[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alge brune pe plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

salutare din nou;sper ca intrebarile mele sa nu va plictiseasca am un acvariu de 100l cu mai multe specii de plante printe care valisneria, anubias s.a si au inceput sa fie acoperite frunzele cu alge brune si nu numai pe plante si pe peretii acvariului dar pe pereti problema a fost rezolvata repede cu o perie magnetica. ce-mi puteti recomanda pt plante?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cesrobis wrote:am un acvariu de 100l cu mai multe specii de plante printe care valisneria, anubias s.a
Vrem detalii despre numarul de pesti, lumina, cita haleala le dai ....... tot ce-ti trece prin cap despre acvariu ;) .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

in acvariu am 2 carasi aurii de aprox. 8-9 cm, lumina 2 tuburi de neon a cate 18 watti fiecare ; mancare le dau de 2 ori pe zi si din cand in cand le mai dau si tubi(si cand le dau ii spal foarte bine dar in ultimul timp nu am mai folosit tubii ca mancare am preferat mancare granule si fulgi speciala pt goldfish)
in afara de aceasta mai am unul de 50l in aceasi camera, cu guppy, de asemenea plantat dar cu care nu am avut probleme
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si la cit timp faci schimburi de apa? Carasii fac mult mai multa mizerie decit guppy. Si algele atit asteapta. Incearca sa reduci portia de hrana si mergi pe schimburi mai dese de apa, poate o sa dea rezultate.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

apa e curata! de schimbat le-o schimb o data pe saptamana
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cesrobis wrote:apa e curata!
Curata in ce sens? Daca e limpede nu inseamna ca e si curata. Nitratii pot atinge concentratii mari de tot si in apa limpede.

cesrobis wrote:de schimbat le-o schimb o data pe saptamana
Cit de multa schimbi?

Presupun ca in acvariu e o mare cantitate de murdarie facuta de cei doi carasi. Iti recomand schimburi zilnice de apa de 15-20% (cu apa statuta) pina trece alga.

P.S. Nu mai spun nimic de volumu' de apa potrivit pentru carasi ca s-a tocat subiectu' de mult prea multe ori .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote: Iti recomand schimburi zilnice de apa de 15-20% (cu apa statuta) pina trece alga.

Asta daca nu vrei sa incepi sa rupi la frunze pina nu va mai ramine nimic din plante. :sic:

Si apoi - 100l - 2 carasi - apa schimata o data pe saptamina - prea putin. Dupa alge sa nu mai urmeze si altele - adica boli. Or fi carasii rezistenti, dar au si ei o limita.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

am sa incep tratamentul de astazi
multumesc pt sfaturi :-P
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Oricum, cand or sa creasca mai maricei, o sa vezi ca o sa-ti cam haleasca plantele mai sensibile. Asa sunt carasii: papa tot! :sic:

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: