[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor, va rog pentru ....  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RoTrader
Unripe member

Joined: 19/07/2010 08:33:52
Messages: 4
IP:
Offline

... scaderea duritatii apei din acvariu. Apa de aici din zona Mangalia este foarte dura, Kh-ul are o valoare de 20 grade germanice. Am incercat si cu easy balance si cu ph/kh minus in diferite concentratii dar tot nu am reusit sa scad duritatea sub 17. Deocamdata nu am disponibila metoda cu aparatul de osmoza inversa.

Daca aveti alte sugestii / idei le astept cu mare interes !

Multumesc anticipat !

kmol
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2010 23:20:33
Messages: 704
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Cu o completare de apa distilata ? E o idee doar, sper sa nu fie o prostie. Oricum trebuie sa ti cont dupa aceea ca apa distilata nu contine minerale si are un continutul de gaze dizolvate (in speta vorbim de oxigen) este foarte scazut.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ciprian01
Membru de baza

Joined: 01/03/2010 01:50:15
Messages: 354
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Apa distilata imbuteliata reprezinta o varianta doar in eventualitatea in care ai garantia ca sistemul de distilare este facut din tevi de sticla. De cele mai multe ori, in special in sistem industrial sunttevi de cupru. Cuprul e nociv!!!

Varianta cea mai buna ramane instalatia de osmoza. Ca si comparatie, cantitatea totala de apa de osmoza obtinuta intr-o zi, valoric, poate sa acopere pretul intregii instalatii! Sau aproape.

Varianta introducerii diverselor substante in acvariu pt scaderea duritatii nu poate fi o varianta de luat in seama cand duritatea are valori mari.

Faptul ca apa de osmoza este saraca in O2 nu reprezinta o problema pt ca se imbogateste imediat in urma aerarii.

Mineralele pierdute, daca folosesti in totalitate apa de osmoza, pot fi compensate prin adaugarea de sare marina de exemplu. 15 g %.

[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2010 23:20:33
Messages: 704
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Daca este apa distilata de uz general sunt toate sansele sa fie distilatorul facut din cupru. Apa distilata pentru uz medical sau cea destinata analizelor chimice nu are voie sa contina ioni cupru.
Inca ceva care te poate ajuta sa iti faci o idee. Duritatea totala a apei este data de duritatea temporara (carbonati/bicarbonati de calciu si magneziu) + duritatea permanenta (sulfati/cloruri de calciu si magneziu). Duritatea temporara este relativ usor de indepartat prin incalzirea/fierberea apei, moment in care acestia se descompun si precipita (se depun pe peretii vasului sau raman in suspensie sub forma unor particule alb galbui. Sper ca sa iti fie de folos informatiile acestea. Ti-am dat si un pm cu un link spre un producator de apa distilata pentru uz alimentar.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

ciprian01 wrote:Mineralele pierdute, daca folosesti in totalitate apa de osmoza, pot fi compensate prin adaugarea de sare marina de exemplu. 15 g %.

E de preferat sa se foloseasca sare minerala, e conceputa exact pentru asa ceva.

Poze: smilie ... Poze cu plante
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com