[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu femela de scalar!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
veltzyy
Junior member

IP:

Am luat o pereche de scalari impreuna cu ~200 pui de o saptamana de la un prieten in urma cu 4-5 saptamani. A 2-a zii erau ok dar femela a inceput sa mananca puii pana nu a mai ramas nimic.... Am zis ok lasa ca depun ei si la mine. Femela nu a mancat nimic(sau aproape nimic) de atunci si a depus la 2 saptamani de cand a mancat puii. Icrele au rezistat pana a 2-a zii cand le-au mancat impreuna. Acum dupa inca 2 saptamani in care nu a mancat femela nimic a depus iar un numar foarte foarte mic de oua. Nici 50 nu cred ca erau. Acum sunt ~30 ore de la depunere si au mai ramas 2-30 icre. Ce sa aiba femela mea?

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pestii tai sunt:

- probabil tineri si neexperimentati... lasa-i in pace sa se acomodeze cu noul lor bazin si sa "incerce" depuneri repetate... vor reusi pana la urma
- au perioade "de imperechere", in care depunerile sunt repetate si se intampla la intervale destul de scurte...
- au in schimb si perioade "de somn", in care nu depun nici picati cu ceara
- e normal sa manance mai putin (fara pofta) daca sunt preocupati doar de depunere... corpul secreta feromoni si "nu le sta capul la mancare"

Ai rabdare cu ei si ingrijeste-te sa ai apa corespunzatoare in acvariu... succes!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: