[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pui de xipho de o zi...  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toata lumea,ieri seara a nascut pentru prima data una din cele 3 femele de xipho,si ma-m ales cu 14 pestisori sau 15 nu reusesc sa-i numar,intrebarea e ce pot sa-le dau sa manance,nu am cum sa ajung la timisoara la un pet-shop iar mancare am numai pentru cei mari,e prima data cand a-m bucuria de a vedea o nastere live ,aseara cand am ajuns de-la servici a-m vazut una dintre femele xipho foarte agitata,urmarindo am observat ca iasa ceva foarte mic si rosu din ia,dar aproape in acelasi timp la si mancat,invataturile ce le-am dobandit pe acest forum am priceput ca ia venit sorocu,am mutato imediat intr-un acvariu de 17-18 litri unde am resusit sa salvez din pui,punando intr-o cutie de plastic care a-m agato cu 2 ventuze in interioru acvariului la nivelu apei,binenteles ca am gaurito cu un cui cutiuta si pui au cazut prin gauri si asa am reusit sa-i separ de mama lor,problema e ca chiar nu stiu ce as putea sa-le dau sa manace pana ajung la un pet-shop,momentan am incercat cu mancare de la cei mari faramitando pana am facuto praf,si le-am dat foarte putin,uni au inceput sa ciuguleasca din ia.....nu stiu daca am facut bine sau nu deaceia intreb,poate se mai poate da ceva pana ajung la pet-shop de prin camara propie ,nu am gasit nimic legat de pui xipho,daca e un topic sau ceva legat de problema mea "VA ROG" sa-ma indrumati.Puiuti au o zi deja si sunt foarte activi uni dintre ei,in acvariu e un burete legat la o pompa de are si un incalzitor cu termostat,temperatura in acvariu e de 28-29 de grade seara,stau la casa si seara e mai mare temperatura iar dimineata e intre 25-26 cred ca e OK.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ai facut bine ca ai dat mancare maruntita. Incet-incet vor incepe sa se hraneasca. Mai poti incerca cu galbenus de ou fiert si faramitat, dar cu foarte mare grija. Poti da bazinul "peste cap" in sensul ca poti strica apa.
Hikari First Bites ar fi o hrana minunata pentru aia mici. Sau Sera Vipan Baby daca gasesti

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

mersy,asa o sa fac o sa incerc sa-le dau si un pic de galbenus faramitat maine,iar cand ajung la timisoara o sa caut produsele indicate de tine ms. mult eram in inpas privind hrana pentr-u ei,sper sa reusesc sa-i cresc fara probleme.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Sa nu dai multa mancare la o masa, le dai cate putin de mai multe ori pe zi.
[Email] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Alevinii de vivipari sunt bine dezvoltati, asa ca-i poti hrani linistit cu mancare pentru adulti. Pentru 15 pui chiar nu merita sa dai nu-stiu-cat pe hrana pentru pui, care pana vei mai avea nevoie de ea are toate sansele sa se altereze.
Mai bine ia ceva de la Tetra, sub forma de fulgi care se faramiteaza mai usor.
Galbenusul de ou se administreaza numai in situatii speciale, la ovipari. Riscul ca nitritii sa o ia razna este foarte mare.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi frumos de informati,chiar nu stiam de acest aspect,oricum nu stiu cand o sa ajung la timisoara ca sa pot sa-le iau mancare pentru ei,oricum le voi lua ceva fulgi cand voi ajunge,azi au trei zile de cand au aparut pe lume,momentan stau mai mult pe fundul acvariului,cred ca va mai trece ceva timp pana i-si vor lua zboru de pe fundul acvariului,cum a-m mai zis sunt incepator si nu a-m mai avut alevieni pana acum,sper ca ma descurc cat de cat cu ei,si sper sa-le mearga bine cu ce le voi da sa manance.
Intrebarea mea e de ce uni sunt mai albi si uni sunt rosi ca parinti lor?e normal isi vor reveni?cei albi vor supravietiui?probabil vi-se pare aiurea ce intreb dar sunt incepator si ma intereseaza aceste aspecte pentr-u viitor,mersi.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
AIKO
Member

IP:

Am si eu pui de xipho de o saptamina. Le dau fulgi TETRA MIN si cresc foarte frumos .Inteleg ca ai tii intr-un acvariu mai mic. Eu le schimb in fiecare zi cam 20-30% din apa cu alta proaspata la temperatura camerei.In fiecare seara cind vin de la munca le adun cu un furtunas resturile si mizeria de pe fund si apoi le pun apa proaspata,si cresc sanatosi impreuna cu alti pui de guppy si de platty. Mult succes!

Arborele adaposteste sub frunzele sale omul care îl va doborî.

[MSN]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

mersy la fel,asa fac si eu aproape,eu le schimb apa la 2 zile,iar mancare le dau ce dau si la cei mari numai ca o maruntesc pana aproape ajunge praf,bafta.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi am reusit sa-le iau mancare pentru ei sera vipan baby mersi alber pentru ajutor ,au aproape o saptamana si sunt super ok.azi parca au luat-o razna de cand le-am dat mancarea cea noua stau mai tot timpu sus la suprafata,ceia ce pana azi nu am avut ocazia sa-i vad.
Bafta tututror care au alevieni.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2010 23:19:45

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

piratul wrote:am mutato imediat intr-un acvariu de 17-18 litri unde am resusit sa salvez din pui

Acvariul asta este "ciclat"? Acuma mi-am dat seama sa te intreb

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

da e ciclat,e primul meu acvariu cu care am inceput.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2010 10:52:40

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: