[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nedumerire ....  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Am gasit linkul acesta intr-un post de la plante
poza
acvariul pare destul de mare .. 300-400l si nu observ la el "burta" si nici intarituri. Nu are,sunt ascunse, e confectionat din alt material decat sticla?

...
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Uita-te la grosimea fetelor laterale. E tot sticla, numai ca foarte groasa (12-14mm). Se pare ca e suficient de groasa ca sa nu aiba nevoie de intarituri pentru volumul acela de apa.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

am vazut si eu grosimea sticlei dar parca tot nu mi-a venit a crede

...
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sticla aia pare a fi de minim 15 mm - daca acvariul e de 300-400 litri. Greu de apreciat grosimea sticlei dupa o poza. Oricum se vede ca sticla e foarte groasa (sau acvariul mic, ceea ce nu cred). Cu siguranta nu e sticla romaneasca, de 15 mm pppaaa care, daca pui subleru' constati cu stupoare ca are grosimea de 14 mm la un capat si de 13 mm la celalalt .

Treaba cu poza sta asa: am pus liniarul pppaaa monitor . Acvariul are aproximativ 150 mm lungime (chiar daca e fotografiat dintr-o parte, unghiul e mic), grosimea sticlei e de 2 mm. Adica de 75 ori mai mica decit lungimea. Asta inseamna ca daca acvariul are vreo 150 cm lungime (cel mai probabil), sticla e de 20 mm (probabil 19), daca acvariul are 200 cm sticla ar avea vreo 26 mm ....... se poate continua ........ Tot calculul meu e o aproximatie oarecum grosolana, da' mai multe informatii despre grosimea sticlei nu cred ca se pot afla din poza aia.

Poze: smilie ... Poze cu plante
viviparu'
Senior member

IP:

La un acvariu de 300-400 litri facut din geam de 14 sau 15 mm e clar ca nu e nevoie de intaritoare si nici burta nu face in veci. Am un prieten care are un mic monstru de 150*60*60(cm) facut din sticla de 12mm. E adevarat ca are intarituri dar se comporta brici

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

calitatea sticlei (dc e) m-a mirat si pe mine... la 20mm cat am apreciat eu care are grosimea(uitandu-ma in dreapta la jaluzele) prezinta o claritate, sau transparenta, foarte buna... nici n-ai spune ca exista.
Oricum e bine de stiut ca se poate realiza asa ceva, in caz ca mai vrea cineva acvariu descoperit de dimensiunile acestea.... in afara de mine

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: