[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primesc sfaturi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

da, ai citit bine! este super oferta!

primesc sfaturi gratuite cu privire la o femela de elongatus care s-a jucat un pic si deh, a ramas cu gusa....

o las asa?
ma chinui sa ii scot "interioarele"?

rugamintea este pentru cei grei , cu experienta

P.S. nu as vrea sa fac o gafa ca deh, e ca si copilasii mei de la bloc
cocotier
Junior member
[Avatar]

IP:

numara si tu 16-17 zile de cand a ramas cu gusa si separ-o dupa aceasta perioada,sau prinde-o tot dupa aceasta perioada si scoate-i cu o agrafa de birou tu singurel puiutii din gura
e simplu

parerea mea...nu sunt din zona
[Yahoo!]
pauldiscus
Junior member

IP:

mai @cocotier,dar rau mai esti! de ca sa chinui fata cu agrafa? eu dupa ce trec 17-18 zile o scot frumos din acvariu(noaptea,pt ca e adormita si nu prea se lasa greu prinsa) o tin in mana, o apas foarte usor pe cap si puii ies singuri

uitati-va in jurul vostru,si veti vedea cat de norocosi suntem! Iubiti natura!
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

ok

doua sfaturi pro extractie "dentara"

dar daca o las in pace, fara sa o separ, sa isi faca natura de cap, care ar fi variantele? ce riscuri sunt, daca sunt? merge treaba cu selectia naturala?

multzam si astept (eventual si lofty, ca la experienta acumulata cu elongatusi....)
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa tii puii, ii scoti tu dupa vreo 20 zile de la depunere. Daca vrei selectie naturala las-o sa ii scoata singura in acvariu, o sa scape cativa printre pietre, depinde cat de multe ai si cum sunt aranjate.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

1. Cu separatul in alt acvariu -> e dificil daca nu-l ai deja disponibil pentru asa ceva.
2. Daca o lasi acolo unde este -> or sa scape doar cativa mai norocosi de pofta celorlalti.
3. Daca ii scoti puii la 3 saptamani -> salvezi cat mai multi, dar trebuie sa te "complici" cu alte "spatii de depozitare".

p.s. Daca este la prima gusa, nu iti face sperante prea mari. Lipsa de experienta isi spune deseori cuvantul, fapt soldat cu inghitirea icrelor.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc de sfaturi

cred ca o sa las natura sa isi faca de cap

si da, este prima gusa, dar, am vazut ca este singura careia i s-a marit gusa considerabil (mai era o femela de caeruleus surprinsa cu delictul in gura, dar care vad ca nu mai are gusa de ceva timp)

sanatate

Forum Index » Cichlidae
Go to: