[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Mai degraba e bine sa fie pompele de aceeasi putere sa compensezi im ambele directii daca este nevoie.
Mergi linistit pe 2 bucati, ai unde le pune
Like: poza 2
Sparrow, te felicit!
Te sfatuiesc si eu, sa uiti de BT, este un rahat imprastiat scump. Trebuie sa fie simplu, cu cat mai multe tuburi, tubulete, pompe si pompite o sa iti faca viata amara la mentenanta. Colegii stiu ce spun, asculta-i ca binele ti-l vrem

P.S. tu vezi cat de simplu e sumpul lui Luc7777 si cat de bine arata display-ul (la poze nu-l laud .... ca ne freaca si pe noi de anul trecut ca ne pune unele profi ))) )
Intrebare:
La valurile alea nu horcaie overflow-ul? sau e doar de imagine ....
Eu cred ca este imperativ sa speli dupa utilizare dispozitivul. Este exact cum ai spala hainele fara sa le limpezesti
Concluzia: este bine sa fie curatat atat inainte cat si dupa utilizare
Merge, merge chiar bine
Ce mai cub ...cu sistem de irigatie
Deci, a iesit frumos! Abia astept sa vad cu se va prezenta cu tot cu bottom-ul
Nu-i rau, faine valuri!
.... las ca-i bine ca s-a incetosat apa ... adica e perfect normal
Sa-ti fie de folos!
Cica sunt pe aliexpress pe la 15-22usd/buc
Subscriu si eu la solicitarea lui Calin, cautam ventilator
Nu va jucati, lasati toleranta macar de 0.5cm pe tot perimetrul ...Shubi, crezi ca te mai trezeste Cris daca se intampla iar sau te adoarme definitiv?
ce bine se muleaza masoneria pe acvaristica marina, suntem intr-un club select
Cam acestea au ramas:

Hardware:
Bazin cantuit: 60x45x45 + sump + fittinguri overflow (PVC-U, furtune, surface schimmer, loc-line retur reglabil)
Stand: la dimensiune deschis la culoare (colantat profi wenge)
Pompa Eheim 1002
Pret pentru setul de mai sus: 800 lei (sau valabila oferta de mai sus in pachet - negociabil)

Skimmer Bubble Magus Nac 7 + mesh rezerva nou : 500 lei
Reactor pat fluidizat: matrix sau Zeoltiti: 200 lei
Pompa Atman 1300lph: 150 lei
Lampa suspendata 5x24W T5 + 12 LED 3W :se aprind separat: 2x24W T5, 3x24W T5, 12x3W LED = 500 lei
Hranitor automat (4 cicluri/zi) =150 lei
Pompe de valuri 2x2500 lph – 2 buc
Driver/Sursa leduri curent constant ELN 30-48 (duce pana la 14 leduri de 3W) 650mA curent constant
Sursa de curent constant se poate da la schimb cu leduri Cree de 3W (Royal Blue, blue, White - propuneti) sau cu alta sursa MeanWell dimabila PWM = 80 lei
Eheim 1002/ 1000lph reglabil = 120
Atman 1300lph reglabil = 150
SunSun 600lph reglabil = 60
Matrix 1l = 50
Spartura coral grosiera 1l = 50
Loc-line albastru dual nozle 1/2 cu adaptor 3/4 = 50 lei/lei/buc
Loc-line negru dual nozle fara mufa = 50 lei/buc
Hidrometru Sera = 30 lei
Butelie CO2 2kg otel = 200 lei
Reductor CO2 cu reglaj fin = 150 lei
Filtru Hang-on Dolphin 800 (capacitate aprox 2l de material filtrant, debit reglabil 0-800lph) latime 29cm = 80 lei
Piatra de recif uscata plate de 6kg - cu picior si disc de diam. 30cm - ideala pentru constructie si suport corali - = 80 lei

Poze la cerere pentru fiecare achipament.
Sunt dispus la schimburi, ma intereseaza urmatoarele: Vortech MP10WES, Jebao RW-4, Schimmer NAC 3.5 Cone, Leduri Cree
Pachet la super pret:
Bazin cantuit: 60x45x45 + sump + fittinguri overflow (PVC-U, furtune, surface schimmer, loc-line retur reglabil)
Stand: la dimensiune deschis la culoare (acum este colantat profi wenge)
Pompa Eheim 1002
Lampa 5x24W T5 + 12 LED 3W
se aprind separat: 2x24W T5, 3x24W T5, 12x3W LED
Tuburi ATI incluse
Pompa de valuri 2x2500 lph
Bonus: 1l Matrix, piatra uscata plate 6kg (o bucata diametru 30cm)
Pret pentru setul de mai sus: 1200 lei
1mm este destul
Cutia de BA vrei sa o faci externa sau vrei sa faci BA intern? (varianta ultima imi pare cel mai simplu de realizat - fara sa ai grija alinierii gaurilor cutiei cu a acvariului) - varianta cu plasa ... cred ca e mai mult Durso decat BA
Eu am ajuns la concluzia ca un sump cu cat mai putine sticle despartitoare e mai eficient
Reactorul model Fish-street si pompa de 600lph - vandute
E destul de ciudat sa iti dam sfaturi asa, din burta
Decide-te cu ce alimentezi, cu ce dimmezi, ce drivere si cate canale ai sa ai si apoi o sa ne fie mai usor.
Da si tu un exemplu: 3 canale, cu meanwell X si Y numar de leduri la fiecare canal
Nu e mare insa trebuie sa ai in vedere o buna ventilare a radiatorului ... o sa ai vreo 90W acolo

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: