[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
dar fertilizanti pentru acvarii nu pentru plante de "balcoane"
Pune-o in geam si poate o mai salvezi Este o planta careia ii place mediul umed insa nu este o planta submersa, poti cel mult sa o pui intr-un paludariu.
@ Barabas - Ai facut lampi frumoase, se vede mana si ochiul arhitectului Am vazut ca pentru "culori" ai utilizat banda RGB. Nu ai gasit benzi de culoarea necesara sau nu erau ce-ti trebuia?

Ca tot se vorbea de led-uri de mica putere hai sa detaliem led-urile care se gasesc in aceste benzi. In general cele 3 tipuri foarte utilizate sunt 3528, 5050 (cel mai cunoscut) si mai noul 5630.
image

Difera prin fluxul luminos, dimensiune=>suprafata de disipare a caldurii, tensiune, etc. Iata cateva din caracteristicile lor:

image

Ultimele aparute pe piata LED-urile 5630 au depasit limita de 100 lumeni/W ceea ce le face cele mai eficiente din punctul de vedere fux luminos/consum.
Iata si vizual cam cum arata diferenta dintre ele:

image

sau asa:

image

Atentie: nu toate benzile cu led-uri sunt dimabile - trebuie verificat inainte.
A iesit frumos. Da senzatia de adancime.
Am inteles. Dar de ce nu dezvolti subiectul care este foarte interesant? Ce combinatie de led-uri ai utilizat (temperatura de culoare si putere/nr.), cum le-ai alimentat, ai incercat sa variezi intensitatea luminoasa, de unde le-ai cumparat?
pc.ciprian wrote:urmeaza baieti ... urmeaza

Vad ca Ciprian este timid asa ca hai ca va prezint eu acvariul lui
Lampa este frumos realizata (din ce se vede in film). Nu o sa sara nimeni cu comentarii referitoare la greutate, mai ales daca o sa ne dai mai multe detalii. Ai nimerit exact unde ne povestim unul altuia ce stim despre subiect si cum sa utilizam led-urile mai bine
Nu am inteles chestia cu led-urile de mica putere - te referi la led-uri individuale de 1W (sau pe acolo) sau la benzile/plachetele cu led-uri?
Bine ai venit. Am vazut acvariul si arata bine. Deschide si un jurnal in care sa ne prezinti acvariul si o sa vezi ca se pot starni discutii interesante si utile pe marginea bazinului...
Frumos. Deschide si un jurnal sau un post de prezentare la rubrica "Despre noi" si acolo sa ne ti la curent cu evolutia si sa ne spui daca introduci fertilizanti pentru plante sau cum te gandesti sa faci?
cosminnicolae wrote:Buna seara,
Cred ca macar aparent acvariul este stabilizat, nu am mai inregistrat decese, insa la testele facute cu jbl easy test observ ca sunt in crestere nitratii, se apropie de 25 ca si valoare.
Fac zilnic schimburi de apa de cca 5 litri, din volum total de 160 l...
Astept niste sfaturi de la dumneavoastra.

Este bine. Cresterea nitratilor arata ca ciclul azotului se face bine. Prin schimburile de apa mentii nivelul nitratilor sub valoarea de 20-25ppm. De aici poti deduce singur cata apa trebuie sa schimbi - se aplica matematica pura bazandu-te ca apa de schimb are nitrati zero => daca ai nitrati 25ppm si schimbi 50% din apa o data rezulta ca vei ramane cu 12.5ppm NO3
Nivelul ridicat de nitrati chiar si cu schimburile de apa reprezinta semnalul ca la intrarea in ciclul azotului ai multe dejectii ceea ce inseamna ca ai prea multi pesti si/sau le dai prea multa mancare
Da-ne mai multe detalii despre lampa (lungime, cum ai facut alimentarea led-urilor, etc.) iar niste poe ar ajuta si pe altii sa faca la fel.

In Iasi nu stiu sa existe PAR-metru.
pai aerul care este in primele camere iese prin Sterasyl - adica iese praf Dupa ce se elimina tot aerul apa va fi limpede...
eu cred ca inca nu a eliminat tot aerul si ce vezi tu ca este albicios sunt bule mici de aer. Daca lasi apa in pahar nu se limpezeste dupa un timp (si este mai alburie mai sus si transparenta jos) ?
In general eu spal cartusele inainte sa le introduc in filtru (mai ales cele de carbune elimina mult praf).
Nu va luati dupa marinari cu moonlight albastru. Unde ati vazut voi culoarea lunii albastra? Doar ei care stau pe fundul marii o vad asa
Pune o lumina calda, difuza si foarte slaba si sa vezi efecte frumoase in bazin (aprinde o lanterna mica si verifica daca nu ma crezi )
Este o valva diferentiala de presiune si se foloseste in multe instalatii de osmoza. Uite ca se gaseste si in tara: http://wts-online.ro/fitinguri-cuple-racorduri/accesorii-osmoza-inversa/osmoza-inversa-valva-diferentiala-shutt-off O ramura este cea de comanda care daca are/nu are presiune inchide/deschide ramura controlata...
Am atasat si o schema a unei instalatii de osmoza vanduta pe la noi. Ele functioneaza foarte bine.
Asa da! BRAVOS
Gabi C wrote:Ma gindesc sa inversez neoanele intre ele o perioada sa vad cum se comporta rotala.

Vad ca mi-ai luat-o inainte...
Da, in timp dispare. Pune mancare ca vad ca nu cresc nitratii. cand culturile de bacterii sunt formate, fara schimb de apa, nitratii ar trebui sa urce spre 50ppm si peste
hadul wrote:
Lucian wrote:Am definitivat planul. Filtrul UGF va avea intrarile pe lateral. Pompele pentru UGF vor fi amplasate tot in sump (pentru a amortiza zgomotul si sa fie intr-o incinta inchisa cu scurgere in caz de ceva...)...
In plan nu sunt figurate scurgerile.
.

atentie ca nu cumva sa ai un flux mare in dreapta si 0 in stanga

M-am gandit si la asta si parca nu va fi dezechilibru... Returul pompei de recirculare BA va fi pe stanga sus. Din dreapta sus iese in BA si tot acolo ajunge de jos. UGF-ul va fi pe toata suprafata bazinului iar in stanga jos va fi un tur si un retur din UGF (planul este ca UGF-ul sa fie cu doua circuite unul trage si altul baga). Aici este zona care va fi interesant de vazut ce turbulente se vor forma dar debitele celor doua pompe sunt egale...

Pentru a vedea bine cum se aranjeaza gaurile voi face o simulare din OSB cu acel perete
Nu este nimic... esti la inceput de drum. Mai ai de asteptat

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: