[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cand si cum se curata un filtru extern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sfota
Junior member

IP:

Salutare si la multzi ani !!!!!

Am si eu o intrebare, cand se curata (la ce perioada) si cum se curata un filtru extern (cum scot apa din el ca sa il curat).

multumesc
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Despre ce filtru vorbim?
In general, filtrele externe se desfac si se curata atunci cand observam o scadere semnificativa a debitului.
Se dezasambleaza in general, in ordinea inversa montarii.
Se desfac furtunele, se scoate filtrul, se pune intr-un lighean si se scoate capacul. Depinde de model si modul in care se scot mediile filtrante.
Cel mai bine este sa cauti pe net, eventual pe youtube, filtrul pe care il ai sau vrei sa il achizitionezi. Sunt multe filmulete care iti arata ce si cum sa faci

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sfota
Junior member

IP:

filtrul este un Eheim 2224, si are o luna, si vad ca i-a cam scazut debitul
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Faci cum a zis Alber si mare atentie mediile NU se curata toate odata. La o curatare scoti doar 1-2 burete, le clatesti in apa scoasa din acvariu si le pui inapoi. Imediat dupa aceasta pui in functiune si verifici daca nu ai scurgeri la clapete in urmatoarele 2 ore.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

I-a cam scazut, sau i-a scazut semnificativ?
Ca la orice filtru "cam" scade debitul dupa o perioada oarecare de timp. Daca isi face treba in continuare si vezi ca mai ai ceva curenti in acvariu, nu ai particule in suspensie in apa, ar trebui sa-l mai lasi.
Si un sfat mic. Pune un burete mai rar in sorbul filtrului. Buretele ala il speli temeinic in fiecare saptamana, sau ori de cate ori vezi ce este prea incarcat. In felul acesta preintampini colmatarea prematura a filtrului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sfota
Junior member

IP:

ok, mercic de sfat, ia scascut ceva din presiune, o sa il mai las cateva zile si il curat, am gasit si un filmuletz pe you tube
sfota
Junior member

IP:

salutare, am curatat filtrul extern dar nu a crescu cine stie ce presiunea la apa (, sa fie oare de la tevi? sa fie murdare (mie asa mi se pare), are idee cineva de la ce poate sa fie?
Multumesc
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

sigur ca presiunea scade si de la tevi, daca sunt murdare.
Curata absolut tot ce tine de filtru
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

Ce au zis baietii pana acum e corect. Verifica si daca cumva ai vre-unu din furtune strangulat sau cutat pe undeva.
Ai modificat cumva pozitia filtrului? in sensul ca, ai marit distanta de la gura de evacuare a filtrului acvariu? asta 1. la mana
Ti se pare ca scoate un zgomot ciudat fata de atunci cand era nou?

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce fel de retur ai? Poate filtrul nu a avut nimic. De exemplu daca ai teava cu gaurele mici, alea se vor obtura cel mai usor, si mai tot timpul, fara ca filtrul sa aiba ceva. Alea se curata foarte usor cu o scobitoare.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
silviusilviu
Junior member
[Avatar]

IP:

salut, curata si furtunele eu am tot un 2224 si am intampinat aceleasi probleme ca si tine stiu ca e o operatiune mai delicata dar cu putina imaginatie se poate realiza . 99% se rezolva daca cureti furtunele si tevile aferente,incearca sa cureti si rototul filtrului daca nu ai facuto deja se scoate destul de usor la modelul acesta de filtru
[Email] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce vrei sa-l cureti? S-a colmatat cu amoniac sau nitrit?
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca trece prin el tot volumul sau o data la 20 de secunde e suficient.
Asta ar fi ca. 900L/ h, daca are un volum de ca. 5L.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/01/2010 20:31:20

narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Crede-l pe Ioan ca stie ce spune!Pe de alta parte debitul de la inceput e chiar un pic mare,iar daca e un pic incetinit bacteriile vor putea "lucra" la randament mai mare.Daca totusi iti doresti sa-l speli,curata doar buretii,adica clatestei de 2-3 ori in apa scoasa din acvariu.
[Email]
sfota
Junior member

IP:

Ioan wrote:Daca trece prin el tot volumul sau o data la 20 de secunde e suficient.

partea asta nu am inteleso ((

vreau sa curat tevile deoarece s-a redus debitul destul de mult, am curatat si filtrul dar nu a crescut cine stie ce debitul.
Radek
Member
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa cureti tevile ai o singura varianta :

-desfaci instalatia complet
-iti achizitionezi perii de curatat furtune , eu am si JBL si Eheim , Eheim-ul e mai bun deoarece e mai lung, are 1.6 metri si are perii pentru toate dimensiunile de tevi .
-desfaci locasul rotorului , scoti rotorul il speli si cureti bine cu o perie locasul rotorului , dupa care cureti partea de admisie si retur din capacul filtrului .
-de asemenea poti sa cureti portiunea de retur unde ii flotorul in capac , daca te-am ametit te cred.

Daca mai ai manualul Eheim e ilustrat acolo pas cu pas fiecare pas care trebuie facut . Daca nu ai indemanare cheama ajutor !

Bafta!

This message was edited 1 time. Last update was at 19/01/2010 19:15:33

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
brawn
Membru de baza

IP:

Ioan wrote:
Daca trece prin el tot volumul sau o data la 20 de secunde e suficient.

partea asta nu am inteleso ((

Adica ai un debit egal cu volumul filtrului in 20 secunde.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: