[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pterophyllum Altum XL - Altum do Orinoco  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ufano86
Junior member

IP:

ma intereseaza sa cumpar acesti pesti de pe acest site http://www.crystalred.eu/produtos.php?sub=104&fam=4.am acvariu disponibil pentru ei de 620 de litri aprox net .plantat cu 3 echinodorus , vallisneria biwaensis,camboba caroliniana ,bacopa,ludwigia,crypto,pistia si elocharis,ca pesti pe langa scalari ,pe care deja ii am in acvariu, 12 otto , 8 cory, 6 ancistrus.ma gandesc sa cumpar 8 scalari.apa are urmatoarele propietati 6gh , 4kh ,ph 6,6 .co2 dennerle flipper xxl , lumina 4*54 w t5 3 tuburi dennerle special plant si unul amazon day. 3 filtre ,eheim 2028,jbl e1500 si sera fil bioactive 250 + UV. scalarii o sa ii primesc doar undeva prin octombrie intrebarea mea ar fi unde mai trebuie sa mai aduc imbunatatiri. de remarcat ca pestii sunt salbatacii. multumesc mult si sarbatori fericite si hristos a inviat
[MSN]
cichlidfan
Junior member

IP:

Cei de pe acel site nu trimit in Romania.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Sunt foarte sensibili, trebuie sa-i aclimatizezi foarte incet, cu atat mai mult cu cat sunt salbatici.
Prefera o temperatura mai ridicata, pe la 27 - 28 de grade, apa moale...

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Salbaticii prefera o lumina slaba, altfel e posibil sa fie mereu speriati.

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

cichlidfan wrote:Cei de pe acel site nu trimit in Romania.

Daca aveai completat la locatie si tu ca restul lumii, vedeai ca ufano86 e in Spania
[Email] [Yahoo!]
cichlidfan
Junior member

IP:

Slabe sanse sa fi vazut de unde este, chiar daca aveam completata locatia Mi-a scapat asta la inscriere, am completat-o acum
clonitza
Member

IP:

Iti recomand acest articol: http://finarama.com/tba/chronicles/fornback.htm si o resetare speciala pentru ei, acvariul tau nu e adecvat pentru tinerea speciilor salbatice.
[Email]
puiutu
Junior member
[Avatar]

IP:

cichlidfan wrote:Cei de pe acel site nu trimit in Romania.

Imi cer scuze ca te contrazic, dar scrie aici ca trimit: http://www.crystalred.eu/about.php?item=3
"We welcome all international orders. Please find out any restrictions and import process on live aquatic plants and Live Invertebrates in your country before placing an order with us."
Iar Red Turquoise asta chiar arata bine: http://www.crystalred.eu/detalhe.php?art=1497
Dar probabil ca pentru Romania, transportul e pe masura...

This message was edited 3 times. Last update was at 09/04/2010 19:15:04

cichlidfan
Junior member

IP:

Stiu ce scrie, dar le-am trimis un e-mail si uite ce mi-au raspuns:
Thank you for your email.

We dont sheap so far as are your cowtry.
ufano86
Junior member

IP:

multumesc pentru raspunsuri .pistia a fost cumparata pentru a mai reduce din lumina.pe mine cel putin ma costa doar 10 euro transportul ,inclusiv o asigurare care ma despagubeste daca nu ajung bine . Dar am cumparat red cherry si au ajuns cu bine si otto care la fel sunt destul de sensibili.Daca chiar iti place mult discusul pot sa iti cumpar si cand ma duc acasa de craciun sa ne intalnim in cluj unde aterizeaza avionul sau in satu mare .
[MSN]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

A trait de la 5cm intre discusi, la ph=6,5-7,5; dGH=4-11°; dKH=3-8°. A mancat granulat, Artemia si mixtura pentru discusi. Nu l-am surprins niciodata ferindu-se de lumina tubului de 60Watt desupra acvariului de 2m. A fost foarte usor de satisfacut, n-a facut nici un fel de nazuri, se simtea bine intre discusi. A sarit din acvariu cand eram plecat in concediu. Altumii suporta foarte greu stresul transportului! Atentie in primele zile la adaptarea la noile conditii de viata.
image

This message was edited 2 times. Last update was at 13/04/2010 17:31:34

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Oau! Este superb. Sau... era.
Ma intreb daca are cineva pe la noi altumi. Sau mai mult, daca se comercializeaza.
Am cautat pe forum si sunt doar o mana de mesaje despre altumi.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Din umilele mele cunostinte , cel putin in Bucuresti , exista o singura persoana care detine altumi . Aia de Orinoco , pt ca peruvieni are chiar si un membru marcant al forumului ( nu-i dau numele ) .
Asta momentan , ca din toamna mai vedem
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ioan wrote:Nu l-am surprins niciodata ferindu-se de lumina tubului de 60Watt desupra acvariului de 2m.

Pai 60 W la acvariu de 2 metri mi se pare o lumina destul de slaba . Peruvienii mei au fost vizibil deranjati la inceput de lumina. Acuma nu mai au probleme, adevaru' e ca aveau mult mai mult de 5 cm si-s convins ca se adapteaza mai greu cu cit sint mai mari.
Omu' nostru ar 4x54 W ......... mi se pare prea multa lumina pentru pesti salbatici.
ufano86
Junior member

IP:

pot sa las doar 2*54w sa sting unul dintre ele
[MSN]
ufano86
Junior member

IP:

Si din pacate se pare ca scalari o sa fie destul de mari.
Pentru ca in comanda am specificat daca poate sa ii trimita de marimea "s". Dar au raspuns ca nu pot si ca trebuie sa astept pana trece prohibitia la prins altum,undeva dupa octombrie.Si ca la fel trebuie sa fie adulti din cauza guvernului columbian
[MSN]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Tare imi doresc sa vad acest peste reprodus in captivitate. Mare pacat ca se gasesc doar in natura, se captureaza si mare parte mor datorita transportului sau conditiilor precare in care sunt tinuti. O sa ajunga pe cale de disparitie si astia. Nu cred ca e foarte greu de reprodus, tinand cont ca sunt persoane ce reproduc cu mare succes discus salbatic.

fost cesrobis
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu stiu cit de repede o sa raspunda Ioan legat de reproducerea in captivitate a altumului ........ imi permit sa scriu eu ce spunea el: inca nu s-a reusit chiar daca unii se lauda cu performanta asta.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar si unii Heckeli hibrizi sunt mai usor de reprodus decat altumii. Inca n-am vazut Heckeli cu ochi cenusii reprodusi in captivitate. Anul trecut am vazut la Duisburg pui de "ceva" despre care vanzatorul pretindea c-ar fi Altumi. Nu avea poze cu puii langa parinti, cu toate ca si asta se poate truca, daca nu e vorba de larve, si nici alta dovada, cu toate ca o asemenea realizare cum este reproducera acestor pesti nu poate fi prezentata credibil doar scriind un nume pe acvariu. Nici de cel din imaginea mea de mai sus nu pot fi sigur c-ar fi Altum, din cauza inclinatiei prea mari a portiunii dintre frunte si gura. Exista Altumi la care fruntea si partea superioara a gurii formeaza un unghi ceva mai mic, apropiat de 90°. Heiko Bleher, un cunoscator foarte bun al lor, sustine ca aceia ar fi cei adevarati. Ma tem ca cel din imagine era si el un hibrid.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2010 09:37:25

Forum Index » Cichlidae
Go to: