Author |
Message |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/09/2010 21:24:03
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Just4M3
Member
IP:
|
Si o poza dupa lipirea autocolantului  ( scuzati calitatea )
This message was edited 1 time. Last update was at 26/09/2010 21:24:17
|
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 15:33:44
|
Just4M3
Member
IP:
|
Solutie salvatoare venita aseara, de la un prieten( fost acvarist in "tinerete", acum tata foarte ocupat  ) pentru acel compartiment buclucas  . Ma plangeam eu ca ma incurca compartimentul respectiv, ca nu stiu cum sa il dau jos, la care el zice : " Auzi, da' de ce nu faci tu o "terasa" acolo, pui putin pietris, o planta gazon, si il transformi in maternitate pentru nou nascuti. Nu mai stai nici cu cutia aia de plastic inauntru (care iti ocupa si loc si arata si urat ), transferul termic se realizeaza f usor, avand in vedere ca sunt 2 parti spre acvariu, pui o piatra de aer si rezolvi si oxidenarea, si da bine si ca aquascaping....". E drept ca a zis ca ma costa cateva beri ideea respectiva, insa cred ca o sa merite
Acum, ce planta credeti ca as putea folosi? Compartimentul are aprox. 8 cm inaltime, o sa pun cam 1.5 cm de pietris( destul de putin....credeti ca e suficient pt un "gazon" sanatos?) Sau sa pun doar substrat nutritiv fara pietris? ( mi-a mai ramas ceva AquaBasis...) Si o alta problema cu care m-as putea confrunta ar putea fi evantualele alge care s-ar putea dezvolta avand in vedere ca e foarte aproape de neon, iar lumina e destul de puternica....
Off-topic : Electrica s-a gandit sa-mi faca o surpriza si sa inlocuiasca niste aparatura in scara, astfel ca de azi dimineata de la ora 9 nu am avut curent electric. In felul asta a trebuit sa dau la pompa ( la propriu ) aproape in continuu pana la ora 15, pt a asigura oxigenul pestiucilor mei, pt ca dupa jumatate de ora de stat fara "aerare" era disperare maxima in bazin, corrydorasii faceau ture disperati la suprafata de credeam ca sar afara, xipho la fel, neonii se "mutasera" la etaj, pana si melcii iesisera din apa....
Cand ma gandesc ce dezastru s-ar fi intamplat daca nu eram acasa  ...Noroc ca sunt in concediu.....Le-am umplut frigiderul :18: celor de la Electrica pentru tot restul anului ....
|
|
 |
HumanFace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 17:14:15
|
HumanFace
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2e06e9a80370952f6ec5463c77cbace.jpg)
IP:
|
Cat despre acea terasa, legat de planta, eu iti sugerez moss.daca pui pietris si substrat o sa iasa urat, pentru ca ar ocupa mult si plantele gazon sunt destul de fitzoase.
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 17:17:52
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Eu ti-as recomanda ceva plante de suprafata - mai ales ca intentionezi sa tii pui.
|
|
 |
cheloo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 17:33:04
|
cheloo
Junior member
IP:
|
sau daca ai rabdare sa plantezi ceva frumos poti sa pui niste Eleocharis parvula sau Glossostigma elatinoides sau de ce nu chiar si Eriocaulon cinereum.
Foloseste avantajul ca bucata aia de acvariu are o tona de lumina iar plantutele alea iubesc lumina si pina ajungi sa pui puii in ele poti avea un covor criminal facut cu una din plantele alea. Nu cresc innalte, le tunzi frumos la ce inaltime vrei tu si puii cred ca o sa fie innebuniti sa se ascunda prin covorul de plante
|
fostul user Trippin |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 18:54:47
|
Just4M3
Member
IP:
|
HumanFace wrote:daca pui pietris si substrat o sa iasa urat
sincer, nu cred ca o sa iasa urat, va da senzatia de acvariu in acvariu
HumanFace wrote:pentru ca ar ocupa mult
Tocmai de asta am zis ca nu pot pune mai mult de 1.5 cm de substrat
HumanFace wrote:si plantele gazon sunt destul de fitzoase.
La ce te referi? Vor avea lumina cat cuprinde, substrat, si poate le mai strecor si niste CO2 ( vreau sa incerc si eu o bomba zilele astea ). La ce ar mai putea face fite?
Dolly wrote:Eu ti-as recomanda ceva plante de suprafata - mai ales ca intentionezi sa tii pui.
Dolly, ma gandesc ca daca as pune plante de suprafata, avand in vedere ca spatiul e destul de ingust( cam tot vreo 7-8 cm)....nu s-ar intelege mare lucru...doar o ingramadeala de plantute....iar eu mi-am facut o idee a unui "nano" in chestia aia
Trippin wrote:sau daca ai rabdare sa plantezi ceva frumos poti sa pui niste Eleocharis parvula sau Glossostigma elatinoides sau de ce nu chiar si Eriocaulon cinereum.
Foloseste avantajul ca bucata aia de acvariu are o tona de lumina iar plantutele alea iubesc lumina si pina ajungi sa pui puii in ele poti avea un covor criminal facut cu una din plantele alea. Nu cresc innalte, le tunzi frumos la ce inaltime vrei tu si puii cred ca o sa fie innebuniti sa se ascunda prin covorul de plante
Am gasit pe net niste poze superbe ale unor acvarii plantate cu Eleocharis parvula. Cred ca ea o sa fie "aleasa".  O sa arunc un ochi pe la vanzari( sau donatii  ) sa vad daca are cineva vreo oferta....Lansez, de asemenea si aici o cerere ( sper sa nu fie cu banat-vorba poietului ), cine are in plus niste Eleocharis parvula, contracost, este rugat sa-mi dea un pm, pentru a putea discuta despre o eventuala colaborare.
Multumesc mult tuturor pt. promptitudine
In alta ordine de idei, incep sa-mi fac griji ca nu am tratat suficient cioata de vita de vie. De ieri, am observat un fel de mucus alb format pe ea in locurile in care a fost taiata. Atasez niste poze, ocazie cu care solicit inca odata ajutor cu privire la setarile pt Canonul PowerShot S3 IS de care aminteam intr-un post anterior. Credeti ca e cazul sa-mi fac griji sau e un proces normal avand in vedere ca este doar a 4-a zi de ciclare? ( inca nu am ajung sa iau teste, insa o sa o fac in curand, promit  )
|
|
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 19:02:09
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Pai daca nu spusesi de la inceput ca vrei sa faci un nano din compartimentul respectiv, eu de unde sa ghicesc? Sau ai spus si n-am vazut?  Daca e asa, scuze.
Pentru radacina de vita-de-vie - baga niste melci pomaceea si o rezolva ei.  Numai vezi ca au prostul obicei sa mai plece la plimbare din acvariu, daca acesta nu e acoperit.
|
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 19:09:32
|
Just4M3
Member
IP:
|
Dolly wrote:Pai daca nu spusesi de la inceput ca vrei sa faci un nano din compartimentul respectiv, eu de unde sa ghicesc? Sau ai spus si n-am vazut?  Daca e asa, scuze.
Nu e asa, adica n-am spus, scuze, my bad...  ideea mi-a venit azi in timp ce ma holbam la compartimentul ala si ma gandeam la ideea prietenului meu....dupa care m-am uitat pe net si am vazut cateva nano-uri frumoase foc....acum...nu stiu daca am eu priceperea artistica sa fac un lucru la fel de reusit....
Apropo, imi puteti spune cum se numeste planta din fata din poza asta? Am dat peste ea cand ma uitam dupa Eleocharis parvula, Eleocharisul e in stanga spate, dar in fata ce e?
Dolly wrote:Pentru radacina de vita-de-vie - baga niste melci pomaceea si o rezolva ei. Numai vezi ca au prostul obicei sa mai plece la plimbare din acvariu, daca acesta nu e acoperit.
Mersi de pont  Am vreo 3 pomaceea in bazinul mic ( 2 imensi si unul mic), o sa "arunc" unul din cei mari sa-si faca de cap
|
This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2010 19:11:47
|
|
 |
cheloo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 19:14:23
|
cheloo
Junior member
IP:
|
cred ca e Glossostigma elatinoides.
Si in legatura cu asta sunt 2 feluri de a o planta :
1. in buchet si o sa creasca pe inaltime si in timp arata cam aiurea
2. fir cu fir pe orizontala - si poti sa gasesti un tutorial foarte frumos pe forum aici (la plante era parca  ). E migaloasa treaba dar in timp se merita zic eu.
|
fostul user Trippin |
|
 |
HumanFace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 20:39:51
|
HumanFace
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2e06e9a80370952f6ec5463c77cbace.jpg)
IP:
|
Despre acel compartiment: Cam cati litri are? Ca daca are mai putin de 10 eu nu as pune bomba de codoi. Ar arata super daca ai pune un strat de 1 cm de pietris cu granulatie de 3-5mm. Peste as pune moss si pistia  . Si daca are mai mult de 5 l, ar merge o piatra de aer, la o putere mica, sau un mini bolbositor homemade(cum am facut eu unul dintr-o cutie de scobitori,  , daca te intereseaza o sa pun poze)si niste RCS, asa 3-5, ar arata super. ;)
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 22:35:45
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Cateva obiectii am face referitor la ideea ta. Nu cred ca ai posibilitatea sa creezi ceva curenti de apa pe lungimea aia. Si in lipsa curentilor de apa, nu te vad prea bine, nici pe tine, nici pe vietuitoarele si plantele de acolo. Cu toate astea, o posibila intretinere ar putea fi facuta cu schimburi zilnice de apa, cu apa din acvariu. Desigur, atentie la socurile de Ph, daca in acvariu vei introduce CO2
Alta problema o vad in temperatura. Tocmai pentru ca volumul de apa este foarte mic acolo, iar tubul foarte aproape, cred ca vei avea o temperatura a apei cu mult peste asteptari. Poti face o incercare "la rece". Umple compartimentul ala cu apa si apoi urmareste temperatura timp de cateva zile.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 22:57:32
|
Just4M3
Member
IP:
|
HumanFace wrote:Despre acel compartiment: Cam cati litri are? Ca daca are mai putin de 10 eu nu as pune bomba de codoi.
Are aprox. 4.5-5 l
Nu m-am referit la compartimentul asta cand am zis de codoi, nici nu mi-a trecut prin cap sa bag in el codoiul, insa ma gandeam ca fiind tubul de iesire in bazinul mare, poate mai "scapam" cate o bula doua din cand in cand si in asta micu'
HumanFace wrote: sau un mini bolbositor homemade(cum am facut eu unul dintr-o cutie de scobitori,  , daca te intereseaza o sa pun poze);)
Ar fi interesant de vazut niste poze
alber wrote:Cu toate astea, o posibila intretinere ar putea fi facuta cu schimburi zilnice de apa, cu apa din acvariu. Desigur, atentie la socurile de Ph, daca in acvariu vei introduce CO2
M-am gandit ca s-ar putea sa fie ceva probleme cu privire la lungimea spatiului, si da, am luat in calcul si varianta cu schimburi zilnice de apa. Pt monitorizarea CO2-ului si ph-ului, pt ca, asa cum spuneam, as vrea sa incerc o bomba zilele astea am de gand sa cumpar Test CO2 ph Permanent de la JBL.
alber wrote:Alta problema o vad in temperatura. Tocmai pentru ca volumul de apa este foarte mic acolo, iar tubul foarte aproape, cred ca vei avea o temperatura a apei cu mult peste asteptari. Poti face o incercare "la rece". Umple compartimentul ala cu apa si apoi urmareste temperatura timp de cateva zile.
O sa incerc chiar de maine dimineata sa vad cum se prezinta temperatura. Cand spui "tubul" te referi la incalzitor si pozitia lui? Momentan este pozitionat fix langa acel compartiment, insa il pot aseza langa latura din fata a acvariului si atunci nu cred ca vor mai fi probleme din cauza asta.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 23:06:22
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Scuze, cand am spus tub, m-am referit la tubul de neon. Care fiind aproape de ce se intampla in spatiul acela restrans, va ridica mult temperatura.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2010 23:08:34
|
Just4M3
Member
IP:
|
Am inteles acum. Mersi pentru lamuriri, e adevarat ca asta nu o mai luasem in calcul. O sa incerc maine dimineata un experiment sa vad cum evolueaza lucrurile. Va tin la curent.
|
|
 |
cheloo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 01:05:35
|
cheloo
Junior member
IP:
|
Ma bag si eu in seama cu alta idee
Poate reuseste sa scoata putin din lipitura de silicon si sa faca in asa fel incat compartimentul mic sa comunice putin cu acvariul. De la miscarea apei de suprafata este posibil ca mica parte din curent sa treaca putin si prin partea acum inchisa. Bineinteles trebuie facut in asa fel incat compartimentul sa "comunice" prin ambele parti laterale. Eh .. intelegeti voi ideea.
Daca face asta va avea tot timpul aceeasi parametrii ca in acvariu si deci toate problemele de filtrare/incalzire/fertilizare/CO2/O2 ar fi rezolvate nu ?
|
fostul user Trippin |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 09:01:59
|
Just4M3
Member
IP:
|
@Trippin : Tocmai datorita faptului ca nu am reusit sa dezlipesc nici macar juma de cm din lipitura de silicon a ramas acel compartiment "in picioare". Am folosit 2 lame ( intregi ) de cutter si singurul rezultat a fost ca au inceput sa sara aschii de sticla din compartimentul in cauza, moment in care m-am lasat pagubas pt. ca riscam sa sparg si acvariul mare...
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 09:39:58
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Mai bine il lasi asa. Daca te-ai gindit sa tii puii acolo si ii dai ceva gauri, s-ar putea sa ai o maaareee surpriza.
Cu plantatu', incalzitu' si iluminatu' te descurci tu cumva, ca solutii sunt destule.
|
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 09:58:11
|
Just4M3
Member
IP:
|
Dolly wrote:Mai bine il lasi asa. Daca te-ai gindit sa tii puii acolo si ii dai ceva gauri, s-ar putea sa ai o maaareee surpriza. 
Surpriza de care vorbesti sa fie oare faptul ca puiii ar putea "migra" spre acvariul mare in caz ca vor avea ocazia? Ei as....crezi ca ar avea ei tupeul asta?
In mod cert nu o sa ma apuc sa-l gauresc
|
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 10:47:43
|
Just4M3
Member
IP:
|
Ca si "instalatie CO2", de la sticla pana in acvariu, pe post numarator de bule si chiar si valva antiretur se poate folosi o trusa perfuzoare medicala? (parca am vazut undeva pe forum o solutie in genul asta insa acum nu mai dau de ea...). Ca difuzor am vazut mai multe posturi cu filtre de tigara. Va rog corectati-ma daca gresesc, sa nu fac vreo prostie...
Ca si pret, o trusa perfuzoare costa 5 lei iar daca iei componentele profi( numarator de bule =30 de lei, difuzor = 40 lei, reactor = 40-50  ...De banii astia imi iau teste....  )...
|
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2010 11:54:02
|
Just4M3
Member
IP:
|
@alber : In legatura cu circulatia apei, am pus o piatra de aer la jumatatea compartimentului si se formeaza curenti pe toata lungimea ;). Mai am si o perdea de aer de vreo 40 sau 60 cm, si as putea sa o folosesc pe aia. Daca se formeaza curenti cu o piatra mica de aer, ma gandesc ca daca folosesc acea perdea de aer, in partea din spate a compartimentului nu ar trebui sa mai am probleme ( decat cu estetica )....cu toate ca una s-ar putea ivi  .....si anume stropii rezultati din spargerea bulelor de aer, care ar putea ajunge pe tub...
|
|
 |
|