[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pui de guppy morti  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari tuturor...am si eu o intrebare,defapt o problema care ma incurca la cresterea puilor de guppy Problema este ca dupa ce imi fata femela dupa doua zile scot puii si ii mut in alt acvariu de 30 de l dar dupa o zi doua mor incet incet.....dar nu stiu de ce????? temperatura constanta am de 24 de grade, oxigenare filtrare.....dar nu inteleg de ce mor aaa apropo....apa o tin o saptamana in acvariu inainte de a pune pestii..va rog ajutatima multumesc veniti cu ideii...

vreau pesti viviparicei care doneaza sau vand...contact ym l_cos_93@yahoo.com
[Email] [WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
AIKO
Member

IP:

Nu mai muta puii din acvariul unde au fost fatati.Si eu am vivipari si cea mai de succes metoda este sa ai lasi in acvariul unde s-au nascut.Acolo au tot ce le trebuie.Planteaza bine acvariul si nu vei mai traii cu teama ca vor fii mincati.Vorbesc din proprie experienta.Am pierdut mai multe generatii pina am reusit.Deasemenea trebuie sa faci mai des schimbul de apa in perioada cind sint mai mici(se imbolnavesc din cauza calitatii apei) prea murdara pt ei.Cind faci schimbul pune cam la 10L apa si 3-4 picaturi de verde de malachit. Previne bolile de care s-ar putea imbonavii. Cind am pui mici eu schimb cam 30% din apa la 5 zile.

Arborele adaposteste sub frunzele sale omul care îl va doborî.

[MSN]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Cel mai bine este sa tii puii in alt avariu. Imediat dupa ce fata, scoti pestoaica si o pui in acvariu comun. Puii incepi sa-i hranesti abia dupa 2 zile cu mancare speciala, foarte fina. Nu dai mult, dai foarte putin. In momentul in care schimbam apa din acvariul comun, schimbam si la pestisori, cu apa statuta si usor incalzita. Cam dupa 1 luna, 1 luna juma ii poti muta in acvariu comun. Pana atunci...ai grija ce faci. Nu uita sa muti pestoaica imediat dupa ce a nascut sa nu deguste carnitza de pestiuc.
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Poti cumpara o materna de plastic si o montezi in acvariul mare,cand vine sorocul pui femela in ea si dupa ce naste o scoti puii raman in materna ca 1 luna.
[Yahoo!]
betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

poi da eu pun femelele in acvariul comun in fatatoare de plastic dar vreau sa tin pui acestia pt ca sunt guppy pe care nu prea i gasesti usor...sunt din aceaia imperiali sunt mult mai mari decat cei obijnuiti...dar daca las puii in fatatoare are ceva...din cate stiu eu nu se dezvolta daca nu au un spatiu catusi decat bun pt ei

malex1727
Junior member

IP:

am si eu guppy imperiali dar poti sai schimbi in orice ii pun in bol si nau nimic le dai 1 masa pe zii si tinei 1-2 luni pana le ies culorile
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mda, buna idee...chinuie puii aia de gup, tine-i in bol...mi-e teama sa intreb de aerare, filtrare, schimb de apa...noroc ca s-a facut caldut afara si nu mai trebuie incalzitor macar smilie

NICI UN PESTE NU SE TINE IN BOL !!!

Daca vrei sa ai parte de puii de gup e foarte simplu : ia un acvariu de minim 30l, pune in el multa elodea incolacita...pune si niste pistia la suprafata...pune si un burete bolborositor CICLAT conectat la o pompa de aer si apoi muta femela acolo. Dupa ce naste puii se vor ascunde prin plante. Apoi scoti femela, raresti plantele sau le scoti de tot si cresti puii : schimb de apa zilnic de 10% cu aspirare, masa de 4-6 ori pe zi insa le dai PUTIN si daca se poate macar o masa pe zi sa fie cu microviermi. Restul meselor cu hrana uscata maruntita praf. Cand mai cresc o masa pe zi cu grindal.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Am o femela guppy care e gestanta si are o burta de zici ca ii crapa. In vechiul acvariu, de care v-am vorbit(cel cu cadru de fier) am pus cutia neagra de la un juwel, cu filtru si incalzitor. Din pacate nu am plante deloc in el si mi-e cam frica sa nu nasca si sa pape puiutii. Stau cu ochii pe ea ca pe butelie. Ma trezesc si noaptea sa vad daca nu au aparut puii. Intrebare: este vreo problema daca nu am plante deloc in acvariu pentru pui? Pana mai cresc puii si-i pot vinde/dona sau da la schimb, trebuie neaparat sa tin si plante?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2010 19:05:56

[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Mda...Era sa fiu iarasi bunic. Nu stiu ce s-a intamplat, dar femela a murit cu burta mare (((. Doar am fost schimbat-o in alt acvariu din cauza ca avea burta foarte mare si ca i se vedea negru. Am tinut-o vreo 3-4 zile singura in acvariu iar burta ii crestea si negrul disparea...Ce s-a intamplat de nu au mai aparut puisorii? Si de ce a murit cu ei in burta???
[Email] [Yahoo!]
betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

imi pare rau pentru femela mie miau fatat in saptamana asta 3 femele am acum aproape 100 de pui.. mai astept inca 2 sa fete dar acum sa vad ce fac cu puii cred k i mut intr-un acavariu de 30 de l

betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

providra18 cumara o fatatoare de plastic pe care o pui in acvariu comun...apoi muti tu puii

providra18
Member
[Avatar]

IP:

Asa am sa fac. De acuma cand am sa vad semne de pesti gestanti, voi cumpara o fatatoare. Ma intreb de ce a murit cu mormoloci in burta...Care a fost cauza?
[Email] [Yahoo!]
betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

si mei mi sa mai intamplat ca inainte sa fete sa moara dar nici eu nu prea stiu cauza

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

betta93cosmin wrote:si mei mi sa mai intamplat ca inainte sa fete sa moara dar nici eu nu prea stiu cauza

Poate a aflat colegul providra18. Ca in 6 luni cate au trecut de la ultimul post, avea tot timpul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

uneori, femela nu poate sa fete, acest lucru fiindui fatal
nu este indicat sa fie mutati puii in alt vas, mai mult ca sigur nu vor supravietui

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Vivipari
Go to: