Semn ca bomba merge mai bine. Am citit ca varfurile Staurogynelor se taie, ca sa creasca pe orizontal. Am observat spre bucuria mea ca in sfarsit ies puiuti mici pe langa. Asa ca am tuns varfurile, asa, cam la 0,5 cm din fiecare plantuta.
|
|
 |
Andrei Panainte
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 14:13:34
|
Andrei Panainte
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/bacadc62d6e67d7897cef027fa2d416c.jpg)
IP:
|
Chiar arata foarte placut ochiului acvariul tau  iar tetrazona aia sunt ai naibi de draguti  . Cei drept o sa iti de-a bataie de cap filtrul ala micut , eu am un aqua el fan1 plus , si la 60 litri dupa 5-6 zile abea mai palpaie putin , dar nu-i bai ca il speli si trece la treaba dupa  , pe viitor poti incerca un filtru hang on si astfel economisesti si loc in bazin nu e tare scump , si deci asteptam pozele cu mititelu .
|
Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 14:47:35
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Tetrazonele si gourami galbeni sunt regii "giulestinei", recunosc. Cand vor mai creste, posibil pe viitor sa dau la donatii 2 gourami pitici si cei trei SAE, sa mai reduc volumul de pesti, la sfaturile unei vechi prietene de pe forum (sfaturi pe care cateodata din orgoliu leonin le critic tacit). "Piticania" va trece la un topic nou cand va fi startat si fara indoiala ca voi pune poze.
|
|
 |
donpisote
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 15:08:50
|
donpisote
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a714ec6796f638ba4d5792f78dccd134.jpg)
IP:
|
Sincer mie mi se par regii cei doi puntius galbeni cu inotatoare neagra dar fiecare cu gustul lui .
|
ACVARIUL MEU scape by @fanta |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 15:14:53
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Da, donpisote, scuze, ai dreptate. Conconiusii sunt si ei macar "printii". Dar nu pot sa ii fac si pe ei card de 6, nu mai am unde. Ei sunt preferatii consoartei
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/01/2011 20:19:52
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
"Piticania" si toate acareturile vor lua drumul sectiunii de "vanzari". No comment.
|
|
 |
|