[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pulbere pe plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am mai postat la apa legat de o mica problema cu un fel de "pulbere" pe care o am la suprafata apei.
Am inteles ca ceea ce o fi la suprafata apei o sa treaca cu ceva efort (servetele, etc) + ceva timp. OK
Insa, studiind ceva mai atent acvariul azi am vazut ca ceva de genul "pulberii" care o am la suprafata apei este si pe plante. Lucrul asta este mai vizibil mai ales pe frunzele de Echinodorusi... Daca le scutur, "pulberea" sa duce la fundul apei...
Este ceva de facut sau sa stau tot linistit? Ma gandesc ca "faina" aia impiedica plantele sa primesca lumina suficienta, cel putin... daca nu mai rau... acvariul este la ciclat, nu am pesti in el, doar 4 melci Ampullaria, substrat 2-4mm + cativa "blolovani", filtru extern Eheim 2213, am mai pus cativa fulgi de hrana din cand in cand... Ce naiba e?

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Da si tu mai multe detalii:
- Substratul din ce e? L-ai spalat inainte sa-l pui?
- Ce culoare are pulberea? A aparut de la bun inceput, sau pe parcursul ciclarii?
- Bolovanii aia au fost spalati/fierti?
- Ai buturugi/lemn?
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci....

1. Substratul este numai din pietris de cuart cu diametrul 2-3mm, l-am spalat evident inainte sa-l pun in acvariu pana apa a ramas cristal, de puteam s-o beau...
2. Pulberea (sau ce o fi) are culoarea alba si arata ceva de genul unor "scame" micute -daca scutur frunzele, cade jos. De aparut, a aparut la cateva zile duna ce am setat acvariul.
3. Bolovanii nu au fost fierti, ci dupa testul cu otet au stat in apa cateva zile, timp in care apa nu s-a alterat.
4. Lemn nu am (acum); am avut un mopan care imi facea apa galbena ceai si cum nu vreau sa tin discusi am scos-o si acum e la tratament (fierbere, stat in apa - pana iese culoarea din ea). Mopanu l-am scos dupa a doua zi, iar de atunci am facut cateva schimburi de apa.

Repet, nu am pesti, doar 4 meci Ampullaria, neoane AguaGlo si SunGlo.
Am sapat pe forumul vechi si am inteles ca SunGlo ar cam fi de evitat din cauza faptului ca imita spectrul solar bine de tot, si e cam si cum ai avea acvariul la geam... Vreau sa-l inlocuiesc fie cu LifeGlo sau Osram11 sau TLD830 cele din urma daca le gasesc pe aici.
Tot pe forumul vechi spunea Ytron intr-o situatie parca asemanatoare ca s-ar putea sa fie Diatomee, da nu sunt sigur ca este aceeasi situatie.
Ma gindesc sa nu fie ceva de la fulgii pe care i-am tot pus in apa, timp de cateva zile la rand. Ideea e ca am incetat sa mai pun hrana (se descurca ei melcii) de vreo 2-3 zile da "scamele" tot mai sunt inca pe funze. Pe cele de la Echinodorusi se vad cel mai bine, ca sunt cele mai late.
Plantelor le merge bine de tot, unui Anubias i-a mai dat o frunza, iar Echinodorusilor cam 5-6!!!!! (am doi, si de ieri inca unul). Ba chiar si pretentioasa de Cabomba incepuse sa creasca...

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Iti sugerez sa scuturi frunzele cit de des ai chef, pina nu mai ramine "prafu'" pe ele. Apoi aspiri substratu' sa-l culegi. Cred ca e din seria "anomaliile noului acvariu care apar in numar direct proportional cu nerabdarea acvaristului" .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: