Un sistem complet este format din:
- butelie (daca ai acvariu mare, iti recomand o butelie mare, de 7-10 kg)
- reductor de presiune - aici o sa fac niste subpucte:
- cel mai sigur, crema reductoarelor - Dupla - din pacate greu de gasit
- JBL
- Aquamedic
Pe ultimile 2 le-am avut, am fost foarte multumit de ele. Continuam:
- furtun special pentru CO2 - iti recomand JBL, ieftin si foarte bun
- electrovalva, din nou subpuncte
- Dennerle - scumpicica, dar buna
- Aquamedic M-ventil Standard - ceva mai ieftina, foarte buna, dar totusi se incalzeste cam tare pentru gusturile mele
- valva(e) uni-sens. Ti le recomand pe cele de la JBL, pentru ca au piulite de siguranta
- controller, subpuncte - in functie de buget:
- Dennerle
- JBL (are electrovalva inclusa!)
- Crema-cremelor - Dupla Alpha
- Weipro - chinezesc, faci treaba cu el, daca se strica nu te doare la inima, ca e relativ ieftin
- sonda ph. Aici n-ar fi cazul sa te zgarcesti, o sonda Dupla reincarcabila ar fi foarte ok. Eu n-am avut parte de asa ceva, sondele JBL m-au dezamagit si am facut treaba buna cu o sonda din plastic, American Pinpoint. Daca
ie buget, mergi pe o sonda din sticla, Dupla
- dispozitiv de dizolvare co2. La fel ca si colegii, iti recomand un filtru-borcan. Eu am avut de 7' si am fost super multumit. Daca doresti, te ajut sa construiesti unul.
Numaratorul de bule e un moft inutil, n-are rost sa-l aduc in discutie.
Faye wrote:
Concluzie: solutia ideala ar fi sa fac o lista cu ce-mi trebuie si sa le achizitionez separat, in functie de performante, da?
Exact. Sistemele complete nu te ajuta (din punctul meu de vedere) pentru ca au puncte slabe. Daca alegi piese pe ochi frumosi, iese un sistem mai bun, mai trainic, mai curat, mai roz, mai cu bling-bling, mai cu mot si mai sexy