[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sistem ridicat capac acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
judex
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma intereseaza de la cei cu mai multa experienta in domeniu ,un sistem (de cabluri ,scripeti ,nu stiu ,ceva de genul asta) de care sa ma folosesc pt a ridica capacul de pe acvariu la o inaltime de 20 -25 cm deasupra acvariului ,in asa fel incit sa am acces pt diverse interventii dar totodata sa pastrez acvariul luminat pe durata interventiei
Datul jos ,pus la loc ,nu este o solutie rapida si rareste interventiile in acvariu ,cel putin la mine
A mai facut cineva asa ?
E viabila ?
Idee alternativa ?
Merci

I kill everybody for two pesos, but you are my friend, my best friend , and i kill you for nothing
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Uite colea la Reef. Sistemul este sigur, elegant si usor de instalat/folosit. Scapi fara prea multa bataie de cap de aceasta problema.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
judex
Junior member
[Avatar]

IP:

merci
apreciez promptitudinea

I kill everybody for two pesos, but you are my friend, my best friend , and i kill you for nothing
hulk2738
Member

IP:

nu e chiar asa de usor de folosit sistemul de la acqua medic. el e conceput pentru a suspenda o plafoniera si nu pentru a o misca pe verticala. sigur, inaltimea se poate regla si asta e ceea ce ne intereseaza pe noi dar idea acestui sistem nu este coborarea si urcarea plafonierei in functie de necesitati de intretinere (schimburi de apa, hranire pesti, control etc). m-am gandit mult la asta pentru ca ma confrunt si eu cu aceiasi problema. autorul topicului cred ca se referea mai degraba la un sistem de scripeti cu frana. conceperea unui asemenea proiect cred ca ar interesa foarte multe persoane.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu cat ati folosit acest sistem. Insa eu am folosit si am lucrat. Este foarte simplu, apesi o piedica ridici lampa si ramane asa. Dupa vrei sa o cobori apesi din nou piedica si lasi gravitatia sa si faca treaba. E foarte simplu. Piedica asta actioneaza ca o frana pe sistemul de cabluri. Vrei sa ridici lampa, apesi piedica si o ridici. Dupa ce dai drumu la aceasta piedica lampa va ramane acolo, iti ia 2-3 secunde sa ridici o lampa. Du te la Reef si roaga l pe George sa iti arate la acvariile lor cum functioneaza!

fost cesrobis
hulk2738
Member

IP:

daca ai putea sa ne arati o schema, un desen, sau sa ne explici cum se realizeaza, ar fi foarte util pentru multi dintre noi.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu prea ai ce sa realizezi. Piesele se gasesc de cumparat la set. In interiorul piesei care culiseaza pe cablu se afla un arc ce impinge un pinten care blocheaza piesa pe cablu. Nu prea ai ce sa mesteresti, doar daca esti vreun mare ahtiat dupa diy, ai foarte mult timp si ceva scule. Desigur si materialele necesare. Cablu il mai gasesti, dar bara de inox pe care s-o gauresti cum vrei tu, freze pentru practicarea fantelor in tub, etc. Mai greu. Iar la cat costa un set, sa mor daca mi-as bate capul.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/08/2010 18:53:37

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: