Am un acvariu de aproximativ 4 luni de 100 l cel din imagine:
8 pomaceea si 6 neritine
Folosesc Easy Life Easy Carbo 2 ml in fiecare zi la 100 litri.
Mancare pesti Sera vipan si tubi congelat. Am pus si niste felii de castraveti peste care au navalit melcii.
De aproximativ 1 saptamana am observat ca melcii pomaceea urca foarte des la nivelul apei si parca isi iau aer ... atunci mi-am dat seama ca ceva nu este in regula:
Acum 2-3 zile am observat ca incepe sa se strice cochilia la pomaceea si sa apara gauri la neritine.
Am schimbat cam 50% din apa prin aspirarea substratului... mentionez ca era destul de murdar, nu a mai fost schimbat de vreo 3 saptamani.
Astazi am intrebat un acvarist si mia spus ca e din cauza ca apa e prea moale si m-a sfatuit sa dizolv o lingurita de bicarbonat in apa si sa il adaug in acvariu. Asa am si facut insa cand am ajuns acasa un neritine era iesit complect din apa.
Oare inca nu sia facut efectul bicarbonatul? Mi-a spus ca ar trebui sa vad rezultat in 1-2 zile. Pomaceea deja arata groaznic si nu stiu daca o sa supravietuiasca multe. Neritine deocamdata au diar gauri micute, macar ele sa isi revina.
Ce spuneti se mai pot vindeca pomaceea sau neritine ? E buna metoda data de acvarist ? In cat timp sa mai schimb apa ? Problema la cochilii poate sa apara de la castraveti ?
Va rog spuneti parerea
Edited by Lucian: ti-am editat link-urile sa vedem pozele. Primul link este gresit si ... intoarce pozele ca o sa ne rupem gatul