[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Renuntare la Nymphaea lotus  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Imi plac... insa am deja in acvariul mare 3 x Nymphea lotus (2 normali si 1 rosu) si s-au facut giganti. Deja le tai azi 2 frunze si ele scot maine altele 5 noi. N-ar fi mare problema ca au multe frunze, insa in ultima perioada imi acopera cam 80% din suprafata acvariului, "furand" prea multa lumina. Vreau sa renunt la 2 dintre ele, si am zis sa va intreb care credeti ca este cea mai buna metoda. Initial m-am gandit sa le scot din substrat cat mai usor posibil, insa ma tem ca la cat de mari sunt, vor iesi cu jumatate din substrat si cel mai rau... si cu cablul de la incalzitorul din substrat. Dupa care cineva mi-a recomandat sa le tai pur si simplu, sa scot cat pot, si restul sa las acolo... Ma tem ca va putrezi acolo radacina si ma trezesc si cu alte minuni prin substrat.

Voi cum ati proceda ?
Radek
Member
[Avatar]

IP:

A doua varianta in orice caz , daca nu ai lipit clemele cu silicon in mod cert iti va ridica si incalzitorul . Cel mai bine e sa scormonesti cat poti in jurul lui , ii tai radacinile cat poti de jos , acoperi cu pietris si il lasi sa se descompuna . Teoretic nu se va intampla nimic , practic nu-s sigur .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Radek wrote:A doua varianta in orice caz , daca nu ai lipit clemele cu silicon in mod cert iti va ridica si incalzitorul . Cel mai bine e sa scormonesti cat poti in jurul lui , ii tai radacinile cat poti de jos , acoperi cu pietris si il lasi sa se descompuna . Teoretic nu se va intampla nimic , practic nu-s sigur .

Merci de raspuns Radek !

Apropos de avatarul tau... ai vreo idee unde gasesc si eu astfel de ramirezi voalati ?

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: